stoker83 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Witam, autko którym teraz jeżdżę ma wystrzeloną poduszkę (jakieś przygody poprzednich posiadaczy) troche mnie to irytuje i postanowiłem reanimowac ten element auta, niewiem jak poduszka pasażera ale zakładam że też strzelona, czy waszym zdaniem jest to warte zachodu? co się wiąże z taka operacja, czy dużo przy tym grzebania co ewentualnie powinienem jeszcze dokupić bo narazie mam kierownicę z poduchą ale niewiem od czego zacząć, niechciałbym też czegos spierniczyc żeby mi poducha nie strzeliła w twarz zaraz po zamontowaniu. Gdzie moge zajrzeć i sprawdzić pozostałe elementy układu czy one są czy są sprawne itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 musisz do tego sterownik poduszek kupic ale sprawny na 100% zalozysz nowe i nie powinno sie nic stac, a auto bylo po wypadku ze wyszczelila? moze ktos tylko podmienil poduszke bo potrzebowal tylko ta od kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Zakup sprawnego sterownika + oczywiście poduszki. Co do samej wymiany nie ma nic trudnego , wyjmujesz stara cześć zakładasz w to samo miejsce nowa sprawna i po kłopocie . UWAGA. PRZED ROZPOCZĘCIEM PRAC ODŁĄCZYĆ NALEŻY AKUMULATOR CO BY CZASEM PODUSZKA ŁAPEK NIE POŁAMAŁA. Na koniec podpięcie pod komputer i kłopot z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoker83 Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 autko raczej miało stłuczkę wiedziałem o tym w momencie zakupu. Sterownik, sensor to to samo? to jest element który wyczuwa zderzenie, dobrze rozumuje, gdzie go szukać w aucie? niewiem czemu ale zawsze myślałem że to są jakieś czujki przy amorach zderzaka i one dają sygnał do wystrzału poduch ale pewnie zle myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 sterownik i sensor tak to to samo ale nie wyczuwa uderzenia tylko jest to komputer jak np sterownik silnika, dostaje sygnal z czujnika uderzenia i wysyla na poduszke i napinacz pasa a czujki w e36 to sa pod maska te 2 pomaranczowe kostki kolo kielichow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoker83 Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 w takim razie muszę jutro zerknąć czy ja te kostki w ogóle mam ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoker83 Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Zaglądałem po maskę i tam żadnych pomarańczowych czujek nie ma, ani żadnych kabelków luzem, gdzieś czytałem że w autach z dwoma poduchami (czy może bardziej o rocznik chodzi) czujnik przeciążenia znajduje się pod tylną kanapą, czy ktoś się orientuje dokładnie jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Besol Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Tak, ja mam pod kanapą taki sensor. Poza tym, szybko możesz sam sprawdzić. Znajduje się on pośrdodku kanapy, tak jak tunel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 tak jest tam ale to wlasnie sterownik calego ukladu airbag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoker83 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 jutro dzień na "pogrzebanie" przy aucie zobaczę co i jak, ten sensor/sterownik/czujnik jest bankowo walnięty jeżeli poduszki strzeliły? czy można go jakoś sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi