Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Wybór żarnika ksenonowego

Pirooz

Rekomendowane odpowiedzi

XENON D2S 35W 6000K maXGear

Tutaj :)

A druga sprawa - myślałem że to kwestia ksenonu ale jednak nie. Zaraz po odpaleniu świecą jednakowo, z biegiem czasu (różnica jest widoczna już po około 5-10 minutach świecenia) jeden ksenon zaczyna świecić bardziej żółtawo/białawo podczas gdy drugi dalej niebieskawo. Czy to może oznaczać przetwornicę? Nie przeszkadza to bynajmniej w użytkowaniu ale jednak w nocy rzuca się to w oczy :P czy przetwornice to duży wydatek? A może po prostu mam brudną soczewkę? lolol

Dzięki .. Już zamówione ;)

nie zakładając nowego tematu chciałbym spytać

jaka masa uszczelniająca z tych dwóch podanych będzie dobra do uszczelnienia śrub 3,żeby nie przeciekały:

wurth SZCZELIWO DO SILNIKÓW "BLACK 250" WURTH - oferta w sklepach (tylko,że to sylikon)

czy masę uszczelniająca victor reinz?

ja założyłem te 4300k MG tylko,ze przez najbliższe dwa tygodnie auto nie będzie w ruchu.Jak na razie lewy świeci na biało ładnie a prawy lekko zielonkawo.. dla czego tak się dzieje?

Coś mi się wydaje , że te MG nie będą niczym specjalnym...

nie zakładając nowego tematu chciałbym spytać

jaka masa uszczelniająca z tych dwóch podanych będzie dobra do uszczelnienia śrub 3,żeby nie przeciekały:

wurth SZCZELIWO DO SILNIKÓW "BLACK 250" WURTH - oferta w sklepach (tylko,że to sylikon)

czy masę uszczelniająca victor reinz?

Mam wrażenie że już podobne pytania ktoś na tym forum zadawał... chyba mam jakiś 6sty zmysł ale wydaje mi się że gdzieś już widziałem takie akcje... w temacie o żarnikach wywalić pytanie na temat uszczelniacza... nie sądzicie?

Mam wrażenie że już podobne pytania ktoś na tym forum zadawał... chyba mam jakiś 6sty zmysł ale wydaje mi się że gdzieś już widziałem takie akcje... w temacie o żarnikach wywalić pytanie na temat uszczelniacza... nie sądzicie?

Nowy, z Katowic i do tego te pytania... 5oul chyba masz rację. Trzeba obserwować i być czujnym...

Koledzy, przez posty o jakimś uszczelniaczu moje pytanie troszkę chyba się zgubiło dlatego pozwolę sobie powtórzyć :)

A druga sprawa - myślałem że to kwestia ksenonu ale jednak nie. Zaraz po odpaleniu świecą jednakowo, z biegiem czasu (różnica jest widoczna już po około 5-10 minutach świecenia) jeden ksenon zaczyna świecić bardziej żółtawo/białawo podczas gdy drugi dalej niebieskawo. Czy to może oznaczać przetwornicę? Nie przeszkadza to bynajmniej w użytkowaniu ale jednak w nocy rzuca się to w oczy :P czy przetwornice to duży wydatek? A może po prostu mam brudną soczewkę? lolol

Czy macie jakikolwiek pomysł na to?

Koledzy, przez posty o jakimś uszczelniaczu moje pytanie troszkę chyba się zgubiło dlatego pozwolę sobie powtórzyć :)

Czy macie jakikolwiek pomysł na to?

a mówiłem rozbierz klosz i poczyść sobie ? :lol: To nie bedzie Ciebie nic kosztować a może problem sie właśnie rozwiąże

• Lubię 1

MAxgeary 6000k zamontowane .. świecą równo, jasno za dnia w nocy się zobaczy ;] przy okazji wysunąłem prawą lampę (nie wiem dlaczego cała nie chciała wyjść..) i założyłem zaślepkę bo Niemiec Tego nie miał zrobione i syf się zbierał do środka...

Fotka z pierwszego zapalenia ;]

Niemiec miał Niemieckie Philipsy wstawione ;p

[ATTACH=CONFIG]29579[/ATTACH]

Jest biało :D ciekawe czy w nocy będzie bardziej niebiesko :) ja póki co ze swojego punktu widzenia mogę stwierdzić, że 6000K wyglądają bosko w nocy :) i jeździ się przy nich wygodnie :)

W sumie nie wiem co daje wartość 4300K czy 6000k,8000k .. im większa wartość tym bardziej niebieskie się wydają ? Mocniej świecą?

Bedziesz zadowolony jak to świeci w nocy, miałem ostatnio okazje sie przekonać i 6000k jest ok :D Ja sam mam 4300 i tak juz 5 rok jezdze na tej barwie i tez daje rade. Sprawdź sobie na opakowaniu czy przysłali Ci żarniki D2S czy D2R w celu przeznaczenia pracy w reflektorze zwykłym lub z soczewką, wyglądają tak samo (poza taką przesłonką na szkle) ale może nie być 100% efektywności jeśli masz żle dobrane.

XENON D2S 35W 6000K maXGear

Te zamówiłem z linku - Nie wiem co to za sklep bo nawet paragonu nie dali ale są D2S ;]

W Nocy jest teraz Taki Efekt, że na wprost jest światło jak przy 4300 a na bokach drogi (na drzewach) świeci się jakby na niebieskawy kolor .. dziwnie jakoś :shock:

pierwszy raz miałem dzisiaj okazję przejechać się na xenonach w nocy, wrażenia prócz tego,że na biało świeci zasięg taki jak w normalnym aucie(może deczko dłuższy).Diagnosta ustawiał światła,może zle są ustawione? a może odbłyśniki są wypalone? bo zerknąłem i mam lampy zkw