Rasend Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam wszystkich klubowiczów!Mam pytanie:czy sprawdzaliście swoje śmigiełka ile wyciągną na poszczególnych biegach??Tak więc ja na swojej bumie e-30 320i 1988r na gaziwie na 3-biegu wyciągłem:135km/h a na 4-biegu:170km/h na 5 jescze nie sprawdziłem bo brakło mi prostej drogi.Jak macie do powiedzenia coś na ten temat to proszę się wypowiadac.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ja mam odcięcie przy 6 tyś. a tak szczeże to nigdy nie doprowadza do maksymalnych obrotów szkoda Mi silniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zepot Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 mam e30 323i podobne wyniki może troszke większe(m kwestia paru kilometrów więcej +,- ) bo nie mam gazulca a nasze silniki maja podobną moc.miałem w e30 316 i padł motor dość szybko.ale masz racje nawet nie ma gdzie rozwijac większych prędkości. do du... te nasze drogi.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 a ja nie prowadzić auto z ''Prękoś-ą'' maksymalnej <lol> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 ja to swoją bunie bujnąłem do 200km/h,podejżewam że by jeszcze poszła,ale nie było gdzie bo droga sie konczyła.wiec nie wiem ile dokładnie pójdzie.teraz mam problem z głowy bo padł mi most i nie mam gdzie dostac.nawet ciągnąc sie nie da ,ale jakos musze zaciągnąc do warsztatu,tylko ze koła mi blokuje most,trzeba go chyba bedzie całkiem na miejscu dojechac(1 bieg,gaz w podłoge i wszystko załatwione-chyba),tylko zeby mi czegos wiecej nie urwało:).pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 ja tylko na 1 i 2 to testowalem i na 1 prawie 50 a na 2 troche ponad 90 ale gaz do konca na maxa bo przy okazji sprawdzalem ile do 100 ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Witam wszystkich klubowiczów!Mam pytanie:czy sprawdzaliście swoje śmigiełka ile wyciągną na poszczególnych biegach??Tak więc ja na swojej bumie e-30 320i 1988r na gaziwie na 3-biegu wyciągłem:135km/h a na 4-biegu:170km/h na 5 jescze nie sprawdziłem bo brakło mi prostej drogi.Jak macie do powiedzenia coś na ten temat to proszę się wypowiadac.Pozdro ja też mam e30 2.0 88r i na 4 miłem 178 przy niecałe 6000tys obr/min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adihash Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 ja najszybciej swoja cislem 200km/h mysle ze te 20km tam by jeszcze wycisnal ale nie mialem odwagi auto ma 16lat troche stare zeby sie wyglupiac .a do odciecia nie jezdze bo troszki mi szkoda motoru. to tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszE34 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Ostatnio na 2 przy wyprzedaniu doszłem do ~6200 ale nie bylo czasu zerkac na prędkościomierz. Natomiast na 5 190km/h ale trzeba było zwolnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Ja jak na razie maksymalnie poleciałem 140. a dziś na dwójce poszła 80 uklon_bmw , chyba to dobry wynik jak na 23-letnie auto nigdy nie robione <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasend Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Danich to nie zle jak masz takie osiągi taką samą jak moja.Przy najbliższej okazji musze spróbowac ile wyciągnie na maxa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ja swoja e30 318i bujnolem do 200km/h i jeszcze by chyba poszla ale byl zakret:(testowalem na drodze poznan wroclaw trasa przed zmigrodem od strony wroclawia:)a w danych podaja ze predkosc maks wynosi 180km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Witam Ja swoją na 2 biegu max 85 Km/h na 3 jakies 130 a dalej nie prubowałem :P Szkoda katować silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 BMW 325e 2.7l 1 - 50kmh 2 - 90kmh 3 - 130kmh 4 - 170kmh 5 - 220kmh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozaik Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Siema. moj tds-ik poleciał 210 km autostradką A4 nocą. predkość robi wrażenie i daje troche stresa pytanie_bmw uklon_bmw. Troche mnie jednak ponioslo bo nie rozgrzalem wczesniej dobrze furki i uszczelkę wydmuchało :mrgreen: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 ja nie wiem ile pojedzie,kiedys jechalem swoja e34 210 na gielde do lubinia bo spieszno mi bylo,ale do szybkiej jazdy to wole zx-9 ma ciut ponad 3 sek. do stowki, a stowek ma prawie trzy(280) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorzki Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 e36, 1,8, 1992r na autostradzie A2 208km/h zrobilem zdjecie licznikow, ale przypadkiem skasowalem przy sprzyjajacej pogodzie niedlugo powtorze i wrzuce fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michutn Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 ja moja bunia po zakupie 200 z kawałkiem km/h i jeszcze mogla :mrgreen: tylko droga sie skonczyla hehehe (benzyna) teraz ja zagazowalem i jak narazie nie testowalem ( BMW 525i ( teoretycznie silnik po szlifie przez firme ac schnizer ) ( jak zle napisalem to sory) <bmw_3> a kumpel w tym samym czasie scigal sie z nami swoja 318 e36 92 rok na gazie mial 180 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 ten temat o predkosci max jest w innym temacie a tu jest o tym ile i na jakim biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 to jest zabijanie silnika nie róbcie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 to jest zabijanie silnika nie róbcie tak jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasend Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 dla mnie to jest największa frajda z jazdy!Ostatnio cisne swojej buni ile wejdzie na każdym biegu choc spalnie mnie powala przy tej jezdzie!!!Kocham szybką jazde szkoda tylko że drogi są w tak fatalnym stanie.Miłej jazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 to jest zabijanie silnika nie róbcie tak Piłowanie silnika na każdym biegu do końca jest dla niego ekstremum wiążącym się z maksymalnym nagrzaniem (tarcie) więc logicznie rzecz biorąc szybciej się "zużywa". Zważywszy na wiek niektórych BeeMek to faktycznie "zabijanie". Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 to jest zabijanie silnika nie róbcie tak Piłowanie silnika na każdym biegu do końca jest dla niego ekstremum wiążącym się z maksymalnym nagrzaniem (tarcie) więc logicznie rzecz biorąc szybciej się "zużywa". Zważywszy na wiek niektórych BeeMek to faktycznie "zabijanie". Pozdr. .... pytanie jaki sens ma przeciaganie biegów do odcinki ?? chyba tylko akustyczne bo krzywa Mocy /NM jest zdecydowanie wczesniej wiec tak jak IeS napisał to zabijanie silnika na własne zyczenie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 to jest zabijanie silnika nie róbcie tak Piłowanie silnika na każdym biegu do końca jest dla niego ekstremum wiążącym się z maksymalnym nagrzaniem (tarcie) więc logicznie rzecz biorąc szybciej się "zużywa". Zważywszy na wiek niektórych BeeMek to faktycznie "zabijanie". Pozdr. .... pytanie jaki sens ma przeciaganie biegów do odcinki ?? chyba tylko akustyczne bo krzywa Mocy /NM jest zdecydowanie wczesniej wiec tak jak IeS napisał to zabijanie silnika na własne zyczenie :? Jak lecisz bokiem i chcesz utrzymac auto w poslizgu t oma sens ,ale przy przyspieszaniu to nie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi