Dudek Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Siema mam problem u siebie i nie bardzo wiem jak się z nim uporać po przekręceniu kluczyka i włączeniu świateł włączam halogeny i po wciśnięciu przycisku nie zapala się na desce zielona kontrolka i tak sprawdziłem bezpiecznik nr 15(tak wyczytałem) jest ok przekaźnik sprawdzony jest ok sprawdziłem żarówki są ok teraz tak czy mógł paść przycisk tak z dnia na dzień (jego nie zdążyłem sprawdzić) bo dzień wcześniej normalnie świeciły czy ewentualnie rozkręcić skrzyneczkę z bezpiecznikami i sprawdzić od spodu podłączenie przewodów ale tam nic nie było grzebane to z dnia na dzień padło dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darozxr Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 mialem podobny problem w ex e36 sedanie i okazal sie uszkodzony wlacznik haogenow , tzn sam guzik cos z nim bylo nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Od znajomego elektryka słyszałem że to ponoć częsta usterka w e36 pewnie będziesz musiał przycisk wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 dzięki za pomoc tak jak pisaliście przycisk wyciągnąłem rozebrałem styki wyczyściłem i działa :) a przy okazji wymieniłem przełącznik świateł bo mój tak kicha działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Te przełączniki od świateł to padają często po tylu latach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 U mnie też nie świecą, w sumie też jednego halogena mi brakuje ale jak włącze to na desce rozdzielczej kontrolka się świeci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 U mnie też nie świecą, w sumie też jednego halogena mi brakuje ale jak włącze to na desce rozdzielczej kontrolka się świeci... sprawdź czy dochodzi prąd do halogenu można to zrobić na przykład żarówką od kierunku stopu czy każdą inną albo po prostu masz spalone żarówki ja tak wcześniej też miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Ogólnie to te halogeny jak już leciwe to lubią brud łapać, warto styki poczyścić na wejściu w klosz. Ja zamiast żarówki do sprawdzania polecam i używam multimetru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Ja zamiast żarówki do sprawdzania polecam i używam multimetru. Z doświadczenia wiem, że jak kable przegniją to zdarza się ze miernik pokazuje 12v a urządzenie (w tym przypadku np. halogen) nie działa. Bardziej miarodajna jest jednak żarówka. Co nie znaczy że miernik jest zbędny. Warto sprawdzić na dwa sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 No to jazda do garażu naprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi