Zgibniew Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Przy skręceniu kół na maxa nie mogłem odbić kierownicy, musiałem ją szarpnąć by wszystko wróciło do normy. Dodam, że auto ostatnio więcej stoi niż jeździ. Co to może być, żebym wiedział na jaką wymianę mam być przygotowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 oby to nie było nić z maglownicą poruszaj kilka razy w lewo później w prawo i zobacz czy jest wszystko ok może coś z pompą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Podczas ruchu auta czy na postoju? Może to maglownica a może pompa wspomagania, a może coś na kolumnie kierowniczej zahaczyło o coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Podczas wyjeżdżania z parkingu. Cofałem koła skręciłem na maksa i stało się, ze 3 razy zawsze jak koła były skręcone na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Weś kogoś do pomocy niech skręci kola na odpalonym silniku i posłuchaj czy pompa nie wydaje przy manewrze dziwne dźwięki. Ale skoro coś blokuje to myślę ze to kłopoty z maglownica ewentualnie coś haczy i powoduje takie blokowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Kurde nie mam żadnych objawów padniętej maglownicy, więc pytanie czy to może być uszkodzony drążek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Sprawdź poziom płynu najpierw. Trzeba zacząć od najprostszych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Dokładnie, a nawet wymień cały płyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ja obstawiam bardzie pompę wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Brak, oleju jak i zapowietrzona pompa lub padająca pompa - ujawnia się głośna praca przy maksymalnym wychyleniu. Hydraulika nie sadze by blokowała skrętu prędzej coś blokuje ze kiera sama nie wraca do tego odczuwalne blokowanie. Stawiam na uszkodzenie mechaniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Najlepiej na kanał i kolegę do pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Nie wiem jak w e39 ale w e36 jest łożysko które znajduje się na kolumnie kierowniczej - widoczne po zdjęciu kierownicy e39 to też BMW więc wydaje mi się że warto sprawdzić. Miałem kiedyś taką akcję że przy wchodzeniu w zakręt kiera odbiła z ogromnym oporem oczywiście z moją pomocą i okazało się że właśnie łożysko na kolumnie mam do wymiany...Objawy wyrobienia to luz koła kierowniczego w pionie i poziomie choć nie zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Jak sprawdzę z poziomu kanału to dam znać jak to wygląda, tylko kanału brakhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 tylko kanału brakDla chcącego nic trudnego[ATTACH=CONFIG]27862[/ATTACH] lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 No tak, kanałów jest wiele, a telewizja tylko jedna :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Hehe kanał daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Już wiem dlaczego mówi się "kanał" na kanał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Oby nic poważnego ale Panowie dobrze radzą....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Z wstępnych oględzin bez kanału i bez kolegi stwierdzam: -brak jakichkolwiek luzów -brak jakichkolwiek "stuków puków" -mimo prób nie zablokowało kierownicy Jak sprawdzę z kanału i z kolegą to znów się odezwę. Na razie zmiany nie pozwalają mi na żadne oględziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Mogę postawić na zacięcie się pompy wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Sądzisz Georgii, że pompa przepchnęła jakis syf i już będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Syfu tam raczej nie ma prawa być bo by się pompa zatarła,ale mogła się łopatka w wirniku zblokować na chwilę bo w środku jest już wyrobiona powierzchnia do której się chowa,ale na 100% to nie wiem... Najtańszym kosztem zmieniłbym okej jak się to powtórzy.A jeśli znów by się powtórzyło to kolejnym krokiem pompa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi