Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Zbieżność e46 jedno pytanie wazne

Bimmer92

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy miałem wymienioną lewą tuleje przednią i mechanik mówi pasuje jechać zbieżność sprawdzić... pojechałem i mówi pierw na płytę wiadę sprawdzimy komputerowo i według diagnosty i mechanika komputerowo idealnie wyszło a ściąga w lewo nadal i pytam nie trzeba ręcznie ustawić tej zbieżność nie bo jest dobra na kompie i tu pytanie

zmienić warsztat i jechać do kogoś innego by ręcznie ustawial czy wszystko jest okej jak na kompie wyszło,ze jest dobrze??? czy po mimo tego,że na kompie wyszło,że jest dobrze trzeba ręcznie ustawiać?

takie badanie kontrolne nie pokaze dokladnego wyniku !

jesli sciaga a nie sciagalo ( jesli przy okazji wlozyles gumy zimowe - to moze byc przyczyna), zbierznosc ustaw bo inaczej bedziesz kolejnym gosciem zamieszanym w afere znikajacego bieznika :mrgreen:

bmw to nie jest jakiś vw czy inne gowno :lol: jedź na zbieżność do kogoś kto się zna i ma sprzęt w e46 ustawia się zbieżność z dociążeniem przodu mi zawsze wrzucają do środka odważniki , ustawiane są najpierw kąty przód i tył później zbieżność tył i przód i auto ma leciec prosto :mrgreen:

dziwny warsztat ktory nie chce zarobic na regulacji :bag:

przyczyny przez ktore moze "sciagac" (wg mnie :D):

- nierowno zuzyte opony ( skoro na letnich i zimowych to samo to raczej odpada)

- luzy w zawieszeniu

- zla geometria (niekoniecznie przodu)

- zapieczony tloczek w zacisku hamulcowym lub zle wyregulowane szczeki hamulcowe (po stronie w ktora sciaga - czasami mozna to wyczuc, kolo bedzie sie nagrzewac podczas jazdy)

bmw_1