Bimmer92 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ładowałem aku 80ah prądem 5A przez okolo 14h po 14h wskazówka na prostowniku była na 2A więc mówię a niech się jeszcze ładuje...ale wziąłem miernik w rękę i wtedy co się aku ładował sprawdziłem napiecie i 15.5V do 16V dochodzi... wyłączyłem szybko prostownik,wszystko poodłączane i sprawdzam jakie jest napiecie na aku(jak już wszystko wyłączone i aku w garazu) 13.50v na bezczynnym aku... po 30minut spadło do 13.03v czy się obawiać czy może przez noc spadnie do np 12.5v ??? bo boje się,że się przeładował..korki były odkręcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voxu Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Co szkodzi akumulatorowi? : Baterie Trakcyjne i Akumulatory, Baterie trakcyjne do wózków widłowych - YOLMAR.PL Przejmujesz się takimi ******łami. Jak akumulator będzie już wykonczony to cały czas bedzie sie rozładowywał a to znaczy ze trzeba wymienic i po problemie. ja tak wlasnie zrobilem kilka tygodni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 korki były odkręcone Dobrze że wykręciłeś korki bo by Cię prąd kopnął lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 to się gada wymienić i po problemie ale wydupic 350zł na dobry aku to nie takie hop siup do tego jak mam inne rzeczy do roboty np uszczelka pokrywy zaworów itp.Jak bym nie miał nic do roboty przy aucie to aku bym nawet jutro za 400zl kupil.Dla tego mówię to nie jest takie hop siup idz kup drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 No to tak jak kolega wyżej napisał...poczekaj i jak będzie padał co kilka dni to wtedy nie będzie wyjścia. Przecież nikt nie mówi że musisz od razu kupić P.S. Jak będzie padał to sprawdź jeszcze jeża bo on też może rozładowywać aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 sprawdziłem dzisiaj pobór pradu na wyłączonym silniku 0.02 i 0.01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyB Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja w E36 jeździłem do ostatniego volta ,wkoncu już przestał działać abs przy starcie a na koniec już kontrolki nawet nie świeciły.Teraz kupiłem aku centry za 320zł i z tego co pamiętam ma lepsze parametry jak ten poprzedni (kobieta w katalogu sprawdzała) Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Lepiej ladować małym prądem i dłużej jak większym i krótko... 2A to słaby prąd ładowania wiec dobrze zrobiłeś. Co do Większego napięcia to normalne z tego co wiem i jest one chwilowe Edytowane 31 Stycznia 2014 przez danieldeni20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Prądem 4A możesz ładować dobę i nie powinno się nic strać.Ale najlepsze są te nowoczesne prostowniki te z jednym przyciskiem klikasz na motor ,samochodzik lub śnieżynkę i klikasz na samochodzik i on powoli i porządnie ładuje jak skończy zapala się zielona lampka albo samochodzik nie świeci i jest okej.Na mrozy również ustawienie na śnieżynkę aby na chwilę większym prądem pobudzić aku aby zagadał jak padnie na mrozie Ostatnio w biedronie były po 49,99. Polecam zakup takiego prostownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Prądem 4A możesz ładować dobę i nie powinno się nic strać.Ale najlepsze są te nowoczesne prostowniki te z jednym przyciskiem klikasz na motor ,samochodzik lub śnieżynkę i klikasz na samochodzik i on powoli i porządnie ładuje jak skończy zapala się zielona lampka albo samochodzik nie świeci i jest okej.Na mrozy również ustawienie na śnieżynkę aby na chwilę większym prądem pobudzić aku aby zagadał jak padnie na mrozie Ostatnio w biedronie były po 49,99. Polecam zakup takiego prostownika. Miałem ale ja Nie polecam bo żeby ładował aku nie może być rozładowany(dziwne bo nie powinno mieć znaczenia)bo nie włączy się tryb ładowania..do tego się zepsuł ... Tego typu ale za 150-200zł to może , może ...;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Pewnie tak bo tania chińszczyzna nie chodzi zbytnio długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi