ponury Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Valvo 5W50 lejta śmiało, sam na wiosnę na to przejdę, u mnie w Brzegu Dolnym za 4l przy zakupie dwóch baniaczków chcą 105zł/chobok :twisted: aż grzech nie zalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Tanio tanio, zalałem dziś millersa trident 10w40, tanio za tego Valvo. Weszło z 4.5 spokojnie, troche na dolewke ewentualnie mi zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Wyciek z przodu to może być uszczelniacz wału,tam często jest wytarty rowek nowy walec w salonie ok 200zł + uszczelniacz i robota,oczywiście jeśli pokrywa się nie poci,lub któraś rurka... A chodziło o wszystkie gumowe elementy które mogą zmiękczyć dodatki w maxlife. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Jakieś gorsze objawy mogą wystąpić prócz tego że mokro od oleju ? Georgii mogł byś mi coś powiedzieć o tym, gdzie to się znajduje ? Mam do wymiany jeszcze jedną poduszke w skrzyni biegów ale to już wiem gdzie jest, mam nadzieje że jeszcze trochę wytrzyma do wypłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Kolego jeśli chodzi o wał z przodu to po zębach tego koła chodzi czujnik wału...Tam często się poci,tylko jak będziesz miał wytarty rowek to sam uszczelniacz nic nie da trzeba będzie ten wałek w salonie zamówić. Ważna jest kolego odma i rurki od niej jeśli będzie uszkodzona to będziesz miał wycieki,pocenie... Odma tylko w oryginale nie baw się w używki bo tylko problemy są z nimi. Jak wyżej kolega napisał,To powtórzę - jeśli chcesz wlewać 5w50 to najpierw zlikwiduj wszystkie wycieki,pocenie,czy też spalanie oleju tylko pamiętaj,że może to być kosztowne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 No dobra dzieki kolego, na początku marca wstawie Ją do mechanika zobaczymy co On wykryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcmastiff Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) Kolego jeśli chodzi o wał z przodu to po zębach tego koła chodzi czujnik wału...Tam często się poci,tylko jak będziesz miał wytarty rowek to sam uszczelniacz nic nie da trzeba będzie ten wałek w salonie zamówić.Ważna jest kolego odma i rurki od niej jeśli będzie uszkodzona to będziesz miał wycieki,pocenie... Odma tylko w oryginale nie baw się w używki bo tylko problemy są z nimi. Jak wyżej kolega napisał,To powtórzę - jeśli chcesz wlewać 5w50 to najpierw zlikwiduj wszystkie wycieki,pocenie,czy też spalanie oleju tylko pamiętaj,że może to być kosztowne. O której części piszesz, że może mieć wytarty rowek? Bo za jakiś czas faktycznie chciałbym zająć się tym tematem. Co trzeba wymienić oprócz uszczelniacza? Dzięki Edytowane 9 Lutego 2014 przez dcmastiff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Pytanie, czy u was również były takie objawy jak stukanie, podobne do tego jakby wachacze były rozklekotane, swoją drogą na dniach jade do mechaniora, musze naprawić a najpierw zdiagnozować bo naprawde nie miło to brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Jeśli się nie mylę uszczelniacz pracuje na części nr 6 na rysunku.Jeśli tam jest rowek wytarty to wymiana uszczelniacza nic nie da trzeba ten kawałek metalu zamówić a kupisz tylko w ASO BMW przerabiałem temat u siebie w 5er. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Czyli które części z rysunku do kupienia będą ? 6,7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Patrz wyżej ale najpierw trzeba rozebrać i zobaczyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi