ponury Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 7,5 a 9 to dla biednego ucznia jak ja to koszty sa ogromne , nie jestem osoba wiecznie bez kasy ale bez przesady ze wszystkie pieniadze w auto ładować bede... Kup lepiej cztery cylindry, przy sześciu trzeba już mieć trochę przygotowanej kasy i nie mówię tu o 2 litrach oliwy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 znalazlem jedna bume 1.8 (chyba m43) 115 , jak sie okarze taka jak na aukcji to biore Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 orientuje sie ktos czy w e46 szarym logo na masce mialo inny kolor (szary) ? czy bmw emblemat zawsze ma jeden i jednolity Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Teraz można kupić wiele kolorów emblematów np. czarno-biały lub z czerwonym wykończeniem nie tylko standard. Może znaczek był zmieniany jeśli jest szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 czyli uwazasz ze napewno z taśmy z takim znaczkiem nie zszedl ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Wydaje mi się ori znaczek musi być niebiesko-biało-czarny. Jeśli się mylę to koledzy poprawią ale jestem na 95% pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Masz rację pomiędzy 7,5 a 9 jest różnica ale żeby te 7,5 uzyskać trzeba muskać gaz tak delikatnie jak moja Paulina a Ty raczej tak jeździł nie będziesz kuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drxz Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Kolego ja mam e36 z silnikiem 1.6 102 KM i powiem Ci że poniżej 10l/100km po mieście nie idzie zejść. W trasie jak jade bardzo delikatnie to kolo 8 spali a i 10 potrafi jak mnie czas goni. Problem z takim silnikiem jest taki, że jest za slaby do takiej budy i trzeba duzo mocniej gaz pilowac zeby ją rozpędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 no w 102 konie to zdecydowanie za malo w touring u kumpla w 1.9 i jeździ w miare jak ja czyli spokojnie i spalanie 8.... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Kolego gorolex może to Ci w jakiś sposób pomoże Zobacz: Używane BMW Serii 3 E46, czyli nowoczesny klasyk: poradnik zakupowy (WIDEO) - Wykop.pl bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Kolego ja mam e36 z silnikiem 1.6 102 KM i powiem Ci że poniżej 10l/100km po mieście nie idzie zejść.W trasie jak jade bardzo delikatnie to kolo 8 spali a i 10 potrafi jak mnie czas goni. Problem z takim silnikiem jest taki, że jest za slaby do takiej budy i trzeba duzo mocniej gaz pilowac zeby ją rozpędzić. Ja mam e46 330i i dość ostro traktując gaz nie przekraczam 13l na mieście (100% trasy miasto) na trasie 6b skrzynia i tempomat 130km/h pozwala utrzymywać spalanie na poziomie 7,0 - 7,5l/100km. Nie ma co się sugerować spalaniem w aucie bo tak naprawdę to zależy tylko i wyłącznie od kierowcy. Umiesz jeździć będzie eco i sportowo, Nie umiesz to może być nie dynamicznie i paliworzernie... Wszystko zależy od łącznika miedzy kierownicą i gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drxz Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Ja mam e46 330i i dość ostro traktując gaz nie przekraczam 13l na mieście (100% trasy miasto) na trasie 6b skrzynia i tempomat 130km/h pozwala utrzymywać spalanie na poziomie 7,0 - 7,5l/100km.Nie ma co się sugerować spalaniem w aucie bo tak naprawdę to zależy tylko i wyłącznie od kierowcy. Umiesz jeździć będzie eco i sportowo, Nie umiesz to może być nie dynamicznie i paliworzernie... Wszystko zależy od łącznika miedzy kierownicą i gazem. Czasami patrzac na wskazniki spalania, mam wrazenie ze musialbym rozpędzać sie ze świateł jak żółw, zeby osiagnąć zadowalający poziom:P Jednak troche trzeba przycisnąć gaz zeby rozchulać tą budę. Nie wiem jak jest w 330i, ale jakbym teraz kupował auto to myślę ze poniżej 2.5l bym nawet nie patrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 jakbym teraz kupował auto to myślę ze poniżej 2.5l bym nawet nie patrzył bmw_1 ja to samo. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, po czasie z silników 16-2,0 juz zaczyna nam brakować powera, jak masz zamiar pośmigać autem dłużej niż 2 lata bierz 2,5 w górę, jeśli do tego liczysz złotówki to pakuj ELPIDZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Czasami patrzac na wskazniki spalania, mam wrazenie ze musialbym rozpędzać sie ze świateł jak żółw, zeby osiagnąć zadowalający poziom:P Rozpędzanie się powoli jest bezsensu. Żeby jeździć ekonomicznie trzeba wydłużyć czas jazdy ze stałą prędkością. Co za tym idzie w miarę dynamicznie ruszamy a później 5 bieg i sobie płyniemy. Im dłużej się rozpędzasz tym więcej paliwa na to tracisz. Co do pojemności silników, to ja się chłopakowi nie dziwę że nie chce od razu dużej pojemności. Koszty ubezpieczenia i koszt części zawsze będzie mniejszy dla niewielkiego silnika. Dodatkowo fury z małą pojemnością są tanie w zakupie i jest ich dużo, a to znów się przekłada na to że znajdzie egzemplarz w dobrej kondycji. Fury z dużą pojemnością, nie tylko są droższe w eksploatacji ale dodatkowo nie wiele z nich miało spokojne życie a nie mówiąc już o zaniedbaniach przy serwisach. Jednak patrząc z punkty widzenia użytkownika... Zgadzam się z jednym: Frajda jaką daje duży silnik jest warta każdej wydanej złotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamik Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Z mojej strony powiem tyle, że spalanie jest bardzo zależne od kierowcy oraz trasy jaką robi. Wcześniej jeździłem kochanym przez handlarzy Passerattim b5fl w tedeiku i spalanie było na poziomie 6-7 litrów no ale po pół roku od chipu zaczęło brakować mocy. Wybór padł na BMW w celu przetestowania tylnego napędu. Dłuugo się rozglądałem jaki by tu silnik wybrać. Byłem już bliski zakupu e60 530d, ale wpadłem na genialny pomysł. Jako, że większość tygodnia stoi pod kamienicą a poruszam się głównie autostradą to po jakiego grzyba ma stać i tracić na wartości jak z przepaści. Zaszaleję i zrobię eksperyment. Kupiłem ok 25 tys tańsze e39 z silnikiem 4.4 i nie żałuję póki co. A trochę teraz o spalaniu. Już na pasacie przejechałem się ze spalaniem. Wszyscy zapewniali, że pali 4-5 litrów. To było moje pierwsze auto więc jeszcze nie wiedziałem jak to jest na prawdę. Niestety te 4-5 nie wiem kto osiąga. Chyba większość drogi pcha auto ^^ W BMW natomiast straszyli spalaniem grubo ponad 20l. Mi osobiście wychodzi poniżej 18(ok 30% miasto) a w trasie nie żałuję mu. Często jadę bliżej 200 km/h niż 100. Podobnie jak mówią czasem o spalaniu 30l w mieście. Próbowałem... Ktoś musi być niezłym katem, żeby to zrobić ^^ Przy normalnej jeździe nie miałem więcej niż 24. Auto mam zagazowane, więc na paliwie nie wychodzę źle a nawet porównywalnie do 1.9tdi, ale za to koszty serwisowania są proporcjonalne do pojemności. Wszystko co dobre kosztuje x2 niestety. Utrzymanie w dobrym stanie i na dobrych częściach to kupa pieniędzy. Do czego zmierzam Jeśli masz wziąć duży silnik i pakować w niego najtańszą chińszczyznę bo nie wyrabiasz z pieniędzmi to szczerze - weź coś mniejszego i zaoszczędź sobie i przyszłemu właścicielowi nerwów. Zawsze możesz się "przemęczyć" z mniejszym silnikiem i poczekać na lepsze czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Dobra panowie , kupilem ! BMW e46 316 1.8 (n42 chyba) 115 koni , http://allegro.pl/bmw-e46-sedan-1-8l-benzyna-2002-r-i4135369453.html , spalanie w trasie jadac jak z krowa mi bo jechalismy na 2 auta a auto co mnie prowadziło do domu z nawigacja sie wleklo z spalaniem zbilem do 6.4 litra ! Auto sie spodobało to kupiłem ;p! Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Gratulacje, świetny kolor auta. Wyposażenia prawie nie ma ale to najmniejszy problem. Szerokości i przyczepności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drxz Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 wyglada na zadbaną no i tak jak mowi 5oul super kolor. Bezawaryjności i pieniędzy na mody;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Niech się sprawuje bmw_1Gratuluję zakupu i życzę bezawaryjności oraz przyczepnościbmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Pogratulował. Czekamy na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 :mrgreen: z wyglądu ok :lol: w środku biedą straszy, ale ten silnik 1,8 w słabszej wersji oby ci się nie rozleciał pilnuj w nim oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Osobiście pilnowac czy zdac sie na komputer ? Nie narzekam na wyposazenie jak dobrze pójdzie to po wakacjach wymienie ja , i jakieś 2,5 sobie kupie galerie dodam dzisiaj jak znajde troszke czasu Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 fajna rzeczywiscie taka skromna ale i tak robi o wiele leprze wrazenie stawiajac przy niej golfa np a tak z ciekawosci zapytam zeszles cos z ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Utargowałem 900 zl co do oleju , to wystarczy lać odpowiedni i nic nie powinno sie dziać ,tak ? Komputer woła ze następny serwis za 17100 km wiec z rok pojezdze max 1,5 na cos jeszcze w n42 powinnienem uważać ? Koszt ewentualnej awarii tego napinacza paska ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi