latopyrz22 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 I jest lipa auto nadal ma trudno przejsc na gaz po calej nocy i bardzo przerywa silnik ze nie mozna ruszyc. Jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Odczytywałeś błędy ze sterownika gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Teraz nie ale jak wcześniej byłem u gazownika to powiedział ze nie ma błędów i ze to wina wtryskiwaczy,wymieniłem i lipa jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Już chyba wiem co to może być w sterowniku jest ustawione na 30 stopni ale jest tam jeszcze jedną opcja że po upływie iluś tam sekund sie przełączy na gaz mimo że temp.nie została osiągnięta.bo rano na zimnym silniku mija 100 sekund i przełącza na gaz ale wraca na paliwo,to nie jest to możliwe że po 100 sek już osiągnie te 30 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 nie jest to możliwe że po 100 sek już osiągnie te 30 stopni Masz rację. Możesz sobie kupić interfejs do lpg to będziesz mógł sam się pobawić w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Masz rację. Możesz sobie kupić interfejs do lpg to będziesz mógł sam się pobawić w ustawieniach. Wlasnie dzisiaj sobie zamowie interfejs pod com i sobie sam pogrzebie bo na tych gazownikow to juz brak slow a kase biora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Problem zdiagnozowany,tak jak pisałem wcześniej było ustawione wymuszone przejście na gaz(120sek) przestawiłem na 300 sekund i już jest wszystko ok.Przechodzi na gaz z rana i nie wraca na benzynę,choć jeszcze lekko poszarpuje,ale przestawię na dłuższy czas lub to w ogóle wyłączę i będzie tylko od temperatury zależne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Kolego to daj sobie wyżej temperaturę przełączania i będzie najlepiej... U mnie jest 30-32 jakoś tak i jest okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ja przełączam ręcznie, jak wskazówka jest ponad połową niebieskiego pola dopiero ELPIDZi odpalam. Szklanka benzyny w tą czy w tą jakos mnie nie zrujnuje, a membrana w parowniku ma lzej. No latem w upały troszke szybciej odpalam bo zazwyczaj parownik jest juz nagrzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Problem zdiagnozowany,tak jak pisałem wcześniej było ustawione wymuszone przejście na gaz(120sek) przestawiłem na 300 sekund i już jest wszystko ok. Brawo, tak trzymajbmw_3 Większość gazowników to leniwe naciągacze :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Kolego to daj sobie wyżej temperaturę przełączania i będzie najlepiej...U mnie jest 30-32 jakoś tak i jest okej. Tak chyba zrobię wyłączę to wymuszanie przejścia i będzie przechodziło tylko i wyłącznie jak temp.na to pozwoli (30-35 stopni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Witajcie co myslicie o takich wtryskiwaczach zamiast zamontowanych u mnie valteków MASTER ESGI listwa wtryskowa 3 cyl 3ohm typ Valtek (3928776414) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lepsze czy gorsze niz valteki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 chłopie nie pakuj się w to nigdy w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) ja wiem ze najlepiej by kupic hany czy prinsy ale mi chodzi o to zeby to w miare chodziło i nie ponosic duzych kosztow a takie cos Listwa wtryskowa RAIL APACHE 3 cyl 3 Ohm wtryskiwa (3891642603) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a do mojego m50b20 to czerwone valteki czy zółte by były najlepszym wyjsciem? Edytowane 7 Lutego 2014 przez latopyrz22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 a jaki masz sterownik? waltek żółty jest szybszy ale szybciej sie wyklepuje niż czerwony. z tanich to regfast ale wystepuja tylko w wersji 4 cylindrowej czyli jak dwie kupisz to masz 2 wtryski w zapasie hehe. Możesz też pomyśleć nad listwami ac w01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 a jaki masz sterownik? waltek żółty jest szybszy ale szybciej sie wyklepuje niż czerwony. z tanich to regfast ale wystepuja tylko w wersji 4 cylindrowej czyli jak dwie kupisz to masz 2 wtryski w zapasie hehe. Możesz też pomyśleć nad listwami ac w01. Sterownik to zenit jz-2005 reg fast wystepuje w wersji 3 cylindry ale tam bede musiał czujnik chyba wymienic bo w valtekach mam zamontowany przed listwa a w regach chyba jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 witam musze zakupic wtryskiwacze i teraz pytanie czy warto zakupic wtryski ESGI master 3ohm mam sterownik gazu zenit jz-2005,ale w opcjach zenita przy wyborze wtryskiwaczy nie ma esgi i czy bede mógł zaznaczyc np ze to valtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 nie warto A czy valtek od tych bedzie lepszym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 przewaga walteka jest taka ze możesz go zregenerować i skok tłoczka wyregulować. zobacz sobie jeszcze listwy firmy ac od staga, sa wmiare precyzyjniejsze i regfast w podobnej cenie jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Zaryzykowałem i zakupiłem wtryskiwacze esgi i powiem ze jest mega różnica w mocy samochodu,mam nadzieje ze troche pojezdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi