tomek325e46 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Czesc wszystkim, chcialbym opowiedziec o tym ze bardzo znana i renomowana marka Castrol chyba sie troche popsula. Wiec tak mieszkam aktualnie w anglii i mam tutaj tez brata w grudniu prosil mnie bym pomogl mu wymienic olej w jego Caddy 1.9 TDi (wiem ze vw na forum BMW to tak nie bardzo ale to chodzi o olej ktory lejemy do naszych aut), wymienilem no i przyszedl czas na wyjazd do polski on swoim vanem z zona a ja swoja 330Ci:lol: po polsce pojezdzil wszystko bylo wporzadku az do momentu powrotu gdy byl na obwodnicy londynu mowil ze zaczelo cos stukac w silniku to ja na nastepny dzien wzielem sie za rozbieranie ''VW-na'' i rezultaty dosc smutne zatarla sie jedna szklanka w glowicy i rysy na kazdym cylindrze a auto nie bylo przecierz palowane ani nic bo to jego do pracy musi miec czym jezdzic, wiec wniosek przyszedl mi na mysl ze olej byl kiczowaty. Castrol kiedys bardzo dobra marka ale ostatnio na jakims forum slyszalem ze sie popsula troche a teraz nawet mam to przed oczami ze kupa a nie olej. NIE POLECAM!!! Ps. ja zawsze do swoich aut lalem mobil 1 i nawet szklanki rano sie nie zatlukly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 hehe toś man powiedział........... wszyscy to wiedzą i leją inne oliwy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Dokładnie, tu nikt Ci castrola nie poleci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 fakt sporo osób narzeka na Castrola teraz, przed Bmką miałem inne auta i lałem zawsze Castrola RS 0W30 i śmigało mi się za***iście, po 15tys. przy wymianie oliwa czysta szkoda było wymieniać, no ale pewnie właściwości już nie miała. Teraz już wszystko schodzi na psy:bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Lepiej juz zalać Olej z Biedronki ten po 3.20 za litr niż Castrola. Castrol dobry jest do Fiata 126p przed liftem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jeżdżę na tym oleju cały czas i nie zauważyłem żadnych niepokojących objawów. Nie wiem może po prostu nie słyszałem dobrej pracy. I tak jestem przed wymianą więc polećcie jaki zalać. Myślicie, że producent zalecałby jazdę na takim szicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zalej motyla albo valvoline to zobaczysz jak powinien pracować silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zaleję motula, bo o nim więcej słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Qrde widzę kilka motuli 5w40, ktory wybrać??? Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Zgibniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Patrz na specyfikację LL01 lub LL04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Wg. tego linka Motul dobierz olej - Motul Oilguide PL muszę zalać taki 8100 X-clean 5W40 - Motul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 No właśnie miałem Ci pisać żebyś z ich strony sobie dobrał. A więc taki będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Jak Jaro wspominał, ja latam na Valvoline i jest git majonez. Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Kondziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 No ja w dieslu dawałem motula a teraz w benzynie mam valvoline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Nie chcę być niegrzeczny, ale znając życie nie usłyszę różnicy :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Pewnie masz rację ale ... Castrola pewnie nie zalejesz:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Tym razem wypróbuję Motula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Moze Millers ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcmastiff Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Millers trochę drogi Ja polecam Valvo Najlepiej 5w50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja mam castrol i jest wszystko ok,leo jak rozbieral mój silnik to byl zdziwiony ,silniczek złociutki i czyściutki ,ja nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Millers trochę drogi Ja polecam Valvo Najlepiej 5w50 U mnie czeka na wymiane właśnie na valvo 5W50- jak wrażenia po zalaniu tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Panowie ojej marketowy nie może być dobrym olejem , a to ze zalany teoretycznie sprawuje się dobrze to tylko mit. BMW ma silniki które fabrycznie maja zwiększoną moc i stosowanie takiego oleju nie jest wskazane. Oczywiście można do każdego silnika zalać każdy olej jednak żywotność podzespołów spada znacznie. Tak samo można lać przepalony olej i silnik będzie na nim jakiś czas pracował, ale to chyba nie na tym nam zależy. Mobil1 0w50 lub 5w40 to minimum co można zalać do BMW lecz polecam zalanie tych co koledzy podają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Tak samo można lać przepalony olej i silnik będzie na nim jakiś czas pracował, ale to chyba nie na tym nam zależy. heh ja tak kiedys zrobilem jak wymienialem silnik v8 w mercedesie bo nie mialem oleju a niemoglem sie doczekac odpalenia to ciach za beczke ze zlewkami a tam doslownie wszystko bylo nawet liscie z drzew ale to poza tematem i dluga historia. No ale ja zawsze lalem tego mobila nawet do tego pieprzonego Caddy tez poszedl juz mobil, aaaaale skoro mowicie o valvoline to czas sie na to przezucic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleyone Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Test olejów | Royal Purple Warszawa tak więc jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny to najlepszy będzie valvoline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi