Bimmer92 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Panowie w mojej e46 320d 150ps sprowadzonej z Niemiec nie wiadomo jaki siedzi olej a chce zmienić i tu nie wiem co zalać (przebieg na liczniki 218tys) póki co obstawiam Motul 8100 x clean c3 5w30 i właśnie 5w30 będzie dobry? jeśli nie wiadomo jaki był olej wcześniej? jest sens bawić się w płukankę?? czy można po prostu spuścić olej i zalać np motulem??? i jeszcze jedno pytanko bo w tej samej cenie co ten motul mogę mieć tak samo 6l ale oleju 5w30 ORI BMW i co lepiej brać??? dodam ten olej ori bmw ze strony czescidobmw 2.PASTA DO PISZCZENIA Pasta do klocków ATE mam założone klocki na tył bosch i tarcze bosch(około 1mc temu) i przy delikatnym hamowaniu jest pisk i czy taka PASTA ATE przeznaczona niby do klocków ATE nada się by klocki boscha przesmarować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 mam założone klocki na tył bosch i tarcze bosch(około 1mc temu) i przy delikatnym hamowaniu jest pisk i czy taka PASTA ATE przeznaczona niby do klocków ATE nada się by klocki boscha przesmarować?? żeby była jasność kolego;nie smarujesz klocków [części roboczej] tylko nakładasz na prowadnice klocków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 to wiem kolego,ale czy taka pasta pomoże coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 EHH lipa dowiedziałem się,że olej motul 8100 x clean c3 5w30 jest do auto z DPF w takim razie do mojego auta e46 320d 2004 m47n bez DPF jaki olej należy wlać???? bo jest motul 8100 x cess 5w40 LL 01 ale to jest 5w40 wiec zgłupłem i nie wiem co kupić pilnie proszę o pomoc bo muszę za 2h zamówić na necie.BARDZO PROSZĘ O POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Motul dobierz olej - Motul Oilguide PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Na dieslach się nie znam ale kuknij w instrukcję do auta na dział eksploatacja i sprawdz jaki olej producent zaleca do twojego motoru. Ja bym brał 5W40- grubszy film olejowy w temperaturze roboczej. 5W30 jest olejem energooszczędnym raczej stosowany w nowszych motorach ale jeśli w ksiązce obsługi BMW zezwala na ten olej to też można go zalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 nie dojdzie ładu z olejami piszę do silnika z DPF jest LL04 czyli C3 5w30 a znów LL01 to jest 5w40 dla tego chyba kupię Valvoline SynPower 5W-30 LL 01 czy taki może być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Ja śmigam już 4 rok na Mobil1 SUPER 3000 5w30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Kolego bo mam takie pytanie nie wiem jaki jest zalany olej w aucie u tu pytanie bo mam do wyboru dwa Lać Motul 8100 x cess 5w40 LL 04 czy Valvoline SynPower 5W-30 LL 01 ten valvolnie jest LL01 i akurat 5w 30 a tamten 5w40 ale nie wiadomo np czy w aucie nie siedzi 5w40 o to chodzi Co polecasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Do tego silnika czyli M47N producent zaleca LL-01 Edytowane 2 Stycznia 2014 przez BASTARS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 ale mój nie ma DPF a do DPF jest LL 04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 zerknąłem do instrukcji i piszę diesel oil LL 01 czyli taki musi byc bo LL 04 to do DPF jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Tak, tak jak piszesz, ja źle napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 więc kolego zostaje mi w takim razie valvoline 5w30 ll 01 czy lepiej motul 5w40 ll 01 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 nie wiem, nie śmigałem na tych, mój silnik chodzi za***iście na Mobilu mam 1 kata, przelot+ tylko tylny tłumik i 4lata softa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Oba oleje są bardzo dobre, spróbuj jeden, przy następnym zalaniu spróbuj drugi i sam ocenisz który Ci bardziej odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ja bym zalał valvoline i będziesz zadowolony.Tylko sprawdz na stronie valvoline autoryzowane sklepy choćby na alledrogo aby mieć pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi