Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Śruby zabezpieczające

Gość teo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Planuje zakupić śruby zabezpieczające do felg. Mam e46 coupe 2006.

Może macie jakieś doświadczenie co kupić czego nie??

Jakieś firmy?

Wiem, wiem że te śruby to ***** dadzą bo złodzieje mają każdą nakładkę ale zawsze to utrudnienie dla gorszych złodziei :P

Planuje kupić 2 komplety i po 2 śruby w kole...

a ja bym poszedl na troche inny sposob to ze po 2 na jedno kolo tez ale dopasowalbym sruby z wogole innej marki samochodow bo nie wierze ze zlodziejaszki maja ze soba wszystkie mozliwe zabezpieczenia skoro idzie do BMW to spodziewa sie zabezpieczenia fabrycznego ktore ma w kieszeni a tak to by mial maly zonk

a ja bym poszedl na troche inny sposob to ze po 2 na jedno kolo tez ale dopasowalbym sruby z wogole innej marki samochodow bo nie wierze ze zlodziejaszki maja ze soba wszystkie mozliwe zabezpieczenia skoro idzie do BMW to spodziewa sie zabezpieczenia fabrycznego ktore ma w kieszeni a tak to by mial maly zonk

Kiedy 2 dni temu oglądałem Allegro to śruby były chyba w miarę "uniwersalne" - tzn. niekoniecznie przypisane do marki. Nie pamiętam abym widział "śruby zabezpieczające do BMW"... chociaż mogę się mylić bo tylko rzucałem okiem. Pomysł z 2 kompletami śrub (po 2 różne na koło) jest jak dla mnie super :) jak sobie z tym poradzą to powodzenia. Prawdopodobieństwo że będą mieli oba "klucze" do tych śrub spada drastycznie. Sam się chyba zaopatrzę w takie zestawy jak sobie sprawę droższe i ładniejsze fele :)

ja bym bral drozsze bo z tymi tanimi to czesto sie zabezpieczenia urywaja i trzeba cos kombinowac pozniej

Nie pamiętam abym widział "śruby zabezpieczające do BMW"... chociaż mogę się mylić bo tylko rzucałem okiem.

wlasnie ze sa fabryczne zabezpieczenia kiedys przy okazji zmienialem klientce kolo bo sie jej przebilo nie miala zabezpieczenia w aucie to przedzwonila do serwisu ktos przyjechal z walizka mial chyba z 40 nasadek i odkrecil bez problemu

Dokładnie ani śruba ani dwie na koło nie uchronić przed postawieniem auta na celach. Wiedza co robią w tych czasach. A te z allegro skoro są ogólnodostępne dostępne dla wszystkich, tym samym dla złodzieja. Sprawdzałem kiedyś na złocie i moja nasadka do zabezpieczeń ori bmw nie pasowała do żadnego z aut.

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

Ja mam te śruby i serio myślę żeby to wywalić, musisz mieć nasadke w aucie, jak zapomnisz gdzie zostawiłeś to trzeba kombinować i biadolić :D, teraz jak ktoś chce coś z twojego auta to całe weźmie ..... niestety taka prawda....

tak podchodząc do sprawy jak to robią koledzy pesymiści to pozostaje ubezpieczyć AC na auto do tego odzielnie koła , drugi złoty środek to parkowanie auta zawsze na terenie strzeżonym , trzeci sposób sprzedać dobrą felę a kupić za trzysta złotych poobijane i niech biorą :P

Jedno ale. Miałem u siebie oryginalne śruby + odpowiednia nasadka. Co jeździłem do oponiarza, to mówił mi bym to wymienił na zwykłe bo jest problem z odkręceniem. Dopiero wizyta w czasie której 10 min walczył żeby to odkręcić skłoniła mnie do wymiany na zwykłe. Więc jeśli chcesz mieć śruby zabezpieczające to lepiej kup ich więcej i jak zauważysz, że pierwszy komplet się kończy to wymień na nowe. Ja nie zakładałem z powrotem zabezpieczających ponieważ mam felgi o jakich pisał Mariusz wyżej, poza tym trzymam gracika na strzeżonym:mrgreen:.