d.kruku Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Witam mam taki problem z moim bmw Mianowicie problem polega na tym że podczas jazdy licznik nagle gaśnie i nic nie działa tylko podświetlenie świeci i na obc cyfry robią się strasznie mocno czerwone jak by były podwójnie podświetlone Po jakimś czasie licznik zaczyna działać obc przygasa i wszystko jest ok Zdarza się to bardzo czesto sprawdzałem wszystkie bezpieczniki przekażniki wtyczkę obc wtyczkę panela climatronika i nic odłączałem nawet akumulator Jeśli ktoś miał styczność z czymś takim lub to przeżył to proszę o jakąś radę bo mi już skończyły się pomysły Z góry dziękuję za wszelkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 kolego temat już był przerabiany kilkakrotnie nic nie kombinuj i nie szukaj wymiana zegarów tylko ci pozostaje szukaj zegary z takim samym numerem katalogowym najlepiej bo czasami nawet od tej samej wersji silnikowej nie bedzie działać koszty nie dużo a spokój ducha wróci jeżeli masz możliwość to najpierw sobie podmień zegary ale w 99% przypadków to pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 a to nie bedzie potencjometr od rozjaśniania i ściemniania podswietlania zegarów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.kruku Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 OK dzięki To w takim razie zabieram się za poszukiwanie zegarów A gdzie są te numery katalogowe Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za info bo wiem przynajmniej co mam dalej robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Żeby dojść do numeru katalogowego zegarów musisz wyciągnąć je i tam powinna być naklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 a to nie bedzie potencjometr od rozjaśniania i ściemniania podswietlania zegarów ?? jak nic nie działa to potencjometr co ma do tego ?? chyba że tylko podświetlenie nie działa ja zrozumiałem że klękają zegary i po czasie wstają jeżeli tak jest to wymiana zegarów kompletnych wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Ja bym się zgodził z Mariuszem13. Wymiana zegarów tylko pomoże. OBC gaśnie ponieważ zegary się rozłączają. Tak samo jak przekręcisz kluczyk na raz, świecą jasno i potem po odpaleniu i zapaleniu świateł przygasają. A u Ciebie zegary padły coś gdzieś nie świta i nie warto się w tym grzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 przerabiałem ten temat na sobie jest taka przypadłość tych naszych zegarów że potrafią zdechnąć na początku objawia się to dość rzadko po czasie coraz częściej i na dłużej szukałem czy ktoś się zagłębiał w elektronikę tych zegarów by rozkminić co dokładnie jest przyczyną ale ze względu że koszt takich zegarów jest stosunkowo niski to nikt nie podjął się zabawy z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi