Gość Mordulec Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Jako ze przekładam jutro albo we wtorek na zimowe alusy tak sobie pomyslalem zeby moze wypolerowac na lustro letnie alusy , Bawił sie ktos moze w cos takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 bierzesz w lapy papier ścierny - na początek jakiś gruby, zeby zebrać te nierówności po fabryce. Później wodne: 600, 800, 1000, 1500, 2000, 2500, na koniec automaxa albo inną pastę lekkościerną i świeci Ci sie jak psu jajca, najlepiej robić to mechanicznie bo ręcznie sie zajedziesz. 1. Normalna felga: 2.Po usunięciu laku i podkładu: 3. Próbna polerka: 4. Tak wygląda furka na polerowanych felach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 O i własnie o taki efekt mi chodzi A tak na marginesie to jak polerowac mechanicznie , tzn chodzi mi o to czy jest jakas przystawka np do wiertarki czy jakim innym narzedziem mozna przyspieszyc proces polerowania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Zasadniczo to nawet nie myslcie o recznym polerowaniu! Recznie mozna jakies straszne zakamarki robic. Do tego trzeba sprzetu - szlifierka oscylacyjna, papiery wodne (takie tarcze na rzepach) i heja! Najpierw od najwiekszej gramatury, kilka stopni zmniejszania granulatu, az robota wykonczeniowa czyli filc i odpowiednia pasta do metali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 to co Maltarn wysłał to mi sie podoba. A ręcznie nie polecam, ja 2 dni jade juz dekle z felg, efektu nie ma, łapy mnie bolą,15 arkuszy papieru poszło i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 nie radzę się samemu męczyć, lepiej oddać fachowcowi, niestety nie mam nikogo zaufanego :cry: sam swoje bym odnowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 polecam Polerka jak znajde fundusze wysyłam tam kolektor ssący pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 polecam Polerka jak znajde fundusze wysyłam tam kolektor ssący pozdro uuuuuuu ale tani nie są, za kpl. felg mniej dałem, :cry: chyba nie dla mnie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Taki efekt mi sie podoba :lol: Ale nie za 380zł , pierdziele cała zima przedemną wole sobie za to zatankowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 efekt bardzo ładny, ale Mordulec za 380zl to duzo nie pojezdizsz :wink: PS dwutysieczny post :lol: 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Moze i duzo nie pojezdze ale przynajmniej bede mial satysfakcje ze sam cos takiego zrobilem a nie poszedłem na łatwizne i dalem komus zarobic 2001 post :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Wracając do tematu :mrgreen: dziś listonosz przyniósł mi takie coś z allegro o takie a więc chwyciłem kawałek aluminum, przejchałęm kolejno papierami 340,600,1200. Założyłem końcówkę filcową(do polerowania) włączam i jade słaby efekt :? Myśle że trzeba by jakąś paste polerską, ale tempo, nabłyszczacze, odnawiacze garażu- wszystko u dziadka w garażu :? chwyciłem mleczko do czyszczenia :mrgreen: lekko natarłem tym filc, jade i już mam lustereczko :mrgreen: Zachęcam bo nie jest to wcale trudne, z tego co wiem nawet do wiertarek są takie filcowe nakładki :wink: Naprawdę jest to dziecinnie proste, może i wasze kobiety skorzystają i zrobią sobie jakieś lustereczko :?: :mrgreen: pozdrawiam i życze owocnych prac <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 :arrow: Maltarn to niezłego Mikołaja miałeś <bmw_2> daj zdjęcia swojej roboty :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mk-rally Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 no ładne to wszystko tylko póki co nie mam alusków :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 :arrow: Maltarn to niezłego Mikołaja miałeś <bmw_2> daj zdjęcia swojej roboty :mrgreen: niestety nie mikołaj tylko mój portfel :mrgreen: co do fotek to nie mam niestety czym zrobić a i odświerzanie antyków takim użądzeniem też daje niezły efekt, stary świecznik z mosiądzu teraz sie świeci jak psu jajca :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 jeśłi ktoś pamięta co gadałem o mleczku do czyszczenia i lustrze, to niech o tym zapomni, tamto to syf, troche sie przeglądałem i sie cieszyłem tylko. Dzisiaj dorwałem TEMPO i tradycyjnie kolejno papierami 340>600>1200, potem nałożylem troche TEMPO na szmatke i zacząłem jechać :mrgreen: po jakiś 5 minutach moge sie przeglądać w klapie modelu samochodu :mrgreen: jak jakieś pytania to do mnie :mrgreen: chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 maltran ile chcesz za wypolerowanie kolektora ssacego ?? pozdro <bmw_3> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 zaskoczyłeś mnie tym pytaniem Kosa, myśle że jeśli już bym się tego podjął to za symboliczną kwotę :mrgreen: zresztą obgadamy to na gg :wink: Generalnie to bał bym się brać za roabienie nie moich rzeczy bo jak coś nie wyjdzie to lipa, ale kto wie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 ja mam do wypolerowania całe nadwozie , Maltarn co Ty na to , :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Całe nadwozie w sensie lakier na błysk :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 maltran zrób tak z simsonem pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 na początek to ja chce żeby on odpalił i był sprawny :mrgreen: ale już sie zastanawiam nad polrką kilku elementów silnika :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Fajny efekt mozna uzyskać na alusach po wypiaskowaniu i polakierowaniu trudnościeralnym lakierem bezbarwnym. Efekt jest taki jakby felgi mialy kolor srebrny metalic. Brat ma takie w golfie założone i prezentuja się calkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi