Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Jakie żarówki ksenonowe?

Kondziu

Rekomendowane odpowiedzi

Kłócił się nie będę, mi się udało wyrwać Philipsy po 100zł za sztukę (D1S) i jak na razie (odpukać) świecą bez problemu, kupowałem u nas na giełdzie u sprawdzonego gościa.

PS.

Miras kupował te po 30zł z allegro i też nie narzeka, więc to chyba bardziej kwestia tego co się trafi.

Dzięki Panowie za podpowiedzi, poszperam jeszcze co i gdzie i za ile można wyrwać i dam znać.

A powiedzcie mi jeszcze, jaka jest różnica między D1S a D2S, D2R - o co tu chodzi bo jeszcze nie miałem nigdy do czynienia z tymi żarówkami.

Edytowane przez Kondziu

D2S to są żarniki jakie potrzebujesz czyli do soczewek, D2R są to palniki do lamp zwykłych bez soczewki inaczej rozpraszają światło

BŁĄD! Żarówki D2S są stosowane owszem w soczewkach, ale w E39/E46, do nowszych modeli wchodzi D1S, wszystko zależy od rodzaju soczewki, więc przed zakupem warto sprawdzić aktualne żarówki, bo łatwo się pomylić (E60 czy E90 mimo napisu D2S na soczewce mają żarniki D1S)

• Lubię 1

Tak czy inaczej zamin coś kupię, najpierw wyciągne starą i mam nadzieje, że na niej będzie coś napisane (D1S / D2S). W każdym bądź razie jestem po rozmowie z Bastarsem i łyknę te MaxGeary 6000k, cena dobra i opinia nie od byle kogobmw_0

Na RealOem jest wyspecyfikowana D2S po Vinie u mnie, więc raczej taka będzie.

Zresztą siana też za wiele nie mam by wywalić ze 300 paki na dwie żarówki.

Sęk ju za podpowiedzi.

Edytowane przez Kondziu

Ja ma zamontowane palniki BOSMA 6000K i mija już ponad rok i jest ok swieca nie migaja załaczaja sie za każdy razem no i wiadomo że nikt tego nie podrabia jak PHILIPSA a cena około 120zł za sztuke wiem że to dużo ale... pewność że orginał bo od dystrubutora BOSMY jak by co to mogę pomóc

Pozdro

• Lubię 1