quad4 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Hej wiem, ze tak ciezko itp ale sprawa miewa sie tak, przy ruszaniu nie wazne czy w przod czy w tyl wystepuje metaliczne stukanie, jak dzwony. Na pewno z miejsca kazdy powie, ze to tlumik no ale wjechalem sobie wczoraj na kanal przekopalem caly tlumik i nawet uderzajac metalowym kluczem nie ma takiego dzwieku jak wydobywa sie przy ruszaniu, zdjalem nawet obejmy tlumika i rozlaczylem tylny z przednim w amoku mega halasu dalej slychac ten stuk ... Po drodze do kolektorow nie ma nic co by moglo taki dzwiek wydawac ... Zaczalem watpic i myslec czy to aby przypadkiem nie glebszy problem? Sprawa dzieje sie przy puszczaniu sprzegla. A brzmi to tak ; WRZUTA - Nowe nagranie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 a wyczaiłeś z której mańki to dobiega ?? przód,tył itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 mniej, wiecej srodek. I niby bardziej slychac to z lewej strony tak mi ziomek powiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 hmm a na luzie niema nic gdy puszczasz sprzeglo? moze wal gdzies obciera o oslone termiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 na luzie nie ma nic z tego pukania, czysty dzwiek silnika. Oslone mam na swoim miejscu ostatnio ja poprawialem wiec jest ok ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Też obstawiam wał i gumę na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 okej dzieki wielkie za sugestie. Oblukam jeszcze wal od a do z ale pewnie sam i tak za duzo nie zdzialam wiec bede musial prosic kogos o pomoc ... Dzzieki jeszcze raz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ściągasz wydech i widzisz wał razem z gumą, za dużo filozofii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Prawdopodobnie problem tkwi w podporze wału, mogła posypać się guma lub łożysko. Wymiana na nową powinna załatwić problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Prawdopodobnie problem tkwi w podporze wału, mogła posypać się guma lub łożysko. Wymiana na nową powinna załatwić problem. Dzięki wielkie chłopaki. Bede w tym tygodniu u naszego forumowego mechanika to sprzedam mu temat ; )) Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Tak z ciekawości, kto jest forumowym mechanikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 http://www.maxbimmer.pl/f45/taki-o-sobie-warsztacik-23915/index4.html#post305847 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Ja myślę że to tuleje łączące nadwozie z zawieszeniem tylnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 hymm, chodzi Ci o poduszki tylnej belki ? Jeżeli tak to mam nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 również obstawiam podporę wału ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Nie wiem czy mieliscie juz uszkodzone podpory walu napedowego ale ja na ten wariant nie stawiam-quad nie mialby wtedy watpliwosci co jest uszkodzone skoro wibracja bylaby niestamowita i walenie w rejonie srodkowego tunelu spore. Niestety nie moge odtworzyc nagrania z tym dzwiekiem ale jest kilka opcji szurania z dzwonieniem: -tulejki metalowe w laczniku elastycznym skrzynia/wal -trafiona poduszka dyferencjalu(ta z mocowaniem dyferencjalu na 1dna srube) zwlaszcza w sytuacji poluzowania tej sruby-tam po wrzuceniu jedynki i ruszeniu potrawi lupnac z takim przydzwonieniem.Zobacz pod spodem czy na podkladce tej sruby jest slad chocby 1mm swiadczacy o przesuniecu-nie powinno go tam byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzAkSs Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) obadam mysle ze do 12 skonczymy temat z e61 mrSiwka wjade na podnosnik i obadam.. Edytowane 19 Marca 2014 przez CzAkSs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 a ja mialem kiedys sytuacje w mercedesie ze tez podobnie dzwonilo i tez tylko przy ruszaniu albo ogolnie przy wolnej jezdzie i okazalo sie do srodka walu napedowego wpadla tulejka metalowa co jest wprasowywana na koncach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 oki, jest postawiona diagnoza. To nie tłumik to ... coś tam ; ) Zrobie jak będzie cieplo i bede jezdzil z otwartymi oknami, teraz tego nie slychac to olewka ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 to pochwal sie i napisz co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Napisz co było przyczyną może komuś się to przyda w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_530 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Przy każdym ruszaniu czy przy gwałtownym szarpnięciu? Mnie mechanik nie pocieszył (chciałem wypieprzyć wszystkie podpory itp. na nowe) mówiąc że to już może tak po prostu być... np luzy na skrzyni. Tak, jak przejdzie to napisz co to było, ja obstawiałem podporę wału i poduszkę mostu (przy samym wrzuceniu biegu słychać czasem takie łup) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 przy samym wrzuceniu biegu słychać czasem takie łup) bardziej chyba dyfer -pokręć wałem i popatrz na półosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Paweł to obadał, powiedział mi ale narazie nie mam ani kasy ani czasu na zrobienie tego. Ja sam szczerze mówiąc już zapomniałem co to. Może Paweł napisze ale również wątpie aby on pamiętał. Na pewno jak to zrobie to o tym napisze . pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 to jak to tak, nie zebym glupio krytykowal ale widze duzo osob chcialo pomoc chociarz pisaniem a Ty teraz niechcesz powiedziec co jest chyba ze rzeczywiscie zapomniales (ja osobisice pamietalbym o tym skoro codziennnie przy kazdym ruszaniu daje o sobie to znac) ale moze to komus na przyszlosc byc cenna informacja bez wywalania kasy w bloto jesli to jakas ******la;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi