BASTARS Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Taka akcja wczoraj wieczorem, stoję sobie na myjni auto odapalone, nagle *** z dzidy poducha wypaliła, dobrze, że mnie nie sięgnęło, kilka sekund drugi strzał, spotkaliście się z samo zapłonem, może ktoś coś słyszał, niedawno wymieniałem sterownik poduszek bo mój był trafiony i robił bałagan na Can-ie po vinie dobrałem numery które szły do mnie, były robione do E46, E53 X5, stosowany od 1999 do 2013r BOSCH 65776962530 na 6 poduch. [ATTACH=CONFIG]28288[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28289[/ATTACH] I kila błędów z modułu airbag, praktycznie wszystkie możliwe, nie można ich było w ogóle wykasować INPĄ , czyli utas sprzedawca trefny towar mi sprzedał! [ATTACH=CONFIG]28290[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28291[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28292[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 fuck.... być może z tym sterownikiem coś nie tak.... ale takiej akcji nie słyszałem jeszcze aby na postoju poducha w pape strzeliła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Ale można obalić mit, że jak na desce poduchy świecą to nie wywali, a u mnie właśnie świeciły, bo nie dało się skasować, a mam wszystkie bo sprawdzałem:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 haha..Bastars pogromca mitów:) ale teraz na serio to naprawde dziwna sprawa.... być może sterownik miał jakieś zwarcie... po wymianie tego sterownika były błedy czy już spokój był?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 sterownik wsadziłem ok 3tydnie temu te błędy już wtedy się pojawiły Jaro czyścił pamięć , ale po odczytaniu błędów wciąż były, a może Inpą nie da się, może trzeba Disem albo czymś inkszym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 No ogólnie ciekawy temat. Błędy wszystkie oprócz napinaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 no dobra a przed wymianą sterownika były te błędy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Wina sterownika mógł być już raz po kolizji i był regenerowany nieudolnie. Napinacze pasów są ok gdyż one nie odpaliły. Odpaliła mi tak kiedyś poducha w zimie przy -20 stopniach w Audi. Myślałem ze to zwarcie ale okazało się ze wina była własnie sterownika. A może za mocno przejechałeś myjka i sensor uznał ze to kolizja i chciał Cie ratować . happy_bmwhappy_bmwhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 no dobra a przed wymianą sterownika były te błędy??? Już teraz nie bardzo pamiętam, ale chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Przed wymianą nie było tych błędów , pokazywało tylko napinacz kierowcy, kurtynę, lewą i matę zajętości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 A może za mocno przejechałeś myjka i sensor uznał ze to kolizja i chciał Cie ratować . jeszcze nie myłem, siedziałem w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 chyba przestane jeździć na myjnie beemką.... jeśli błędy były inne albo było ich mniej to być może właśnie masz sterownik z powypadkowej e46.... i to na 90% jego wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 sterownik Jest akuratm z X5, ale mniejsza o to, też tak myślę że to raczej na 100% wina sterownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 W sumie to sie ciesz ze nie trzymałeś tak na kierownicy lub na samej poduszce bo jeszcze by cie ręce połamała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 po wymianie sterownika, przed kasowaniem błędów był on dokodowany do auta? raczej wina samego sterownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 A teraz się zastanawiam, czy jak sterownik będzie z rozbitka w którym wywaliły poduszki, to będzie on dobry, czy to są części tzw jednorazowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 jednorazowe raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Nie będzie dobry, chyba ze go zregenerują ale to grozi tym co spotkało Ciebie. Szukaj u ludzi co maja cale BMW na sprzedasz większe prawdopodobieństwo ze będzie on sprawny i nie po kolizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 da sie zregenerowac sterownik ale pod warunkiem ze robi to ktos naprawde kumaty, i ja obstawiam na 100 procent ze ktos grzebal przy sterowniku i takiego sprzedal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi