zielak Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Witam, powoli szykuję się do zakupu drugiego już auta ze stajni BMW a mianowicie przymierzam się do modelu E60 Oczywiście ma być to sedan w manualnej skrzyni, co do silnika zastanawiam się nad 3 litrowym dieslu 218km mocy. Aktualnie użytkuję E46 320d Touring lecz mocy już brakuje i czas na zmiany Prosił bym o pomoc oraz opinię użytkowników tego modelu jak sprawuje się ten silnik ? jak z awaryjnością tego silnika ? może polecacie inne silniki ? słyszałem, że piątki maja słabe zawieszenie jak z tym jest na prawdę ? sporo czytałem po różnych forach lecz wolę uzyskać od was rzetelne informacje. Z góry bardzo dziękuję za informację Pozdrawiam Zielak Edytowane 2 Lutego 2014 przez zielak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Ogólnie silnik M57N jak i następne jej odmiany są extra jednostkami, słyszałem od kilku osób że pękały kolektory, ale z tego co wiem można je zastąpić starszymi z E39 które tego problemu nie maiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 dokładnie kolektor pęka mam gdzieś zdjęcie na telefonie jak to wygląda.. w 6miejscach pęknięty..... ale silniki ok:) troche elektronika pada.. tzn kontrolki nieraz świecą niewiadomo z jakich przyczyn:) ale generalnie furki OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Szukam już od kilku miesięcy podobnego egzemplarzu 3.0 d z roczników 2007 w gore i ciężko jest z tym strasznie połowa pobita i poklejona w całość. Poprzekręcane liczniki o 180-250 km. Z tego co wiem to przy naszych drogach to nie ma zawieszenia , które jest w stanie je wytrzymać. Silnik ten no cóż jak pisze Dyziu każdy ma jakiś mankament w tym kolektory w innych klapki a w innych urywają się pompy wody itd. Ale ogólnie silnik dobry z tego co mi wiadomo. Proponuje uzbroić się w cierpliwość i szukać. Jak pisałem oglądałem już kilkadziesiąt i zawsze coś w nich nie było tak choć sprzedający zapewniał ze igła. Teraz Salon BMW Poznań ma mi dać znać jeśli pojawi się jakaś u nich w komisie , która była u nich serwisowana i zakupiona. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebi Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Jak byscie chcieli to ja raczej swoją będę sprzedawał, zależne od kaski, można na forum oblukać, jak coś to dajcie info na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi