smoli Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Cześć. Prawdopodobnie rozładował się akumulator w kluczyku. Dzisiaj otwierał i zamykał kilka razy normalnie lecz wieczorem jak chciałem zamknąć już nie reagował. Jak nie mogłem zamknąć samochodu to sprawdziłem czy w ogóle odpala i czy ryglowanie od środka działa. Wszystko działa tak jak powinno, tak więc siłowniki i immo działają. Dopiero po kilku następnych próbach i dość długim trzymaniu zamykania na kluczyku samochód zamknął się i w kolejnych próbach jedynie raz dało otworzyć się bagażnik. Problem w tym, że jeśli wymienię akumulator w kluczyku to nie mam jak zakodować kluczyka gdyż manualne otwieranie drzwi z kluczykiem w zamku mam popsute. Przekręcam zamek i drzwi nie reagują. Tej zimy coś chyba poszło bo wcześniej działało. Co można w takiej sytuacji zrobić, jak zakodować kluczyk jeśli nie dostanę się do samochodu? Można wejść przez bagażnik ale i tak od środka samochodu nie otworze. Poradźcie proszę co w takiej sytuacji zrobić. Czy da radę ominąć ASO? Dodam, że mam jeden tylko kluczyk i niestety nie zadbałem przez tyle czasu o zapasowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoli Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Temat to zamknięcia. Wszedłem (a raczej wczołgałem się) do samochodu przez bagażnik. Odpalił i odryglował się od wewnątrz. Serwis poprzez komputer naprawił komunikację z kluczykiem. Wcześniej kluczyk został sprawdzony poprzez "jakiś" transmiter i nadawał poprawnie. Ogólnie już działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi