Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Kluczyk nie otwiera drzwi, brak możliwości zakodowania

smoli

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Prawdopodobnie rozładował się akumulator w kluczyku. Dzisiaj otwierał i zamykał kilka razy normalnie lecz wieczorem jak chciałem zamknąć już nie reagował. Jak nie mogłem zamknąć samochodu to sprawdziłem czy w ogóle odpala i czy ryglowanie od środka działa. Wszystko działa tak jak powinno, tak więc siłowniki i immo działają. Dopiero po kilku następnych próbach i dość długim trzymaniu zamykania na kluczyku samochód zamknął się i w kolejnych próbach jedynie raz dało otworzyć się bagażnik.

Problem w tym, że jeśli wymienię akumulator w kluczyku to nie mam jak zakodować kluczyka gdyż manualne otwieranie drzwi z kluczykiem w zamku mam popsute. Przekręcam zamek i drzwi nie reagują. Tej zimy coś chyba poszło bo wcześniej działało.

Co można w takiej sytuacji zrobić, jak zakodować kluczyk jeśli nie dostanę się do samochodu? Można wejść przez bagażnik ale i tak od środka samochodu nie otworze.

Poradźcie proszę co w takiej sytuacji zrobić. Czy da radę ominąć ASO?

Dodam, że mam jeden tylko kluczyk i niestety nie zadbałem przez tyle czasu o zapasowy.

Temat to zamknięcia. Wszedłem (a raczej wczołgałem się) do samochodu przez bagażnik. Odpalił i odryglował się od wewnątrz. Serwis poprzez komputer naprawił komunikację z kluczykiem. Wcześniej kluczyk został sprawdzony poprzez "jakiś" transmiter i nadawał poprawnie.

Ogólnie już działa.