Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

xenony zkw

Bimmer92

Rekomendowane odpowiedzi

udało mi się luknąc jak xenon był zapalony...nie są czarne odbłyśniki.. jedynie to sreberko już zmatowiałe i troszkę schodzi... kupię palniki xenon i zobaczę jak będzie świecić jak tragicznie to trza już będzie zrobić...

bo ehh o 21na dworze z latarką w ręce zacząłem lampę odkręcać wszystko pięknie ładnie ale jak to musi być zawsze dostęp do dwóch śrub na dole możliwy po zdjęciu zderzaka...to odpuściłem.. nie obeszło się bez połamania zaczepów dwóch od listwy spryskiwaczy potem jednego w lampie

to dziwne bo po odkręceniu u góry dwóch śrub 8-semek po wypięciu wszystkich wtyczek i po demontażu migacza jak i listwy pod reflektorem... lampa rusza się...ale na dole lampe trzymają też dwie śrubki 8-semki i ani grzechotką ani niczym nie idzie podejść pod lampę...jedyna opcja to zdjecie zderzaka...

Poczytałem w necie i też pisali polift 2004r xenon ZKW demontaż lampy możliwy po zdjęciu przedniego zderzaka...bo inaczej do dwóch śrub pod lampą nie ma dojścia chodz by nie wiem co

no właśnie a u mnie pod lampą są ori dwie śrubki co trzymają i lipa i nie odkręcisz
:D jesteś pewien? Założę się z Tobą o pełny bak paliwa że w 27 minut zdemontuje Ci obie lampy bez zdejmowania zderzaka. Co ty na to?

Na filmiku podesłanym przez kolegę masz wszystko jak na dłoni...

Nie ma co przepraszać cały ten temat to off topic. przecież kolega nawet opcji szukaj nie używa tylko od razu nowy temat zakłada. A wystarczy że na początek kupi sobie książkę "Sam naprawiam BMW e46" i 99,9% jego pytań miało by odpowiedź natychmiast. Za 39zł miałby spokój i mógłby grzebać w furce ile tylko chce.

A propos czasów wymiany lamp, znacie ten dowcip?

Stajnia Ferrari zwolniła całą załogę boksu. Decyzję podjęto po przejrzeniu dokumentacji dotyczącej grupy młodych, bezrobotnych Polaków z Berlina, którzy byli w stanie w ciągu czterech sekund odkręcić wszystkie koła od samochodu, nie dysponując przy tym żadnymi potrzebnymi narzędziami.

Team Ferrari uznał to za mistrzowskie osiągnięcie, jako że w dzisiejszych czasach o zwycięstwie lub przegranej w wyścigach Formuły 1 nierzadko decyduje czas pobytu w boksie i zaproponował im pracę. Projekt jednak zakończono równie szybko, jak go rozpoczęto: młodzi mechanicy co prawda zmienili wszystkie koła w ciągu czterech sekund, ale równocześnie kompletnie przelakierowali bolid, przebili numery silnika i sprzedali teamowi McLarena...

• Lubię 3

lampy poszły bez problemu...trza było sie namordować by odbłyśnik wyjąc...wyjąłem i wysłałem do regeneracji

tak wyglądały moje:

prawy:

http://i59.tinypic.com/ifpmph.jpg

lewy:

http://i60.tinypic.com/71o2li.jpg

regeneracja z tego względu,że są pęknięcia (nie na wylot) 150zł sztuka

wysłałem.Jak się uda to zrobić to w poniedziałek będą u mnie

koledzy....

sprawdziłem sobie dokładnie dzisiaj szkiełka soczewki i wcześniej na to nie zwróciłem uwagi

http://i59.tinypic.com/eg7jis.jpg

tutaj u góry już nie ma sreberka tylko wypalone... kurcze a ja już odbłyśniki wysłałem... może nie będzie to miało wpływu dużego na światło? bo przecież tam w środku jest plastik więc zakrywa to wypalone czyli strumień światła idzie bezpośrednio do soczewki

Ta część nie jest odbłyśnikiem i jest chromowana. Zupełnie inny proces obróbki niż w odbłyśnikach i zupełnie inną funkcję pełni. Nie musisz się przejmować tym za bardzo.

Ja natomiast zastanawiam się co ty masz za palniki że takie spustoszenie w lampach zrobiły. Nigdy czegoś takiego nie widziałem. Jakby ktoś świeczki tam powkładał a nie xenon.