Świr111 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 witam mam taki problem który wydarzył mi sie ostatnio a wiec tak wymieniłem przepływomierz i chodziła elegancko!! Wczoraj odpalam rozgrzała sie i wyjezdzam i chciałem troche przycisnac a tu nagle brak mocy popusciłem pedał i poszła !! i teraz jak przyciskam lekko to idzie nieziemsko a jak za mocno docisne to lipa zwalnia i schodzi z obrotów !! co morze byc przyczyna ?? czyzby znowu przepływka bo gadałem z takim gosciem i mowił ze to morze byc przepływka bo tam sa takie blaszki i jak ona sobie kichnie gazem to one sie wyginaja. Albo tez mowił ze w podszybiu ida takie rurki z powietrzem od takiej pompki i morze ta pompka siadła a morze cos innego prosze o pomoc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 niepomoge ci ale moze pociesze ze jest nas dwuch ja mam zaLuszmy ze bardzo zblizone zachowania ale tylko na benzynie .nie bede sie rospisywal ,jak cie to zainteresuje to kilka tematow nizej jest moj- "dziwne zachowanie e30" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świr111 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 No byłem u mechanika i niewie co morze byc przyczyna kazał mi jechac do elektryka kiedy byłem w drodze siadła całkiem i zgasła i normalnie pali ale jak dam gazu to tak jak by sie dławiła i gasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Kiedy wymieniałeś świece ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zepot Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 auto nie gasło i śmigało.sprawdż lewe powietrze wiesz przy tych odbojnikach gazowych czy guma nie spadła tak jak kolega mówił świece i filt instalacji gazowej.ale chyba wygląda to na lewe powietrze.trzeba uważać na gaz w bmw.kiedyś jak miałem 316 zgazowane to bardzo szybko padł mi silnik.ale wiesz ze mnie mechanik jak ze świni kierowca formuły pierwszej.powodzenia.mam tylko nadzieje ze znowu nie bedziesz musiał wymieniać przepływomierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świr111 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 lewego powietrza nie dostaje sprawdzałem i jest wszystko ok niewiem jak z przepływka ale kurde lipa jak bym miał nonstop przepływke wymieniac !! wieczorem jade do szpeca od bmw zobaczymy co powie !! [ Dodano: 18 Styczeń 07, 20:24 ] witam juz pali normalnie ale nadal jak zeby jechała musze regulowac gazem !! tak samo zachowuje sie na gazie jak na bendzynie chociarz na benzynie jest troche lepiej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 A co było przyczyną ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świr111 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 miedzy przepływomierzem a kolektorem guma była zle załozona była aby wcisnita bez siliconu !! ale nadal gdzieś jeszcze łapie lewe powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ja tez mam ten sam problem tyle ze na bezynie bo gazu niemam narazie zamiaru zakladac:)podobno too mial byc silnik krokowy wyczyscilem i nic odlaczylem go jest troszke lepiej ale nadal lipa...:(swiece wymienilem:)i nic...co to moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świr111 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ja swiece sprawdzałem i sa czysciutkie zreszta niedawno były wymieniane oryginalne od bmw mam mam jeszcze kilka czesci od starego silnika i wymieniłem kolektor i zobaczymy co bedzie narazie schnie silicon jak to nieda nic no to juz niewiem co morze byc przyczyna silnik krokowy jest dobry bo mam 2 i nic to samo tak samo przepływke pozyczyłem od kumpla i tez to samo !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi