danieldeni20 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 ak w temacie.. Ile przejedziecie przy obecnych mrozach jeżdżąc na krótkich odcinkach typu 3 km czasem 19 jadąc spokojnie? Chodzi o ćwierć baku? U MNIE 170 km . Pytam z ciekawości i interesują mnie prawdziwe dane bo nie jeden jeździ prawie za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Mój poprzedni sedan w mieście z takimi przebiegami właśnie po 2-3 do 5km palił w zimie około 10. Szwagier we Wro jak jednej zimy zlitrażował (kombi, przedlift) to wyszło mu 12. A więc kwestia temperatury, ciężkiej nogi i kondycji silnika myślę. Ale 10 trzeba liczyć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Mój poprzedni sedan w mieście z takimi przebiegami właśnie po 2-3 do 5km palił w zimie około 10. Szwagier we Wro jak jednej zimy zlitrażował (kombi, przedlift) to wyszło mu 12. A więc kwestia temperatury, ciężkiej nogi i kondycji silnika myślę. Ale 10 trzeba liczyć... Zimnego nie katuję i sporo na 4tym biegu.. Po czym widać czy działa elektroniczny podgrzewacz płynu chłodniczego? Bez ogrzewania wskazówka zaczyna wychodzić za niebieskie pole po około 2km .. z ogrzewaniem po 5km . Zawsze wyjeżdżam z garażu i szyby mam czystsze więc nie włączam ogrzewania przez 1,5 km bo długo się silnik grzeje ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Jak włączysz ogrzewanie i obroty zaczynają falować to podgrzewacz już daje oznaki zużycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Jak włączysz ogrzewanie i obroty zaczynają falować to podgrzewacz już daje oznaki zużycia Jak zimna to czasem faluje ale i bez ogrzewania.. wiem ze miałem jakiś błąd odnośnie podgrzewacza że jakieś zwarcie masy do B ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 ja za 100zł robie 250.. a w trasie 300km przy ok 18 litrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Moim 320d robię tygodniowo około 1000km i spalanie wychodzi mi około 5l/100km. Ale 99% trasy to drogi krajowe i autostrada ale prędkość z ograniczeniem raczej się nie zgadza. aha mam podniesioną moc na coś koło 186KM i 400Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Skoro i tak już odpowiedzi troszkę wyszły poza normy o które pyta kolega w pierwszym poście to: Na jednym baku (bodajże 63 litry? poprawcie mnie) przejechałem troszkę ponad 1100 km. 900km to autostrada z prędkością ok. 140km/h, 200 km to normalna droga z prędkością 70km/h. 320d 150km Sedan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi