Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Handlarz prawde Ci powie ;)

JohnyB

Rekomendowane odpowiedzi

powinni jakoś te przebiegi wbijać do dowodu przy przeglądzie, może ukróciło by to ten proceder.
przepis jest chyba od roku u nas na stacji jak robisz przegląd gość wklepuje go w kompa ale nie na każdej stacji im się chce. Nie ma co się dziwić ze liczniki sie cofa bo nikt ci nie kupi w pl auta co ma 300tyś na blacie a na mobile.de same takie auta

• 2 tygodnie później...
Teraz chyba przepisy lekko się zmienią w zwiazkuz tym trudniej w teorii bedzie o cofnięcie licznika,link do artykułu

Nowe przepisy o przeglądach: już spisuje się przebieg - Moto - WP.PL

W teorii tak ale przyciągnięte auto będzie miało przed pierwszym przeglądem licznik skręcony na 160k km i w ten sposób będzie miało piękny początek historii u nas w PL. Takie jest moje zdanie

Niby tak,ale jak auto jest sprowadzane z zagranicy już bez tablic no to zanim kupi je ktoś i pójdzie do przeglądu to i tak licznik zostasnie cofniety.Powinno być tak ze już auto wyrejestrowane z danego kraju ma wbity ostatni przebieg w papierach,a nie wtedy jak potencjalny nabywca kupi te auto i wtedy zrobi przeglad jednoczesnie wbijając już mu ten nowy "przekręcony" licznik.

Uczy się, ale niestety mi w zeszłym roku w Peugeocie przez przypadek wpisali 265tys (a miał 135), skąd się wzięła liczba nie wiem. W tym roku podjechałem z przebiegiem 160tys i bez problemu Pan to zmienił (jakby cofnął o 100tys). Także słabo to wszystko chyba działa.

Uczy się, ale niestety mi w zeszłym roku w Peugeocie przez przypadek wpisali 265tys (a miał 135), skąd się wzięła liczba nie wiem. W tym roku podjechałem z przebiegiem 160tys i bez problemu Pan to zmienił (jakby cofnął o 100tys). Także słabo to wszystko chyba działa.
Może mają zalecenie odgórne dokładać kilometrów na wypadek gdyby licznik był cofnięty :-P

• 2 tygodnie później...

BMW E60 530d 2007r Lift Biała M-Pakiet Head Up!! (3893624286) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

To auto po sprawdzeniu ViN w 2010 roku miało 189.900 km przebiegu.

Osobiście sprawdzałem.

Zaczynam się poddawać coś mam wrażenie ze nie kupie auta.

Edytowane przez SoulRea

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
przepis jest chyba od roku u nas na stacji jak robisz przegląd gość wklepuje go w kompa
Przepis jest od 5 lat ważny a obowiązek wpisywania przebiegu od 2 lat.

I wystawia kwitek z aktualnym przebiegiem:D więc teraz przy zakupie krajowego auta prosimy o wszystkie dostępne kwitki z OSKP :D

Edytowane przez 5oul