Zgibniew Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Co sądzicie o nowym pomyśle Donka? Jest to ukłon w stronę producentów alkomatów, czy krok w stronę poprawy bezpieczeństwa na drodze? Moje skromne zdanie brzmi tak: -każdy kto wsiada za kółko pod wpływem jakiejkolwiek używki, czy to alkohol czy narkotyki, doskonale wie, że jest pod ich wpływem i nie potrzebuje alkomatu by się upewnić. -alkomat to takie złośliwe urządzenie, które nawet jak zobaczy kierowcę wsiadającego pod "wpływem" to nie zareaguje. Nie wyrwie takiemu kluczyków i nie wrzuci do kanału, nie zrobi nic, będzie tylko leżał w schowku. Osobiście już jakiś czas temu zaopatrzyłem się w alkomat, żeby mieć pewność czy mogę prowadzić np. po jakiejś imprezie na której zeszłego wieczoru piłem. Z tych urządzeń korzystają przezorni i odpowiedzialni ludzie, a ci którzy wsiadają z promilami alkomaty mają w głębokim poważaniu. Według tego co tu nabazgrałem (podkreślam, że to moje prywatne zdanie) Donald kłania się w stronę producentów, ciekawe który zaoferował najwięcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 dla mnie przegięcie... nic to nie da, bo nic ten alkomat w aucie nie da - bo niby co ma dac ? nie chce mi sie wieżyc, ze ktos pijany majacy ochote sie przejachac po kilku glebszych skorzysta z alkomatu ! prosta zasada, piles nie jedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 szkoda się na ten temat wypowiadać -TOTALNY IDIOTYZM kolejny bajer na którym ktoś zarobi grube bańki mi ten alkomat tak potrzebny jak ****ie majtki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 jak będzie chciał jechać to i tak pojedzie a alkomat co 2 lata legalizacja w cholerę kasy zarobią w kraju jest 5 firm które to produkują już zacierają ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 córka Tuska hurtownię alkomatów otworzyła z atestem specjalnym na polskie drogi i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 będzie jak z tymi obowiązkowymi fartuszkami do szkół, ktoś zarobi kasę naszym kosztem, jak dla mnie buuullllshit i to przez duże B-e.:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Kolejny beznadziejny pomysł aby załadować komuś kieszenie kasą... Ale to jest Polska fotoradary a teraz jeszcze alkomaty czyli jednym słowem maszynka do zarobienia pieniędzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Wiedę, że narazie 100% się ze mną zgadza. Miejmy nadzieję, że to nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Kolejny beznadziejny pomysł aby załadować komuś kieszenie kasą... Ale to jest Polska fotoradary a teraz jeszcze alkomaty czyli jednym słowem maszynka do zarobienia pieniędzy... Podpisuje się pod tymi słowami i tymi poniżej też: IV Rzeczpospolita ... największa organizacja przestępcza na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 TOTALNY IDIOTYZM kolejny bajer na którym ktoś zarobi grube bańki i tak zarabiają na śmieciach , które często nie są potrzebne w codziennym użytkowaniu auta. ale gdyby taki alkomat spiąć z immobilizerem a ten by nie odpalił silnika to taki pijaczyna niedzielny nie zabił by czy okaleczył niewinnych ludzi i pojechał by taxi do domu. Ja jestem na 100% TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Nałęcz o alkomatach: rząd się z tego wycofa Jakby podpiąć pod immo to ok, ale zawsze istnieje ryzyko, że dmuchnie ktoś trzeźwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 alkomat to przy mownicy powinni zainstalowac , po pieprza jak nawaleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Da się zmienić przebieg, usunąć immo to i z tym by sobie poradzili. Jak ktoś ma olej w głowie to nie siadzie za kółko z alkomatem czy bez, a jak ktoś jest debilem to ominie wszystko niestety. Większość tragicznych wypadków z udziałem pijanych kierowców nie była spowodowana przez kierowców na kacu a przez nawalonych w trzy du... Sent from my HTC One using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 alkomat to przy mownicy powinni zainstalowac , po pieprza jak nawaleni W 99% są trzeźwi, to po prostu idioci dlatego tak pieprzą. Najgorsze jest to, że w byciu idiotami są naprawdę dobrzy (szkoda, że tylko w tym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 i wszystko na temat :lol: "Plaga pijanych kierowców" to mit - Bankier.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Moze tak. Nagonka na nagrznych kierowcow byla zawsze. 2014 rok wystartowal z wielim hukiem tzn. beema wylondowala w ludziach chwile pozniej nagrzany motorniczy w Lodzi itd itp. Niestety media na tym zarabiaja czytelnoscia oglondalnoscia. Przyrownam to do tzw. "burakow w BMW" nagonka ciagle trwa bo ludzie to czytaja ogladaja a najlatwiej sciagnac publike do serwisu z wiadomosciami wrzucajac temat "18letni kierowca BMW mial 20 promili w wydychanym powietrzy i zabil 30tys osob". W linku ktory Mariusz wrzucil dobrze to opisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Wkleiłem to już w innym dziale, ale tu też się nada Morderca jest kimś innym, niż to opisują media Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Polskie realia , niestety nasza społeczność sie tym karmi, nakręca. Tylko patrzeć jak będą kamieniować kierowców BMW wysiadających z aut pod zakładem pracy. Wiele a nawet wiekrzosc artykułów pisanych jak i mówionych w mediach sa dalekie od prawdy. Naród jest tego tak świadom, Ze sa to wierutne bzdury jak kierowca po kielichu co wsiada za kółko - co może go za to spotkać. Jednak i jedni i 2 robią to nadal. Po przyjeździe do Poznania rozglądałem się za praca i natrafiłem na ogłoszenie: Firma XYZ nie ważna nazwa poszukuje pracownika na stanowisko księgowej wymagania : - wykształcenie wyższe - dyspozycyjna - wiek 22-25 lat - 6 letni staż w zawodzie księgowa " biorąc pod uwagę dyspozycyjność i wiek to ten staż tyczył się do organów umieszczonych poniżej pępka " bo tyle lat stażu w takim wieku i studia to raczej nie da się matematycznie wytłumaczyć. I kto takie coś drukuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Producent alkomatów już im mówił,że w mrozie i w upale alkomat w aucie się zepsuje i nie będzie działał.Więc niech nie wymyślają bo będziemy musieli zrobić swap na 1.0 bo wszędzie i tak fotoradaty,auta z kamerami itp.Jeszcze alkomaty,a potem co wymyślą ?Obowiązkowy rejestrator czy nawigację :PPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Żeby nie było pijanych kierowców, a tym samym wypadków i śmierci za ich uczestnictwem. Wycofał bym wszystkie samochody z ruchu lądowego jedyny sprawny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Żeby nie było pijanych kierowców, a tym samym wypadków i śmierci za ich uczestnictwem. Wycofał bym wszystkie samochody z ruchu lądowego jedyny sprawny sposób. A motory? :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 nie chce mi sie wieżyc, ze ktos pijany majacy ochote sie przejachac po kilku glebszych skorzysta z alkomatu ! Po co? I tak wie, że jest pijany! prosta zasada, piles nie jedz Nie piłeś, wypij :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi