dcmastiff Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Witam, Zaraz chcę zrobić test kompresji swojego silnika. Wyczytałem w internecie, że przy próbie olejowej trzeba odciąć podawanie paliwa, żeby nie rozrzedzać oleju. Czy wystarczy jeśli wyjmę bezpiecznik od zasilania pompy paliwa? Czy muszę odłączyć sterowanie wtrysków? Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Też w swoim o tym myślałem, odłącz bezpiecznik zakręć rozrusznikiem, jak nie odpali możesz śmiało mierzyć kompresję. Tak na marginesie jakim zestawem będziesz mierzył kompresję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcmastiff Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Dzięki Mierzyć będę dokładnie czymś takim: TESTER CIŚNIENIA KOMPRESJI SPRĘŻANIA 20 BAR NOWY (4000049568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Kupiłem u nich we Wrocławiu Nie przez Allegro Miałem mierzyć wczoraj, ale przyrząd trochę dał du## Okazało się, że końcówka węża - ta z gwintem- jest za słabo zaciśnięta i po zmierzeniu ciśnienia na drugim cylindrze, mam problem z wykręceniem całego zestawu z głowicy Wężyk się kręcił, a końcówka z gwintem wkręconym w głowicę stała w miejscu W okolicy mam zakład gdzie robią przewody ciśnieniowe i tam zacisnęli mi to porządnie Sam manometr jest spoko Ale lepiej uważać z tą końcówką A najlepiej gdzieś ją porządnie zacisnąć Test będę próbować zrobić jutro jeszcze raz I mam nadzieję, że już wszystko będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Ale zonk, made in china w pełnej okazałości Hmm ale cena kusząca. W naszych silnikach z głęboko osadzonymi gniazdami świec chyba trzeba coś na sztywnym przedłużeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcmastiff Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 No, cena na prawdę niezła Zwłaszcza, że gość poprawił mi zaciśnięcie końcówki za free Kolega dzisiaj mierzył tym sobie kompresję w Hondzie i już nie było żadnego problemu Ja na razie nie miałem czasu, ale w tygodniu na pewno się za to zabiorę Mam nadzieję, że wyjdzie wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi