Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Bmw e39 530d przepływomierz

Mati1980

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. W moim turingu z 99r (150k mil przebiegu)przy wymianie filtra odmy zauważyłem ze mam odpięty przepływomierz. Auto mam od pięciu miesięcy i zdziwiłem się tym faktem gdyż auto jeździło poprawnie, spalanie w normie. Co do mocy to nic nie moge powiedzić gdzyż nie mam porównania z innym autem z tym silnikiem, ale rozpędza sie żwawo.

Podpiąłem i sprawdziłem na kompie błedy, był tylko jeden- brak komunikacji z przepływomierzem. Po skasowaniu błąd już nie powrócił.

Zachowanie auta pozostało bez zmian. Od tego czasu przejechałem około tysiąc kilometrów i jest jak było.

Z informacji ktore znalazlem wczesniej wioskuje ze auto moje z odpietym przepływomierzem jeździło w trybie awaryjnym czyli nie miało pełnej mocy i po podpięciu przepływki nie odnotowałem żadnej zminy to można twierdzić ze jest ona uszkodzona.

I teraz pytam kolegów z doświadczeniem w temacie, czy mam racje?

Dziękuje za ewentualne odpowiedzi.

• 3 tygodnie później...

Dziś nareszczie podłączyłem się do impy i juz wszystko jasne. Maksymalne wskazanie przepływomierza nie przekracza 800, czyli trzeba kupić nowy. Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenie z nieorginalnymi przepływkami? Cena takowej to 30 funtów(nowa z roczna gwarancją) a dla porównania orginalna bosh to 130. Czy może ktoś sie podzielić swoją opinią co wybrać?

• 1 miesiąc temu...

Witam ponownie. W natłoku zajęć domowych cięzko wygospodarować chwile żeby coś przy aucie pogrzebać, ale zrobiłem wyżej wymienioną dziurę i powiem szczerze ze nic to nie dało. Impa pokazała dziś max 800. Dziś zamawiam nową przepływke, zdecydowałem że kupie tą nie orginalną, dają na nie rok gwarancji, zobacze ile impa pokaże i jak będzie lipa to odeśle. Dam znać jakie bedą rezultaty.

Jak robienie dziurki ma pomóc to jakaś bzdura...

Kolego kup lepiej ori używkę jak masz nowy zamiennik kupować.

Można przemyć sprawny,używany przepływomierz czynność prosta bo preparat jest w spreju psikasz solidnie całość od środka potem czekasz aż odparuje i zakładasz.Np. CRC plyn do CZYSZCZENIA mycia PRZEPŁYWOMIERZY (4090383997) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.