Kosa Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 znajomy gdzieś sobie upatrzył taką sztukę, czy jest ktoś kto może coś powiedzieć na temat tego modelu ? plusy/minusy , jak się sprawuje ten silnik .. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 pytałem kiedyś Domela coś na temat jego siódemki bo brachol coś takiego chciał kupić, pytałem właśnie o silnik u niego jest 4,0 ale mówił właśnie że najlepiej szukać tego 745i bo chodziło o 7er, z tym że silnik ten sam:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 auto fajne tez takie chciałbym mieć nawet myślałem o zmianie na takie. silnik montowany w e65, e60 jest tego trochę. w siódemce pali 18 po mieście benzyny, gazu z 21 na trasie 10-15 zależny. Silniki konstukcyjnie nie są pozbawione wad. Częstą usterką jest rura wodna umieszczona pod kolektorem 10 lat i często cieknie z uszczelnień, żeby ją wymienić na oryginał duzo rozbierania można zastosować taką rozkręcana (sama rura 1000zeta). Drugi problem to uszczelniacze zaworowe ja mam 145 tys przebiegi i po 12 latach robią się z nich kamienie (na mocno rozgrzanym silniku stoisz na światłach 5 minut ruszasz a tam obłok dymu, podczas jazdy nie widać nic) a to wszystko od magnateka 5w30 wymienianego jak serwis kazał co 30 tys i syf w silniku. Naszczęście robią to bez ściągania głowic więc koszty nie tak straszne. Kilka razy zdarzały się pęknięte głowice właściwie mikropęknięcia objawy podobne do uszczelniaczy. W wiekowym aucie zdarzają się że padają cewki ja juz 3 wymieniałem. e63 występowały w manualu wiec większa frajda. Lepiej było by kupić n62b48 pozbawionego wad n62b44. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi