Gość teo Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Witajcie. Planuje zakupić śruby zabezpieczające do felg. Mam e46 coupe 2006. Może macie jakieś doświadczenie co kupić czego nie?? Jakieś firmy? Wiem, wiem że te śruby to ***** dadzą bo złodzieje mają każdą nakładkę ale zawsze to utrudnienie dla gorszych złodziei Planuje kupić 2 komplety i po 2 śruby w kole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 a ja bym poszedl na troche inny sposob to ze po 2 na jedno kolo tez ale dopasowalbym sruby z wogole innej marki samochodow bo nie wierze ze zlodziejaszki maja ze soba wszystkie mozliwe zabezpieczenia skoro idzie do BMW to spodziewa sie zabezpieczenia fabrycznego ktore ma w kieszeni a tak to by mial maly zonk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Na pewno cos pomoga -ja mam takie ze nawet z nasadką mi je ciezko odkręcić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 a ja bym poszedl na troche inny sposob to ze po 2 na jedno kolo tez ale dopasowalbym sruby z wogole innej marki samochodow bo nie wierze ze zlodziejaszki maja ze soba wszystkie mozliwe zabezpieczenia skoro idzie do BMW to spodziewa sie zabezpieczenia fabrycznego ktore ma w kieszeni a tak to by mial maly zonk Kiedy 2 dni temu oglądałem Allegro to śruby były chyba w miarę "uniwersalne" - tzn. niekoniecznie przypisane do marki. Nie pamiętam abym widział "śruby zabezpieczające do BMW"... chociaż mogę się mylić bo tylko rzucałem okiem. Pomysł z 2 kompletami śrub (po 2 różne na koło) jest jak dla mnie super jak sobie z tym poradzą to powodzenia. Prawdopodobieństwo że będą mieli oba "klucze" do tych śrub spada drastycznie. Sam się chyba zaopatrzę w takie zestawy jak sobie sprawę droższe i ładniejsze fele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teo Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 A jakieś tańsze czy droższe kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 ja bym bral drozsze bo z tymi tanimi to czesto sie zabezpieczenia urywaja i trzeba cos kombinowac pozniej Nie pamiętam abym widział "śruby zabezpieczające do BMW"... chociaż mogę się mylić bo tylko rzucałem okiem. wlasnie ze sa fabryczne zabezpieczenia kiedys przy okazji zmienialem klientce kolo bo sie jej przebilo nie miala zabezpieczenia w aucie to przedzwonila do serwisu ktos przyjechal z walizka mial chyba z 40 nasadek i odkrecil bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 fabrycznych nie ma co zakładać kupić na allegro za około 80zł takie powinny wystarczyć tym bardziej po dwa różne na jedno koło złodziej pójdzie tam gdzie łatwiej dla niego czas się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 jak bedzie mial ukrasc to sruby nie pomoga oni maja caly zestaw a pozatym czasy w ktorych kradna koła na przypał dawno sie skonczyly teraz konkretnie wiedza po co ida i sa na to przygotowani z odpowiednimi nasadkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Dokładnie ani śruba ani dwie na koło nie uchronić przed postawieniem auta na celach. Wiedza co robią w tych czasach. A te z allegro skoro są ogólnodostępne dostępne dla wszystkich, tym samym dla złodzieja. Sprawdzałem kiedyś na złocie i moja nasadka do zabezpieczeń ori bmw nie pasowała do żadnego z aut. Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebi Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Ja mam te śruby i serio myślę żeby to wywalić, musisz mieć nasadke w aucie, jak zapomnisz gdzie zostawiłeś to trzeba kombinować i biadolić , teraz jak ktoś chce coś z twojego auta to całe weźmie ..... niestety taka prawda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 tak podchodząc do sprawy jak to robią koledzy pesymiści to pozostaje ubezpieczyć AC na auto do tego odzielnie koła , drugi złoty środek to parkowanie auta zawsze na terenie strzeżonym , trzeci sposób sprzedać dobrą felę a kupić za trzysta złotych poobijane i niech biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teo Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Sprawdzałem u siebie i mam po 1 śrubie oryginalną bmw i 3 normalne ale dokupie jeszcze 1 komplet innych. Tylko wiecie jaką średnice maja śruby od bmw e46 coupe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Długość 50 Długość gwintu 26 Długość pod głowicą 26 Gwint zewnętrzny M12x1,5 bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Jedno ale. Miałem u siebie oryginalne śruby + odpowiednia nasadka. Co jeździłem do oponiarza, to mówił mi bym to wymienił na zwykłe bo jest problem z odkręceniem. Dopiero wizyta w czasie której 10 min walczył żeby to odkręcić skłoniła mnie do wymiany na zwykłe. Więc jeśli chcesz mieć śruby zabezpieczające to lepiej kup ich więcej i jak zauważysz, że pierwszy komplet się kończy to wymień na nowe. Ja nie zakładałem z powrotem zabezpieczających ponieważ mam felgi o jakich pisał Mariusz wyżej, poza tym trzymam gracika na strzeżonym:mrgreen:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi