Andrii Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Szukałem trochę informacji jak zeszperowac moją 330ci. Ogólnie znane opcje to dyfer z wózkiem od m3 albo wkład Kaaza czy podobny. Trochę to kosztowne. Ale natknąłem się na coś ciekawego. Ktoś montuje jakieś płytki rozpierane sprężynami. Wkleję link z innego forum, mam nadzieję, że nie jest to problemem. http://www.bmwklubmazowsze.pl/szpera-bmw-e46-i-inne-modele-t6163.html Słyszał ktoś coś gdzieś? Bo jeśli to faktycznie działa to ja się piszę. Podobno można taki patent wrzucić do każdego dyfra, a ta firma robi to pod dany dyfer. [ATTACH]28408[/ATTACH][ATTACH]28409[/ATTACH][ATTACH]28410[/ATTACH] Sent from my HTC One using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Niewiem ale nie chciałbym żeby przy 200na godzine te płytki się rozleciały i zblokowały dyfer :evil: też myślałem o jakimś spięciu dyfra myślałem zeby wrzucić dyfer z jakiegoś mietka gdzie jest za***isty patent ASD stałe spięcie 30% a można hydraulicznie blokować mechanizm mostu na 100% kiedy potrzeba , mosty są podobne więc myślę że wrzucenie do e46 nie było by skomplikowane :mrgreen: a radość operowania takim guziczkiem nie do opisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Kończymy pracę nad szperą do e46 która jest prawdziwą szperą na płytkach jak w innch bmw To co wkleiłeś kolego to syf, zrobiłem takie coś na próbę uzyskałem słabe spięcie i po kilku set km grafitowy olej. Kolega zakupił to na allegro i przy 100km/h to coś rozpadło sie w dyfrze a on znalazł sie w rowie kasując swoje 330Ci. Za jakieś 2-3 tyg odbęda się pierwsze próby szpery na mojej 330Ci turbo, myślę że uda się sprawdzić jej trwałość i wytrzymałość dość dokładnie Dodam tylko że dawcą środka są ori szpery z BWM a wszystko wchodzi do ori dyfra z e46 na dużym gabarycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Te płytki już sobie odpuściłem dawno Dobry patent zrobiliście z tą szpera. Sent from my HTC One using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Wstępnie zrobimy ze spięciem 25% jak przejdzie pomyślnie testy będzie 40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erold Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Dawaj znać, jak przebiegają testy! Jeśli wszystko pójdzie dobrze, chętnie kupiłbym taki zrobiony przez Ciebie dyfer ze szperą, jeśli cena byłaby znośna! Pozdrawiam, Erold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Również jestem zainteresowany Adam dawaj znać, jeśli tylko będzie to trwałe rozwiązanie, które dodatkowo nie zrujnuje mojej sakiewki to chętnie się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Takze chetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jakies nowosci ?? wie ktos czy w e46 98 2.8 byla montowana szpera w serii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 wie ktos czy w e46 98 2.8 byla montowana szpera w serii ? Ja wiem, w e46 nigdy nie było szpery. Wyjątkiem jest M3 e46 ale to inna bajka. Nie mniej jednak Leo opanował temat szpery w e46. W swojej QP ma zamotowaną i teraz ją testuje. Wszystko wygląda na to że będzie OK więc po 20.07 będzie go można dopytywać o te patenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Szpera działa jak należy, można było zobaczyć na Time Attack`u na Raceismie Fura lata bokiem aż miło krótki dyfer z w pełni sprawną 25% szperą w zupełności wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Szpera działa jak należy, można było zobaczyć na Time Attack`u na Raceismie Fura lata bokiem aż miło krótki dyfer z w pełni sprawną 25% szperą w zupełności wystarcza Fajnie. A masz może jakieś video? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 nie posiadam bo go pro które miało to wszystko nagrać przed wjazdem sie rozładowało mam chyba 2 zdjecia tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erold Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Gratuluję! Czy zamierzasz sprzedawać ten patent? Jaka będzie cena? Jeśli nie, to czy podzielisz się wiedzą, jak taką szperę zrobić? Myślę, że baaaardzo dużo osób byłoby Ci wdzięcznych! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 ja tego nie skladalem do kupy a zmotalem graty potrzebne do tego moge dac na priv namiar na mojego dobrego przyjaciela ktory to robil z tego co wiem zrobic dobra nie wyjaca i nie chrobolącą szperę to nie jest tak chop siup i trzeba miec do tego odpowiednie zaplecze maszyn zainteresowanych zapraszam na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erold Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Proszę odpowiedz na Pw, czekam od jakiegoś czasu. Dzięki i pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 2500 plus dyfer na wymianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Byłem na wakacjach, o koszty pytać tu https://www.facebook.com/carlsson.beta ja jestem pierwszym testerem, wiemy z Karolem że jeśi u mnie szpera działa w 100% jak nalezy to w każdym innym cywilnym aucie też będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Da_Vidoo Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Do e39 można zamontować seryjny dyfer z M5 wraz z półosiami i wałem napędowym. Do 540 wchodzi wchodzi jak do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi