Zgibniew Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam niestety mam zdiagnozowany nieżyjący wentylator nawiewu. Teraz zadam pytanie dotyczące nowego. Wiem, że najlepiej kupić nowy i oryginalny, ale cena mnie trochę rozbraja. Oryginalne używki można kupić niekiedy za śmieszne pieniądze, a zamienniki za rozsądne. Co polecacie ewentualnie jakie firmy zamienników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Używke smiało ale sprawdz te bezpieczniki jak pisze kolega bo wielu faktycznie zapomina onich:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Czyli zanim zabiorę się za wymianę to najpierw ściągnąć schowek i sprawdzić bezpieczniki. Nie wiedziałem, że tam też są :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 oryginał w używce kupuj jeżeli jednak padł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Też jestem za oryginałem , używanym jak najbardziej, bo nowy-domyślam się ile kosztuje:lol:. Na początek to sprawdź bezpieczniki i jeża, bo jak ten padnie to dmuchawa też nie zadziała i bardziej stawiałbym na to drugie jak na wentylator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam niestety mam zdiagnozowany nieżyjący wentylator nawiewu Na jakiej podstawie ktos postawił diagnozę, że nie działa wentylator, bo nie działa? Tak było w starych autach, technika poleciała do przodu, czy ktoś podpinał auto pod kompapytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Tak komp, a przynajmniej tak twierdzi bo coś nie chce mi się w to wierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Da_Vidoo Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Możesz sprawdziź wentylator na "krótko" podłączająć + i -. Jeśli ruszy to problem jest po drodze do niego W razie W posiadam sam wentylator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Możesz sprawdziź wentylator na "krótko" podłączająć + i -. Jeśli ruszy to problem jest po drodze do niegoW razie W posiadam sam wentylator Podłączałem na krótko przy jeżu i nic. Ten wentylator masz ori i ewentualnie jaka kwota Cię interesuje? Kolego efendi znalazłem bezpieczniki o których nie miałem pojęcia, ale są całekuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Da_Vidoo Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Nie wiem czy ruszy przy takim podłączeniu, nie pamiętam dokładnie, ale za panelem od klimy i mniej więcej na środku powinna być wtyczka z 2 kablami-czerwonym i brązowym-to jest + i - od samego wentylatora. Tylko uważaj bo jak ruszy to robi niezły huragan Taki wentylator kosztuje od 20pln wzwyż i podejżewam że w okolicach Lubina znajdziesz handlarzy z takimi częściami. Jeśli nie znajdziesz to dogadamy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Temat wraca jak bumerang i w****ia mnie ze zdwojoną mocą. Rozebrałem tapicerkę podłączyłem drugi wentylator (oryginalną używkę) włączyłem i nie działa. Po chwilowym załamaniu postanowiłem podłączyć oba wiatraki na krótko. Oba zadziałały, ale po podpięciu ich tam gdzie trzeba nie ruszyły. Mocno zrezygnowany poskładałem wszystko do kupy i ku swemu zdziwieniu wszystko zaczęło działać. Niedługo jednak cieszyłem się sprawnym wentylatorem (cały tydzień). Wczoraj pojechałem autem do pracy i było wszystko ok. Po pracy skoczyłem na szybkie zakupy i ZONK. Znowu nie działa! Jeszcze tylko mnie zastanawia czy mogła tę awarię spowodować klima? Zaraz po odpaleniu auta nie sprawdzałem czy działa, dopiero jak chciałem schłodzić swój przegrzany organizm i nacisnąłem "guzik ze śnieżynką" stwierdziłem, że wentylator znowu stoi i za nic nie chce ruszyć. POMOCY! Ratujcie moje skołatane nerwy, bo zamiast przyjechać na spot zabiorą mnie do wariatkowa! Ma ktoś jakieś pomysły co do przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Jeż, panel klimatronica lub przekaźnik a może jakieś kostki po drodze nie stykają i jak ostatnio pogrzebałeś to podziałało a teraz znowu klops. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 O panelu nie pomyślałem. Sprawdzę przy najbliższej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi