grzesiek26.85 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Witam mam problem ze skrzynią biegów a dokładnie ciężko wchodzi 1 i 2 wcześniej był problem z 5 ale tylko przy zimnym silniku . co może być przyczyną ? Dodam że to e39 520i skrzynia manual auto z marca 1998 . pomocy !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 co masz na mysli ze ciezko wchodzi? ciezko znalesc bieg czy moze cos zgrzyta albo jest opor i nie idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek26.85 Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 ciężko wchodzi 1i 2 nieraz zagrzyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Albo skrzynia na umarciu albo wodzik już wylatany. Gałka zmiany biegów mocne ma luzy? Sprawdz stan oleju w skrzyni może wyciekło i na sucho idzie. Objawy na zgasonym silniku i pracującym te same? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek26.85 Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 olej jest na sucho wchodzą normalnie dziś jak zrobiłem troche km po wrocku było już ok . zastanawia mnie bo slyszałem że jest jakiś czujnik od sprzęgła czy gazu i on nie wyrównuje obrotów przy wciskaniu sprzęgła tylko nie wiem jak tego szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 szczerze mowiac jeszcze nigdy mnie cos takiego nie spotkalo jak czujnik co wyrownuje obroty chyba ze w motocyklu sportowym ale to inna historia, moze byc ze juz synchronizatory nieraz juz dostaly po dupie i maja przypalone sprzegielka jak bedzie powtarzalo zmien olej moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi