KepaSK Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Witam.. Od pewnego czasu zauważyłem, że po odpaleniu samochodu i przejechaniu (kilkuset, kilku metrów, kilometrów) wskaźnik poziomu paliwa zaczyna pokazywać 45 litrów gdy tak naprawdę mam 20-25 litrów.. Po zgaszeniu samochodu i ponownym odpaleniu wskaźnik już pokazuję normalnie.. Jakies pomysły ? pływak, albo coś z elektryką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 [ATTACH=CONFIG]28616[/ATTACH]Albo się wiesza pływak, albo się ścieżki wytarły. Wyciąg ze zbiornika i obejrzyj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Nie tyle co w samej pompce co i w komorze za kierowcą ten pływak też wyjmij przetrzyj. Ja tak zrobiłem i przy pompce i tam za kierowcą w drugiej komorze baku i pomogło od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 U mnie wskaźnik pokazywał 15 litra a było właściwie zero - zawieszony pływak. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Ja parę razy się też złapałem na oszustwach pływaka. Teraz od jakichś trzech tygodni też mnie nieraz oszuka, ale na krótko. Przyjdą ciepłe dni to się zajrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KepaSK Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Ok sprawdzę to z mechanikiem. Jeżeli by był walnięty pływak to rozumiem, że coś takiego muszę kupić ? Czujnik poziomu paliwa VDO E22-025-186Z: Bmw 3 (E36) 318 i 115KM | Sklep iParts.pl Ile mechanicy biorą za wymianę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 no taki ale on drogi nie dał bym tyle :wink: a wymiana 20 zł to maks chyba ja bym więcej nie dał tylko po co ci do wymiany mechanik ?? tosz to proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Moim zdaniem dobre przeczyszczenie tych ścieżek w obu komorach baku wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KepaSK Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Odłączyłem akumulator.. dalej to samo.. Sprawdziłem połączenia przy pływaku, wszystkie są podłączone.. Niestety nie mam urządzenia do sprawdzenia jakie napięcie jest, więc na ten temat nic nie mogę powiedzieć.. Czyli co, na 99 % nowy pływak kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Przeczyściłeś pływak w komorze za kierowcą i pasażerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KepaSK Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Przeczyściłem oby dwa.. Na podnośniku przechylaliśmy samochód raz w prawo raz w lewo aby sprawdzić obydwa pływaki i reagują normalnie.. Zaleje do pełna bak, wyzeruje licznik kilometrów i zobaczę jak będzie reagować po przejechaniu 100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 jak skacze to wg mnie raczej elektryka. U mnie się też czasem podwiesza, jka już to po tankowaniu pokazuje 3/4 zbiornika na pełnym - jakiś przejazd kolejowy albo kilka zgaszeń i zaczyna hulac. Nie wiem czy może podskoczyc na prawie pustym i się zawiesic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KepaSK Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Odpalę samochód przejadę kilkaset metrów i mając 20 litrów paliwa nagle pokazuję 45... troszkę spadnie i zatrzymuje się powiedzmy na 40.. dopóki nie zgaszę silnika.. Wtedy normalnie już pokazuje.. Dziwna sytuacja i jest to nie powiem irytujące.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Też czasami tak mam w M42, ale jakoś żyje z tym, po ponownym odpaleniu pokazuje już normalnie, Ja proponuję podmienić w zegarach mechanizm ze wskazówką od paliwa, na szrocie za niewielkie pieniądze. P.S Ja aż tyle nie tankuje, 15-20 L to tak optymalnie mam jak zaleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi