danieldeni20 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 XENON D2S 35W 6000K maXGearTutaj A druga sprawa - myślałem że to kwestia ksenonu ale jednak nie. Zaraz po odpaleniu świecą jednakowo, z biegiem czasu (różnica jest widoczna już po około 5-10 minutach świecenia) jeden ksenon zaczyna świecić bardziej żółtawo/białawo podczas gdy drugi dalej niebieskawo. Czy to może oznaczać przetwornicę? Nie przeszkadza to bynajmniej w użytkowaniu ale jednak w nocy rzuca się to w oczy czy przetwornice to duży wydatek? A może po prostu mam brudną soczewkę? lolol Dzięki .. Już zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 nie zakładając nowego tematu chciałbym spytać jaka masa uszczelniająca z tych dwóch podanych będzie dobra do uszczelnienia śrub 3,żeby nie przeciekały: wurth SZCZELIWO DO SILNIKÓW "BLACK 250" WURTH - oferta w sklepach (tylko,że to sylikon) czy masę uszczelniająca victor reinz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Tylko mam nadzieje, ze te maxgear nie spali mi sterowników czy czegoś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 ja założyłem te 4300k MG tylko,ze przez najbliższe dwa tygodnie auto nie będzie w ruchu.Jak na razie lewy świeci na biało ładnie a prawy lekko zielonkawo.. dla czego tak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 ja założyłem te 4300k MG tylko,ze przez najbliższe dwa tygodnie auto nie będzie w ruchu.Jak na razie lewy świeci na biało ładnie a prawy lekko zielonkawo.. dla czego tak się dzieje? Coś mi się wydaje , że te MG nie będą niczym specjalnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Znaczy Max Gear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Znaczy Max Gear No tak ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 nie zakładając nowego tematu chciałbym spytaćjaka masa uszczelniająca z tych dwóch podanych będzie dobra do uszczelnienia śrub 3,żeby nie przeciekały: wurth SZCZELIWO DO SILNIKÓW "BLACK 250" WURTH - oferta w sklepach (tylko,że to sylikon) czy masę uszczelniająca victor reinz? Mam wrażenie że już podobne pytania ktoś na tym forum zadawał... chyba mam jakiś 6sty zmysł ale wydaje mi się że gdzieś już widziałem takie akcje... w temacie o żarnikach wywalić pytanie na temat uszczelniacza... nie sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Mam wrażenie że już podobne pytania ktoś na tym forum zadawał... chyba mam jakiś 6sty zmysł ale wydaje mi się że gdzieś już widziałem takie akcje... w temacie o żarnikach wywalić pytanie na temat uszczelniacza... nie sądzicie? Nowy, z Katowic i do tego te pytania... 5oul chyba masz rację. Trzeba obserwować i być czujnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 ze przez najbliższe dwa tygodnie auto nie będzie w ruchu. pewnie będzie cieńkus śmigał :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Koledzy, przez posty o jakimś uszczelniaczu moje pytanie troszkę chyba się zgubiło dlatego pozwolę sobie powtórzyć A druga sprawa - myślałem że to kwestia ksenonu ale jednak nie. Zaraz po odpaleniu świecą jednakowo, z biegiem czasu (różnica jest widoczna już po około 5-10 minutach świecenia) jeden ksenon zaczyna świecić bardziej żółtawo/białawo podczas gdy drugi dalej niebieskawo. Czy to może oznaczać przetwornicę? Nie przeszkadza to bynajmniej w użytkowaniu ale jednak w nocy rzuca się to w oczy czy przetwornice to duży wydatek? A może po prostu mam brudną soczewkę? lolol Czy macie jakikolwiek pomysł na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Generalnie u mnie w nocy jak zauważyłem świecą jednakowo jak i po dłuższej jeździe.Podejrzewam,że u Ciebie musi się to jeszcze rozchodzić,natomiast gdyby dalej tak było,zamień przetwornice i sprawdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Koledzy, przez posty o jakimś uszczelniaczu moje pytanie troszkę chyba się zgubiło dlatego pozwolę sobie powtórzyć Czy macie jakikolwiek pomysł na to? a mówiłem rozbierz klosz i poczyść sobie ? :lol: To nie bedzie Ciebie nic kosztować a może problem sie właśnie rozwiąże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Dzisiaj przyszły MaxGeary 6000k .. Jutro wstawiam bo dziś już mi się nie chce ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 MAxgeary 6000k zamontowane .. świecą równo, jasno za dnia w nocy się zobaczy ;] przy okazji wysunąłem prawą lampę (nie wiem dlaczego cała nie chciała wyjść..) i założyłem zaślepkę bo Niemiec Tego nie miał zrobione i syf się zbierał do środka... Fotka z pierwszego zapalenia ;] Niemiec miał Niemieckie Philipsy wstawione ;p [ATTACH=CONFIG]29579[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jest biało ciekawe czy w nocy będzie bardziej niebiesko ja póki co ze swojego punktu widzenia mogę stwierdzić, że 6000K wyglądają bosko w nocy i jeździ się przy nich wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jest biało ciekawe czy w nocy będzie bardziej niebiesko ja póki co ze swojego punktu widzenia mogę stwierdzić, że 6000K wyglądają bosko w nocy i jeździ się przy nich wygodnie W sumie nie wiem co daje wartość 4300K czy 6000k,8000k .. im większa wartość tym bardziej niebieskie się wydają ? Mocniej świecą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Tak, dokładnie. 4300K to ponoć światło najbardziej zbliżone do słonecznego - białe. Im wyższa wartość tym bardziej niebiesko potem przechodząc wręcz we fiolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voxu Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Prosszę bardzo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Bedziesz zadowolony jak to świeci w nocy, miałem ostatnio okazje sie przekonać i 6000k jest ok Ja sam mam 4300 i tak juz 5 rok jezdze na tej barwie i tez daje rade. Sprawdź sobie na opakowaniu czy przysłali Ci żarniki D2S czy D2R w celu przeznaczenia pracy w reflektorze zwykłym lub z soczewką, wyglądają tak samo (poza taką przesłonką na szkle) ale może nie być 100% efektywności jeśli masz żle dobrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 XENON D2S 35W 6000K maXGear Te zamówiłem z linku - Nie wiem co to za sklep bo nawet paragonu nie dali ale są D2S ;] W Nocy jest teraz Taki Efekt, że na wprost jest światło jak przy 4300 a na bokach drogi (na drzewach) świeci się jakby na niebieskawy kolor .. dziwnie jakoś :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Poczekaj, może sie rozświecą i będzie tak jak należy kilkadziesiąt godzin muszą poświecić aby pracowały w 100% poprawnie. Obserwuj i daj znać jakie zmiany bmw_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 pierwszy raz miałem dzisiaj okazję przejechać się na xenonach w nocy, wrażenia prócz tego,że na biało świeci zasięg taki jak w normalnym aucie(może deczko dłuższy).Diagnosta ustawiał światła,może zle są ustawione? a może odbłyśniki są wypalone? bo zerknąłem i mam lampy zkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleyone Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) xenony nie maja swiecic dalej, a swiecic dużo jasniejszym (zbliżonym do dziennego) swiatłem Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez kleyone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Darek, po co mu to tłumaczysz? Facet myśli, że jak założył nowe palniki to teraz choinki będzie długimi palił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi