Puki03 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Witam. Posiadam e39 520i, dziś rano odpaliłem auto, ale po chwili zgasło i nie mogłem zapalić. W ogóle nie chciał kręcić rozrusznik, jak by aku padło. Na inpie tylko błąd błąd auxilary water pomp error 39 i błąd czujnika oleju. W goglach znalazłem ze to wina czujnika położenia wału. Zabrałem się do demontażu i faktycznie był pęknięty. Moje pytanie: ma ktoś moze taki czujnik? żebym sprawdził czy to faktycznie on. ewentualnie czy ktoś ma na sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Kolego czujnik wału powinien pokazać błąd skasuj wszystkie i próbuj zakręcić silnik,jeśli to wina czujnika powinno wywalić błąd.Miałem to samo,że nie mogłem odpalić i błąd czujnika był,a po wymianie na siemens voodoo wszystko śmiga aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 zdarzają się takie sytuację że mimo uszkodzonego czujnika błędu nie ma, podmień od kogoś i sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Też tak może być Grześ,ale opisałem swoją sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puki03 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Skasowałem błędy, zakręciłem silnikiem i też nic nie pokazało. Czujnik chętnie bym podmienił ale nie mam od kogo. Obdzwoniłem handlarzy z okolicy, nikt nie ma, albo dopiero w poniedziałek będzie wiedział. Z tego co piszą to zamienniki się nie sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Tak lepiej kupić ori używkę za parę złotych albo siemens voodoo śmiga już drugi rok żadnego problemu. Kup taki CZUJNIK OBROTÓW WAŁU SIEMENS BMW E36 E39 M50 M52 (3852217309) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jeśli masz z przewodem jak Ja.Widzę,że potaniały trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puki03 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Dokładnie taki jak ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 To jak podmienisz od kogoś i będzie okej to zamawiaj taki.Ja się nie bawiłem w podmianki bo błąd był kupiłem taki jak pokazałem i git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puki03 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Muszę zamówić. Na moim i tak widać pęknięcie więc wątpię żeby działał. Na youtube widziałem jak koleś sprawdzał taki czujnik zrobiłem podobnie i nic zero reakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 To zamawiaj z tego linka co wyżej podałem i będziesz happy_bmw . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puki03 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Czujnik zamówiony. Na wtorek powinien być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puki03 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zamontowany. Odpaliła z trudem, ale po chwili wskoczyła na obroty i jest ok. Przy okazji wymieniony wąż wanosa. stary się już pocił na zaciskach. Na kostce starego czujnika jest napis Bmw jakieś numery... Zaś na nowym zostały one starte ( stopione kolbą ) Mam do wymiany podporę wału i złącze elastyczne. Czy przez to telepało by budą na wolnych obrotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bos172 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Witam mam Pytanie chciałem ostatnio wymienic czujnik wału w swojej e39 bo jest uszkodzony i masakra odkreciłem srubke ale niedarady go wyciagnac jakby zapieczony ma ktos moze jakieś pomysły ??? z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrzewoRMT Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Może popsikaj go jakimś penetratorem WD40 czy coś w tym stylu, skoro jest do wymiany to możesz go lekko ostukać młotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrzewoRMT Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zamontowany. Odpaliła z trudem, ale po chwili wskoczyła na obroty i jest ok. Przy okazji wymieniony wąż wanosa......... Czy przez to telepało by budą na wolnych obrotach? A czy to telepanie autem jest zawsze na wolnych obrotach czy tylko na zimnym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Czy przez to telepało by budą na wolnych obrotach? Skoro czujnik był padnięty mogło być przyczyną telepania budy, uszkodzenie podpory wału i sprzęgła elastycznego na biegu jałowym nie, jedynie w czasie jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Telepanie na jałowym to może też być objaw kończącej się dwumasy tylko musisz dokładnie sprawdzić czy czasami silnik nie kuleje bo wtedy też może budą telepac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi