Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Zakup Bmw 530 e60

zielak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, powoli szykuję się do zakupu drugiego już auta ze stajni BMW a mianowicie przymierzam się do modelu E60

Oczywiście ma być to sedan w manualnej skrzyni, co do silnika zastanawiam się nad 3 litrowym dieslu 218km mocy.

Aktualnie użytkuję E46 320d Touring lecz mocy już brakuje i czas na zmiany ;)

Prosił bym o pomoc oraz opinię użytkowników tego modelu jak sprawuje się ten silnik ? jak z awaryjnością tego silnika ? może polecacie inne silniki ? słyszałem, że piątki maja słabe zawieszenie jak z tym jest na prawdę ?

sporo czytałem po różnych forach lecz wolę uzyskać od was rzetelne informacje.

Z góry bardzo dziękuję za informację

Pozdrawiam

Zielak

Edytowane przez zielak

Szukam już od kilku miesięcy podobnego egzemplarzu 3.0 d z roczników 2007 w gore i ciężko jest z tym strasznie połowa pobita i poklejona w całość. Poprzekręcane liczniki o 180-250 km.

Z tego co wiem to przy naszych drogach to nie ma zawieszenia , które jest w stanie je wytrzymać.

Silnik ten no cóż jak pisze Dyziu każdy ma jakiś mankament w tym kolektory w innych klapki a w innych urywają się pompy wody itd. Ale ogólnie silnik dobry z tego co mi wiadomo.

Proponuje uzbroić się w cierpliwość i szukać. Jak pisałem oglądałem już kilkadziesiąt i zawsze coś w nich nie było tak choć sprzedający zapewniał ze igła. Teraz Salon BMW Poznań ma mi dać znać jeśli pojawi się jakaś u nich w komisie , która była u nich serwisowana i zakupiona. Zobaczymy co z tego wyjdzie.