Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

ile zrobisz km swoim Touringiem E46 2.0D 150 PS

danieldeni20

Rekomendowane odpowiedzi

ak w temacie.. Ile przejedziecie przy obecnych mrozach jeżdżąc na krótkich odcinkach typu 3 km czasem 19 jadąc spokojnie? Chodzi o ćwierć baku? U MNIE 170 km . Pytam z ciekawości i interesują mnie prawdziwe dane bo nie jeden jeździ prawie za darmo :P

Mój poprzedni sedan w mieście z takimi przebiegami właśnie po 2-3 do 5km palił w zimie około 10. Szwagier we Wro jak jednej zimy zlitrażował (kombi, przedlift) to wyszło mu 12. A więc kwestia temperatury, ciężkiej nogi i kondycji silnika myślę. Ale 10 trzeba liczyć...

• Lubię 1

Mój poprzedni sedan w mieście z takimi przebiegami właśnie po 2-3 do 5km palił w zimie około 10. Szwagier we Wro jak jednej zimy zlitrażował (kombi, przedlift) to wyszło mu 12. A więc kwestia temperatury, ciężkiej nogi i kondycji silnika myślę. Ale 10 trzeba liczyć...

Zimnego nie katuję i sporo na 4tym biegu..

Po czym widać czy działa elektroniczny podgrzewacz płynu chłodniczego? Bez ogrzewania wskazówka zaczyna wychodzić za niebieskie pole po około 2km .. z ogrzewaniem po 5km . Zawsze wyjeżdżam z garażu i szyby mam czystsze więc nie włączam ogrzewania przez 1,5 km bo długo się silnik grzeje ;/

Skoro i tak już odpowiedzi troszkę wyszły poza normy o które pyta kolega w pierwszym poście to:

Na jednym baku (bodajże 63 litry? poprawcie mnie) przejechałem troszkę ponad 1100 km. 900km to autostrada z prędkością ok. 140km/h, 200 km to normalna droga z prędkością 70km/h.

320d 150km Sedan.