Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Łożysko oporowe czy dwu masa m47n

Bimmer92

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mam to już od zakupu auta ale,że udało mi się nakręcić dzwiek to wstawię tutaj

Zippyshare.com

Ten dżwiek takie terkotanie jest słyszalne po puszczania sprzęgła(a najbardziej jak się np cofa na pół sprzęgle) i po puszczeniu sprzęgła

Pierwszy mechanik dobry tak wciska i wciska to sprzęgło z 5minut mówi nie chce Cię straszyć ale to dwu masa,ale mówi tyle to nic można jezdzić

Drugi mechanik tamten tylko w bmw siedzi,też sprawdzał,wciskał z 5minut sprzęgło itp i mówi to żadna dwu masa to łożysko oporowe

a wy jak oceniacie?

Edytowane przez Bimmer92

odpowiem...:)

wszystkie elementy które twoi mechanicy powiedzieli. czy to dwumasa czy to docisk/tarcza czy łożysko oporowe są między silnikiem i skrzynią biegów .

jeśli jej nie ściągniesz to nie bedziesz wiedział co!!!!! tak więc do kanału marsz i ściągać skrzynie żeby się dowiedzieć co!!!! bo to wróżenie fusów !!!!

to tak jakby bolał cie brzuch to jedni powiedzą że żołądek inni że nerki a inni że wątroba... a bez prześwietlenia do końca nie bedziesz wiedział!!!!!!!!!

Na pewno jedno z dwóch u mnie tak warczało , śmigałem z tym tak ok rok, nie pamiętam już dokładnie, potem kupiłem łożysko oporowe i zmieniłem, jednak praktycznie nie za wiele to zmieniło , po jakimś czasie kupiłem 2Masę, nowe sprzęgło z dociskiem i łożyskiem w komplecie, po wymianie problem się skończył. Jak chcesz to 1 łożysko z łapą mam praktycznie nówka jak chcesz to pisz na Pw