konradmic Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam Wszystkich. Jestem Konrad z Wrocławia. Moja przygoda z BMW zaczęła się kilka miesięcy temu, gdy znajomy powiedział, że ma na zbyciu E36. Nie zastanawiając sie długo pośpieszyłem ja obczaić i... odrazu mnie urzekła!!! Po szybkich oględzinach zapadła decyzja - biorę. Dopiero w domu na spokojnie ją ogądnąłem i stwierdziłem ostatecznie, że warto było, chociaż wymaga bardzo dużo troski($$$) i pracy... A teraz kilka suchych faktów: [TABLE=width: 712] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR] [TD] Dane pojazdu[/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 712] [TR] [TD=class: border, bgcolor: #000000][TABLE=width: 100%] [TR] [TH=class: table, width: 30%, bgcolor: #B9B9B9] Art. [/TH] [TH=class: table, width: 70%, bgcolor: #B9B9B9] Wartość [/TH] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Numer podwozia[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] WBACA110X0EL20926[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Kod typu[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] CA11[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Typ[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] 316I (EUR)[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Typoszereg E[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] E36 (4)[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Seria[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] 3[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Rodzaj konstrukcji[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] LIM[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Układ kierowniczy[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] LL[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Drzwi[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] 4[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Silnik[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] M40[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Pojemność skokowa[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] 1.60[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Moc[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] 73[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Napęd[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] HECK[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Skrzynia biegów[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] MECH[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Kolor[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] ALPINWEISS 2 (218)[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Tapicerka[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] (0465)[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Data prod.[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] 1991-11-08[/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 712] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR] [TD] Wyposażenie[/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 712] [TR] [TD=class: border, bgcolor: #000000][TABLE=width: 100%] [TR] [TH=class: table, width: 10%, bgcolor: #B9B9B9] Kod [/TH] [TH=class: table, width: 45%, bgcolor: #B9B9B9] Nazwa (interfejs) [/TH] [TH=class: table, width: 45%, bgcolor: #B9B9B9] Nazwa (ETK) [/TH] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: center]S210A[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] ANTI-BLOCKIER-SYSTEM ( ABS )[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: center]S215A[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] SERVOLENKUNG, DREHZAHLABHAENGIG[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Wspom. ukł. kier., zależ. od pręd. obr.[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: center]S300A[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] ZENTRALVERRIEGELUNG ELEKTRISCH[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Centralny zamek z autoalarmem[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: center]S320A[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Brak napisu modelu[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: center]S400A[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] SCHIEBE-HEBEDACH, MECHANISCH[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Dach przesuwno-uchylny obsług. ręcznie[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: center]S428A[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] WARNDREIECK[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Trójkąt ostrzegawczy i apteczka[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: center]S510A[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Regulator zasięgu świateł[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: center]S652A[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] BMW BAVARIA C II[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Radio Bavaria C II[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: center]S680A[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] RADIOANTENNE MANUELL[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Antena radiowa ręczna[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: center]L801A[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Wersja krajowa Niemcy/Austria[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: center]S848A[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] ERWEITERTER KABELBAUM[/TD] [TD=class: table, bgcolor: #FFFFFF, align: left] Rozszerzona wiązka kabli[/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] Zdjęcia mam tylko te zaraz po kupnie i robione suszarką do włosów niestety... Na zdjęciach tego nie widać, ale lakier zmęczony strasznie i nieumiejętnie regenorawny. Obecnie auto stoi u mechanika i przechodzi kapitalkę silnika - nowy stary wał, panewki, pierścienie, uszczelniacze, itp. Powodem była obrócona panewka. Zrobione już jest sprzęgło - cały komplet nowy od pompek po docisk. Plany: - ogarnąć do końca silnik (układ zapłonowy, przepływka, sonda, itp.) - zawias - komplet amory + springi - jakiś kompromis pomiędzy sportowym a użytkowym, ale na pewno lekka gleba (40/20, 50/20). Nie mogę posadzić jej tak nisko jak bym chciał, gdyż auto służy mi też do pracy i czasem w bagu jeździ jakieś 200kg - felga z oponą - na 90% 17" 7,5-8,5J do tego spasowany kapeć. Ma to ładnie wyglądać, ale tak jak przy zawiasie, być funkcjonalne. Myślę o felunku z rantem - środek - nowa tapicerka na drzwi, słupki i podsufitkę. Nad siedziskami muszę jeszcze pomyśleć - montaż elektryki do drzwi + moduł komfort + OBC18 + Check - na jesień może się uda położyć nowy lakierek - oczywiście idąc za orginałem AlpinWeiss 2 - ogólnie ogarnąć elektrykę po modach poprzedniego właściciela - zmienić ten (wiejski) tłumik końcowy... Jak tylko auto wróci z warsztatu postaram się porobić nowe foty i wrzucić na forum, żebyście mogli zobaczyć jaki ogrom pracy mnie czeka. Czekam na wasze opinie i sugestie, co by tu wymodzić ciekawego jeszcze, ale nie odbiegającego od oryginału... Pozdrawiam, Konrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi