Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Próba olejowa ciśnienia kompresji, a odcięcie dopływu paliwa

dcmastiff

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zaraz chcę zrobić test kompresji swojego silnika. Wyczytałem w internecie, że przy próbie olejowej trzeba odciąć podawanie paliwa, żeby nie rozrzedzać oleju. Czy wystarczy jeśli wyjmę bezpiecznik od zasilania pompy paliwa? Czy muszę odłączyć sterowanie wtrysków?

Dzięki i pozdrawiam :)

Dzięki :) Mierzyć będę dokładnie czymś takim:

TESTER CIŚNIENIA KOMPRESJI SPRĘŻANIA 20 BAR NOWY (4000049568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Kupiłem u nich we Wrocławiu :) Nie przez Allegro ;)

Miałem mierzyć wczoraj, ale przyrząd trochę dał du## :P Okazało się, że końcówka węża - ta z gwintem- jest za słabo zaciśnięta i po zmierzeniu ciśnienia na drugim cylindrze, mam problem z wykręceniem całego zestawu z głowicy :P Wężyk się kręcił, a końcówka z gwintem wkręconym w głowicę stała w miejscu :P

W okolicy mam zakład gdzie robią przewody ciśnieniowe i tam zacisnęli mi to porządnie ;) Sam manometr jest spoko :) Ale lepiej uważać z tą końcówką ;) A najlepiej gdzieś ją porządnie zacisnąć :) Test będę próbować zrobić jutro jeszcze raz ;) I mam nadzieję, że już wszystko będzie ok :)

No, cena na prawdę niezła :) Zwłaszcza, że gość poprawił mi zaciśnięcie końcówki za free ;) Kolega dzisiaj mierzył tym sobie kompresję w Hondzie i już nie było żadnego problemu :) Ja na razie nie miałem czasu, ale w tygodniu na pewno się za to zabiorę :) Mam nadzieję, że wyjdzie wszystko ok ;)