Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Nawiew na tylną kanapę-dmucha na zimno.

paulo22

Rekomendowane odpowiedzi

No to ja mam ten sam problem tyle ze nie wazne czy ustawie na cieplo czy zimno( mam regulacje z tylu cieplo zimno) z tylu leci zimne powietrze... :/ tryb auto mi cos swiruje tak jak zawsze auto ustawialo sie na 2 kreski teraz nie ma wcale ale dmucha jak by byl w polowie i to raz cieplym raz zimnym z przodu. Ogolnie strasznie to powariowalo :/ bylem na kompie wyskoczylo czujnik cisnienia i czujnik auc... ale cos mi mowi ze to raczej nie to ... jakby ktos mogl pomoc ? w poniedzialek bede to rozbieral i patrzyl co i jak

• 2 tygodnie później...

A wiec tak mam regulacja z tylu cieplo zimno mam dwustrefowke... Wymienilem elektrozawor zawor wody zwal jak zwal plus czujnik auc ... odpowietrzylem uklad... nie pomoglo lecz skasowalo bledy na kompie... zmienilem jeza bo mialem pod reka nie pomoglo rozebralem kawalek tunelu poczyscilem poskladalem nie pomoglo. Okazalo sie w koncu ze panel sie posypal. Podmienilem i jak reka odjal grzeje tak jak powinno i z przodu i z tylu i tryb automatyczny tez smiga :)

Czujnik AUC i elektrozawor wyskakiwal mi na kompie kasowalem bledy ale nic nie dawalo, odrazu powracaly. Po wymianie brak wiec dobrze ze to zrobilem :) Jeż byl tylko chwilowa podmianka. Lecz przyznam Ci racje nie spodziewalem sie ze to panel zawinil bo wszystko dzialalo normalnie bylem bardziej przekonany ze to ktorys silniczek lub klapki. Koszt calej operacji wyniosl mnie 200zl i poswiecone 2h czasu :) wiec nie ma tragedii wazne ze juz ciepelko :)