Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

awaria!! wylecial caly plyn chlodniczy

koko090681

Rekomendowane odpowiedzi

do spawania ZAWSZE należy odpiąć aku..
Już od jakichś 10lat nie trzeba tego robić, wystarczy zapiąć na AQ moduł stabilizujący Facom - DX.8-12 Moduł stabilizujący 12 V - IM profesjonalne narzędzia

Moduł zabezpiecza, sterowniki oraz inne urządzenia elektroniczne samochodów przed ładunkami indukcyjnymi, przepięciami, zmianami napięć, spowodowane np. spawaniem

Ja tu piszę np. o warsztatach samochodowych na pewno szybciej założą taki moduł do np. 3000 tys aut rocznie niż odkręcą i zakręcą po robocie AQ, na pewno wyjdzie taniej bo czas to pieniądz, wiadomo że dla samego siebie jest totalną bzdurą kupować coś takiego

przecież pompe wody masz na pasku wiec raczej obieg był,szczerze to nie mam pojecia...nie dolewałeś do pełna płynu?xD a może na wode jezdziszlolol możliwe ze było już zmeczenie materiału,warunki klimatycznie i wiesz "sorry ale taki mamy kliamat" :4:

nie dolewałeś do pełna płynu?

płynu było tyle ile ma być ,takiej opcji nie ma że przelane

a mogła się zgrzać bo wentylator przestał chodzić ????? tylko że wskazówka była w pionie no i temperatura powietrza minusowa to też tak nie zabardzo żeby się zgrzał po tak krótkim odcinku

nie mam pomysłu

Jak zbiornik wyrównawczy ci rozsadziło?

WoW

Może jakiś pacjent w warsztacie klucz zostawił co sie podczas jazdy przesuną coś go wprowadziło w ruch o uderzył w zbiornik. OMG ale mam fantazje. Nie mam pojęcia po to masz zaworek w nim ze jakby sie zagotowało nawet przez niego powinno znaleźć ujście ciśnienie. Choć często bywa ze te koreczki się zapychają.

Faktycznie zagadka jak archiwum X. A zrób zdjęcie tego zbiorniczka jak można.

co do tego ustrojstwa do spawania nie ma takiej mozliwosci cos z***ac jak to jest podłonczone :)

tam jest blokda na zasadze bezpiecznika.

I wymyslono to własnie do aut naszpikowanych elektryka w których odpiecie aku robi wiecej burdelu w aucie(komp,radio,itp) ja uzywam tego juz ze dwa lata i nigdy nie malem takiej sytuacji..

• 6 miesięcy temu...

Plastikowa obudowa u góry? Ja tam nic na górze nie widzę pytanie_bmw Od dołu po palcu czuje że coś trzyma (jakieś ząbki). Próbowałem szarpać ale ani drgnie tylko porusza się delikatnie góra/dół. Chłopaki podpowiadajcie coś bo bez auta jestem :drool:

W sensie razem z elementem numer 10 z rysunku poniżej:

Expansion tank, manual transmission | BMW 3' E46 320i M52 Europe

Wyciągaliśmy to w całości a dopiero na zewnątrz można było na spokojnie wymontować sam zbiorniczek z tego rusztowania

Ewentualnie dawaj auto do CzAkSsa :D na moim aucie się nauczył to u Ciebie to pójdzie jak po maśle ;) tylko by Cię pewnie musiał zholować tak jak i mnie wtedy...

• Lubię 1

Spoko,

I sorry ale teraz zauważyłem że Ty z Lubina jesteś to miałbyś trochę daleko do CzAkSsa :D

Co do klejenia - polecam kupić nowy, choćby zamiennik. W InterCars (na Krakowskiej we Wro ale oni mają pełno oddziałów) mają taki od ręki za bodajże mniej niż 150 zł. Także nie majątek. A pamiętaj, że tam jest wysokie ciśnienie i klej może puścić. Pewnie jakiś inny sklep z zamiennikami będzie miał je jeszcze taniej (Bo Intercars jest drogi :P)

Ogólnie podpowiem tylko, że nie zdejmiesz tego bez wczołgania się pod auto.

Powodzenia! :)

• 1 rok później...

podepne sie pod temat, ostatnio po mocniejszym butowaniu, wywala plyn chlodniczy, raz spod odpowietrznika raz spod korka, widać takie rzygniecie na oslonie i w okolicach korka zbiorniczka.

PRzy normalnej jezdzie plynu nie ubywa, olej w normie, mazi na korku oleju brak.

Co moze byc przyczyna ? termostat( chociaz trzyma temperature w normie) ? korek ?

• 3 tygodnie później...