paulo22 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witam.Mam taki problem że z tylnego nawiewu leci zimne powietrze mimo tego że ogrzewanie jest ustawione na ciepłe i z przodu ładnie dmucha ciepłym powietrzem.W czym może tkwić problem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 A masz regulację ciepło-zimno z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 właśnie.. były opcje z regulacją ciepłe zimne z tyłu ( coś jak na desce centralny nawiew) i były bez regulacji , wtedy zawsze zimne wiało (przynajmiej tak miałem w poprzedniej e39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo22 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Nie mam z tyłu regulacji ciepłe-zimne tylko pokrętło od zamykania/otwierania nawiewu.Trochę słabo by to wyglądało gdyby zimne wiało w każdej e39 bo po to jest to żeby ogrzewało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 No, ale właśnie były wersje z i bez regulacji. Ja mam i u mnie wieje tak jak ustawię, u Ciebie jak nie ma to jesteś skazany na zimne przez cały rok czy Ci się to podoba czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avascik Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 No to ja mam ten sam problem tyle ze nie wazne czy ustawie na cieplo czy zimno( mam regulacje z tylu cieplo zimno) z tylu leci zimne powietrze... tryb auto mi cos swiruje tak jak zawsze auto ustawialo sie na 2 kreski teraz nie ma wcale ale dmucha jak by byl w polowie i to raz cieplym raz zimnym z przodu. Ogolnie strasznie to powariowalo bylem na kompie wyskoczylo czujnik cisnienia i czujnik auc... ale cos mi mowi ze to raczej nie to ... jakby ktos mogl pomoc ? w poniedzialek bede to rozbieral i patrzyl co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Login Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 ogólnie to jak Dyziu pisze, były wersje e39 gdzie wiało tylko zimnym i wtedy nie ma tego pokrętła z tyłu o ciepło/zimno. Natomiast nawet jeśli masz pokrętło z tyłu zawsze na początku leci zimniejsze powietrze zanim kanał się nagrzeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avascik Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zrobie i 300 km i tak lod leci :cry: zaczyna mnie to draznic to samo z przodu wylacze samochod wlacze to leci z przodu takie gorace ze sie wysiedziec nie da... a z tylu dalej zimno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 U mnie to samo brak regulacji leci tylko zimno więc kratki zamknięte na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 z tyłu zawsze na początku leci zimniejsze powietrze zanim kanał się nagrzeje... No nie wiem, u mnie leci ciepłe praktycznie równocześnie z przodem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Jeśli jest regulacja i jest na ciepło ustawiona to ciepłe leci raczej w tym samym czasie co z przodu i tu zgadzam się z Jarem. Jeśli regulacji nie ma to niestety leci tylko zimne brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Bez przesady, kanał nie grzeje się pół godziny. A jak w przednich leci? Masz strefowe? Możesz osobno ustawić lewo prawo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avascik Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 No to milion ciekawych odpowiedzi zero co to moze byc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Jest rozwiązanie jeśli nie ma ustawiania z tyłu temperatury to leci tylko zimne ! Jeśli jest regulacja to powinno grzać ciepłe i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avascik Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 A wiec tak mam regulacja z tylu cieplo zimno mam dwustrefowke... Wymienilem elektrozawor zawor wody zwal jak zwal plus czujnik auc ... odpowietrzylem uklad... nie pomoglo lecz skasowalo bledy na kompie... zmienilem jeza bo mialem pod reka nie pomoglo rozebralem kawalek tunelu poczyscilem poskladalem nie pomoglo. Okazalo sie w koncu ze panel sie posypal. Podmienilem i jak reka odjal grzeje tak jak powinno i z przodu i z tylu i tryb automatyczny tez smiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 i tak własnie jest wymieniłeś 3/4 części a na koniec coś to czego s człowiek nie spodziewa bobrze że już po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avascik Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Czujnik AUC i elektrozawor wyskakiwal mi na kompie kasowalem bledy ale nic nie dawalo, odrazu powracaly. Po wymianie brak wiec dobrze ze to zrobilem Jeż byl tylko chwilowa podmianka. Lecz przyznam Ci racje nie spodziewalem sie ze to panel zawinil bo wszystko dzialalo normalnie bylem bardziej przekonany ze to ktorys silniczek lub klapki. Koszt calej operacji wyniosl mnie 200zl i poswiecone 2h czasu wiec nie ma tragedii wazne ze juz ciepelko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Ważne, że doszedłeś w końcu! Masz teraz ciepełko z tyłu i komfort nie tylko dla podróżujących na tylnych siedzeniach:dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi