Bimmer92 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Koledzy mam takie pytanie czy da się jakoś sprawdzić bez rozbierania lamp w jakim stanie są odbłyśniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Myślenie nie boli Wyjmij żarnik, może coś zauważysz, ale raczej wypadałoby rozebrać lampę, wtedy masz wszystko jak na dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Da się, endoskopem. Jeśli masz dostęp do takiego urządzenia polecam wykorzystać tą opcję. Nie mniej jednak żeby mieć 100% pewności trzeba rozebrać lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 udało mi się luknąc jak xenon był zapalony...nie są czarne odbłyśniki.. jedynie to sreberko już zmatowiałe i troszkę schodzi... kupię palniki xenon i zobaczę jak będzie świecić jak tragicznie to trza już będzie zrobić... bo ehh o 21na dworze z latarką w ręce zacząłem lampę odkręcać wszystko pięknie ładnie ale jak to musi być zawsze dostęp do dwóch śrub na dole możliwy po zdjęciu zderzaka...to odpuściłem.. nie obeszło się bez połamania zaczepów dwóch od listwy spryskiwaczy potem jednego w lampie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 ale jak to musi być zawsze dostęp do dwóch śrub na dole możliwy po zdjęciu zderzaka W e46? Ty jesteś pewien że BMW jeździsz? Takie akcje to w Audi widziałem a nie w tym modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Wczoraj rozbierałem takie lampy, może to źle robiłem... bo zderzaka nie ściągałemlolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 to dziwne bo po odkręceniu u góry dwóch śrub 8-semek po wypięciu wszystkich wtyczek i po demontażu migacza jak i listwy pod reflektorem... lampa rusza się...ale na dole lampe trzymają też dwie śrubki 8-semki i ani grzechotką ani niczym nie idzie podejść pod lampę...jedyna opcja to zdjecie zderzaka... Poczytałem w necie i też pisali polift 2004r xenon ZKW demontaż lampy możliwy po zdjęciu przedniego zderzaka...bo inaczej do dwóch śrub pod lampą nie ma dojścia chodz by nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Dobra... dawaj VIN. Dokładniej 7 ostatnich znaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 prosze FY39152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 no prościej Ci chyba nie wytłumaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 no właśnie a u mnie pod lampą są ori dwie śrubki co trzymają i lipa i nie odkręcisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 pod lampą są ori dwie śrubki No to musisz mieć tą bardziej wypasioną wersję:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 no właśnie a u mnie pod lampą są ori dwie śrubki co trzymają i lipa i nie odkręcisz jesteś pewien? Założę się z Tobą o pełny bak paliwa że w 27 minut zdemontuje Ci obie lampy bez zdejmowania zderzaka. Co ty na to? Na filmiku podesłanym przez kolegę masz wszystko jak na dłoni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Za bak paliwa zrobię to w 25 minut. :-P. Dokładnie tam jest pięknie pokazane Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Ja to zrobię w 20 min + bak paliwka :lol: Tez mam polift takze wszystko sie da.Musisz miec przedluzke i spokojnie sie miescisz. Bimmer prosta sprawa, sam to ogarniesz na sete. Edytowane 18 Lutego 2014 przez PawelDSW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 hehe koledzy spokojnie wy liczycie sam czas demontażu a ja w pamięci mam jeszcze dwa browary, które w między czasie same się nie wypiją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleyone Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 przepraszam za offa, ale policja już zapewne notuje czasy i dopasowuje was do ostatnich zgłoszeń o kradzieżach lamp:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Nie ma co przepraszać cały ten temat to off topic. przecież kolega nawet opcji szukaj nie używa tylko od razu nowy temat zakłada. A wystarczy że na początek kupi sobie książkę "Sam naprawiam BMW e46" i 99,9% jego pytań miało by odpowiedź natychmiast. Za 39zł miałby spokój i mógłby grzebać w furce ile tylko chce. A propos czasów wymiany lamp, znacie ten dowcip? Stajnia Ferrari zwolniła całą załogę boksu. Decyzję podjęto po przejrzeniu dokumentacji dotyczącej grupy młodych, bezrobotnych Polaków z Berlina, którzy byli w stanie w ciągu czterech sekund odkręcić wszystkie koła od samochodu, nie dysponując przy tym żadnymi potrzebnymi narzędziami. Team Ferrari uznał to za mistrzowskie osiągnięcie, jako że w dzisiejszych czasach o zwycięstwie lub przegranej w wyścigach Formuły 1 nierzadko decyduje czas pobytu w boksie i zaproponował im pracę. Projekt jednak zakończono równie szybko, jak go rozpoczęto: młodzi mechanicy co prawda zmienili wszystkie koła w ciągu czterech sekund, ale równocześnie kompletnie przelakierowali bolid, przebili numery silnika i sprzedali teamowi McLarena... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 "Sam naprawiam BMW e46" ma za 2 zl na chomiku :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Nie namawiajcie chopa na książki bo już nie będzie nic pisał:lol: BIMMER doszedłeś już co i jak na tym filmiku, czy Ci przełożyć na polski ?:drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 lampy poszły bez problemu...trza było sie namordować by odbłyśnik wyjąc...wyjąłem i wysłałem do regeneracji tak wyglądały moje: prawy: http://i59.tinypic.com/ifpmph.jpg lewy: http://i60.tinypic.com/71o2li.jpg regeneracja z tego względu,że są pęknięcia (nie na wylot) 150zł sztuka wysłałem.Jak się uda to zrobić to w poniedziałek będą u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 koledzy.... sprawdziłem sobie dokładnie dzisiaj szkiełka soczewki i wcześniej na to nie zwróciłem uwagi http://i59.tinypic.com/eg7jis.jpg tutaj u góry już nie ma sreberka tylko wypalone... kurcze a ja już odbłyśniki wysłałem... może nie będzie to miało wpływu dużego na światło? bo przecież tam w środku jest plastik więc zakrywa to wypalone czyli strumień światła idzie bezpośrednio do soczewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Ta część nie jest odbłyśnikiem i jest chromowana. Zupełnie inny proces obróbki niż w odbłyśnikach i zupełnie inną funkcję pełni. Nie musisz się przejmować tym za bardzo. Ja natomiast zastanawiam się co ty masz za palniki że takie spustoszenie w lampach zrobiły. Nigdy czegoś takiego nie widziałem. Jakby ktoś świeczki tam powkładał a nie xenon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 były tam palniki d2s philips auto z Niemiec było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 najczęściej podrabiany xenon na świecie... trzeba sprawdzić czy to nie jakaś podróbka. Uprzedzę twoje pytanie, sprawdź na YT są tam filmiki z tym jak rozpoznać "chińczyka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi