Mały Polkowice Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Koledzy czy ktoś z was wymieniał olej w skrzyni .Oczywiście sam bo chciał bym spróbować ewentualnie gdzie w pobliżu Polkowic ktoś wymieniał i ile to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karmel535i Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Powiem ni ze tez mam zamiar zrobic to sam, wymiana ogolnie jest droga ze wzgledu na drogi olej a idzie go tam 9,7 litra plus filter i robota ,ale na aledrogo jest zestam oleju z filtrami za okolo 400 czy tam 500 zl i wymiana nie jest prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Polkowice Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Ja kolego znalazłem olej z filtrem za 380zł oleju jest 6L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karmel535i Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 taka wymiana oleju pozwala wymienic wlasnie jakies 55% oleju 45% zostaje starego dlatego wchodzi 6l a nie jak powinno prawie 10l czytalem na ten temat juz bardzo duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Polkowice Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 do tego nie doszedłem a jak go spuścić do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Polkowice Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Kolego zobacz http://bmw-swiat.pl/pliki/5hp24_wymiana_oleju.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Mały zaprowadź do pawła on na pewno ogarnie, sam w sumie też dasz rade, ja wymieniałem i nie ma z tym wcale takiego kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Polkowice Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Ale wymieniałeś w automacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 tak, w e39 530d z 1999r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Jak jeszcze nie wymieniłeś to polecam: RAD MAR RADOSŁAW GŁADKOWSKI | 6921034899 Z Polkowic masz blisko, a Radek to naprawdę dobry mechanik. Tylko dojazd do niego jest trochę kiepski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Polkowice Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 witam dzisiaj zabrałem się za wymianę oleju spuściłem stary olej wyczyściłem uszczelnienia zdemontowałem filtr założyłem nowy i go zalałem już olejem świeżym. następnie odpaliłem auto kilka zmian biegów dolanie jazda próbna i znów dolanie na zapalonym silniku i jest jak narazi super biegi wchodzą jak marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Dograj sobie nowy soft do skrzyni i silnika przy tym i powinno być jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Dolacze sie do tematu. Ktoś z Was wymienial olej w 5hp19? Chce sie zabrac i chętnie poznam wszelakie wskazówki. Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Masz w pierwszym poście Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIEDZWIEDZ78 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 witam podam link do bardzo fajnego miejsca na youtube BavarianAuto - YouTube facet pokazuje jak wiele żeczy zrobic przy BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartu233 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Podbijam temat. Zamierzam zmienić olej w swojej 5HP24 - ile finalnie trzeba go kupić? 6 litrów czy ~10? Ravenol z allegro nadaje się czy lepiej cos innego kupić? Fajnie jakby ktoś podesłał jakiś szczegółowy opis w naszym ojczystym języku co i jak, znajomy juz kilka razy zmieniał olej ale lepiej mieć w razie czego jakąś instrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Wymiana oleju w automacie to w sumie żadna filozofia.Najlepiej zaopatrzyć się w pompkę do oleju żeby go wpompować.Spuszczamy stary olej,odkręcamy miskę'wyciągamy stary filtr,wkładamy nowy,przykręcamy miskę,przez otwór spustowy wtłaczamy olej aż zacznie wyciekać,dróga osoba odpala auto,waj****e biegami po kolei kończąc na wstecznym.Trzymając na wstecznym(silnik odpalony) dolewamy oleju aż zacznie wyciekać i zakręcamy korek spustowy.TADA...gotowe:shock: Tak było w skrzyni ZF w audi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bale141 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 sprawdź napięcie na cewce podczas kręcenia rozrusznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Polkowice Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 czemu ma służyć sprawdzenia napięcia na cewce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi