FRYCIU Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Witam tak jak w temacie! Mam pytanko czy duzo jest zabawy ze zmianą licznika w mojej E30? Bo mam licznik bez obrotomierza! I chcem zmienic na taki z obrotomierzem! Wiem tylko ze musze kupic licznik od silnika 4 cylindrowego 1,6 M40 bo taki mam! pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Z przełozeniem nie ma praktycznie zadnego problemu (5-10 minut roboty) tylko musisz znalezc zegary z tego samego modelu albo jesli beda z 318i to przełozyc musisz taka kostke ze swoich starych zegarów która znajduje sie po prawej stronie na dole po zdjeciu listwy osłonowej bo w przeciwny wypadku bedziesz mial inne wskazania przynajmniej u mnie tak bylo (przez zamiana kostki) ze obroty konczyły sie na 3tys :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Witam Mordulec! Kupiłem licznik z E30 1.6 M40 czyli taki sam silnik jak mój wiec chyba nie bedzie problemu?? A jak obrotomierz podłączyć ? Czeba ciągnąć jakiś kabelek do cewki zapłonowej czy wystarczy podpiąć i bedzie działało ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 jezeli kupiles caly licznik w obudowie razem z obrotomierzem to po porstu wyjmij ten stary i podepnij nowy sam tylko wtyczki zadnych dodatkowych kabelkow pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam dzisiaj wymieniłem licznik!! Wszystko działa bez problemw! Tylko ze w tym z zegarkiem miałem wyskalowany do 240Km/h a ten z obrotomierzem jest wyskalowany do 220Km/h ale mi to różnicy nie robi :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi