Pecet Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam! Napiszcie proszę jakieś informacje na temat przedstawionego poniżej zestawu - jestem zielony w temacie, znajomy polecił mi montażystę z wielunia, o to co mi zaproponował: "Jezeli chodzi o budzet 3000 pln to jest on ciut maly jezeli chcemy zalozyc wszystko TOP. Ale z okazji nadchodzacych swiat bozego narodzenia jestem w stanie wyjatkowo zaproponowac doskonaly zestaw lpg.Oto co moge zaproponowac w tej cenie. 1.UKLAD STERUJACY lpgtech 2.reduktor KME SILVER(generuje odpowiednia moc plus zapas) 3.wtryskiwacze DRAGON 4.ZBIORNIK TOR 51L Oczywiscie wlew w klapce.2 lata gwarancji.i ponad 20-letnie doswiadczenie w montazu lpg .i gratis diagnostyka elektroniki calego auta urzadzeniem LAUNCH TOOL" Zapytałem jeszcze o przewody ukryte pod plastikami na silniku - powiedział,że ok, tak się robi i tak będzie zrobione. Zaskoczył mnie bo rozmawiałem z 2 innymi gaziarzami i mówili,że mają długie wtryskiwacze i będzie je widać - nie da się tak zrobić,zeby były schowane. Za montaż zabiorę się po nowym roku, ale chciałbym już obrać jakiś kierunek Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Kompa bym polecił staga- najpopularniejsze i sprawdzone rozwiązanie na polskim rynku Parownik KME Gold- od silwera parę dyszek droższy. Wtryski- hmm byle nie valteki, dragon nie znam ale ekspertem w LPG nie jestem, rzadko ktos by to polecił. Ogólnie koleś leci po cenie żeby zamknąć się w 3k. Wyślij zapytanie jeszcze do innego zakładu tak dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Wysłałem do 2 innych, w tym LUNA AutoGaz Brzezie - podobno są bardzo dobrzy, ale też odpowiednio kasują zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Ma być dobrze to musi być trochę drogo, tani zestaw założony u paprocha to tylko nerwy i dodatkowe koszty. Pamiętaj że jak dużo jeździsz to instalacja zaraz po założeniu juz sie zaczyna zwracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Jeśli wydam 3000zł to powinna zwrócić się w ciągu 6 m-cy, wg moich obliczeń ale 4400zł za instalację przy cenie auta 10000zł... sorry, nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Pojawiła się opcja nr 2: ANMAR Kępno "INSTALACJA STAG 300 z reduktorem do 150km i listwą wtrysków Valtek to koszt - 2700zł INSTALACJA STAG 300 z reduktorem do 200km i listwą Valtek to koszt - 2800zł INSTALACJA STAG 300 z reduktorem do 200km i lepszą listwą wtrysków OMVL reg to koszt- 2900zł INSTALACJA STAG 300 z reduktorem do 250km i listwą AC W01 - to koszt 3000zł KOMPLETNE CENY INSTALACJI ZE ZBIORNIKIEM W KOŁO I WLEWEM OBOK WLEWU BENZYNY. Ma Pan dość spory wybór jeśli chodzi o podzespoły w tym standardzie instalacji gazowych. Najlepszym układem dla Pańskiego auta będzie STAG 300 z reduktorem do 200km i listwą OMVL - ten za 2900zł i ten układ będzie w pełni się sprawdzał." Marka STAG jest mi bardziej znana od tej lpgtech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 I ta instalka za 2900 jest moim zdaniem ok, ewentualnie spytaj czy wlew w zderzaku będzie taniej. Troche rurki Cu mniej i łatwiejszy montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Wolę dołożyć i mieć wlew schowany Czy ktoś z forumowiczów ma instalację sekwencyjną z wtryskiwaczami schowanymi pod obudowami na silniku ? "Luna AutoGaz Brzezie" twierdzi,że tak się nie da przy instalacji za 3900zł... ehh... nie przeżyję jeśli na pięknej pokrywie silnika będą jakieś gów***** węże leżeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 A co powiecie na następujące opcje: "1. jeśli chodzi o instalację dobrą, która będzie długo służyć to mogę polecić instalację sekwencyjną firmy BRC (2 lata gwarancji bez limitu kilometrów) – 3900 zł 2. druga opcja to instalacja ESGI-2 na który udzielamy gwarancji 2 lata lub do przebiegu 50 tys. km. – 3200 zł." Ktoś coś na temat ukrywania wtryskiwaczy powie ? Da się czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ja zawsze bylem zwolennikiem BRC, Stag to Stag wiele ludzi go chwali ale chyba tylko ze względu na cenę. No chyba ze montowane jest w innych markach. Mam dobrego gazownika co prawda na życzenie klienta montuje Stag-a ale jakoś sam tego nie poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Stag też dobra instalacja. Co do schowania instalacji pod kolektor dolotowy to pewnie że sie da, ludzie tak robia niestety najczęściej sami bo gazownikom jakoś słabo się chce to robić. Dodatkowo minus takiego rozwiązania to wszelka awaria wtrysków lub wymiana i niezbędne jest odkręcenie kolektora lub wykręcenie gratów aby się tam dostać. Wal wszystko na zewnątrz, jakoś to przebolejesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 A co powiecie na następujące opcje:"1. jeśli chodzi o instalację dobrą, która będzie długo służyć to mogę polecić instalację sekwencyjną firmy BRC (2 lata gwarancji bez limitu kilometrów) – 3900 zł 2. druga opcja to instalacja ESGI-2 na który udzielamy gwarancji 2 lata lub do przebiegu 50 tys. km. – 3200 zł." Ktoś coś na temat ukrywania wtryskiwaczy powie ? Da się czy nie ? Brc droge w utrzymaniu bo części drogie a esgi bym sobie darował tez. Najlepszym rozwiązaniem montaż jest na pojedynczych wtryskach. Jak ktoś ma zgrabne ręce to da się wymienić bez ściągania kolektora w razie awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Kolego opcja trzecie z wtryskami omvl reg fast będzie dobra i będzie śmigać wtryski możesz upchać pod kolektor ssący tylko pamiętaj o nowych uszczelkach do kolektora bo do nawiercenia będzie trzeba go ściągnąć i wtedy ładnie listwę niech tam zamocują aby wężyki od wtrysków do kolektora były jak najkrótsze.Ps. jedynie przy WOT te wtryski mogą nie wydolić.A tak to powinny jeździć dobrze a są ponoć o niebo lepsze od valteka zwykłego.Sam będę na wiosnę zmieniał na omvl reg wtryski Patrząc na dragony też powinny być okej. Tylko niech gazownik porządnie całość zestroi na postoju a potem w czasie jazdy bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Skłaniam się ku pierwszej opcji którą wymieniłem... 1.UKLAD STERUJACY lpgtech 2.reduktor KME SILVER(generuje odpowiednia moc plus zapas) 3.wtryskiwacze DRAGON 4.ZBIORNIK TOR 51L Gość wydaje się najbardziej wiarygodny. To mówisz Georgii,żeby kupić nowe uszczelki pod kolektor ? Zadzwonie jutro i zapytam jak oni to widzą, bo nic nie mówili o takich rewelacjach jak nowe uszczelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 No skoro będą ściągać do wiercenia to polecam kupić nowe.Jeśli powiedzą,że nie będą ściągać to zmień zakład... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Szczerze to 520 to porażka ,zero mocy i spalanie jak czołg.Zmień model na 3xx lub 525 minimum i nie ładuj kasy w skarbonę. Pozdrawiam, życzę miłego użytkowania lpg i wkładania bez końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Dokładnie, mimo że kolektor plastikowy, w celu wywiercenia otworków zdjęcie go konieczne. Nawet nie wiem czy bez zdjęcia da się wywiercić dziury. Wielu speców mówi że nić się do środka nie posypie podczas wiercenia, ale kolektor na stole to co innego jak wiercenie po skosach, wiadomo inna jakość wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Szczerze to 520 to porażka ,zero mocy i spalanie jak czołg.Zmień model na 3xx lub 525 minimum i nie ładuj kasy w skarbonę. Pozdrawiam, życzę miłego użytkowania lpg i wkładania bez końca. Kolega nie pytał o opinie na temat auta tylko gazu. Czytanie ze zrozumieniem się kłania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Bzdury piszesz kolego.Każde auto spali jak czołg w gdy pedał gazu ciągle w podłodze. I jak wyżej nie o tym była mowa w tym temacie. Jak znać po montażu jak jeździ i możesz cyknąć fotkę jak ci to ułożyli pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Szczerze to 520 to porażka ,zero mocy i spalanie jak czołg.Zmień model na 3xx lub 525 minimum i nie ładuj kasy w skarbonę. Pozdrawiam, życzę miłego użytkowania lpg i wkładania bez końca. Kolego... miałem już 316 (e36), 735i (e32), 325 (e36), sporo pojeździłem 740, 530d i jeszcze paroma innymi autami w swoim życiu, więc dziękuję Ci za konstruktywny i budujący komentarz Kupiłem 520i bo nie potrzebuję dużego zapasu mocy, spalanie oscyluje na poziomie 8,2 - 8,5l więc jestem zadowolony Temat dotyczy montażu instalacji, bo tego akurat w żadnym wcześniejszym aucie nie ćwiczyłem, dziękuję za pozostałe cenne uwagi i sorry za mały offtopic, ale taki komentarz zaakceptowałbym 10 lat temu kiedy zaczynałem przygodę z motoryzacją bmw_1 Za tydzień jadę, montaż. Prześlę zdjęcia i napiszę co i jak! Jeszcze raz dzięki za pomoc! Pozdrawiam i szerokości bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Witam! Dopiero dzisiaj na spokojnie mogłem machnąć kilka zdjęć. Instalacja zamontowana. Specyfikacja: 1.UKLAD STERUJACY lpgtech 2.reduktor KME SILVER(generuje odpowiednia moc plus zapas) 3.wtryskiwacze DRAGON 4.ZBIORNIK TOR 51L Komputer od gazu w skrzynce z komputerem silnika. Wtryski schowane pod obudową - tak właśnie chciałem, mało który zakład wiedział o co mi chodzi :bag: Wlew - kompletny, nie trzeba żadnych przystawek przy tankowaniu, obok wlewu benzyny. Butla w kole, wchodzi ok 43 litrów podtlenku. Moment przełączenia na lpg niezauważalny. Średnie spalanie - delikatna jazda, 80% trasa,------ 8,5L/100km :dance: Mogę szczerze polecić: https://plus.google.com/109630045847076100770/about?gl=pl&hl=pl Dobrze obeznani z silnikami w e39 od razu wiedzieli za co się zabrać, gdzie co schować itd. Montaż trwał 6h Gwarancja: 2 lata, bez limitu kilometrów Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Pecet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ładnie, ale wlew lepszy jak jest przedłużka bo łatwo obić lakier przy zapinaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Łeb urwę jak mi ktoś lakier odrapie bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ładnie i schludnie położna instalacja.Życzę szerokości i bezawaryjności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Witam!Montaż trwał 6h a kolektor sciągali? chyba w pare osob to montuja samo strojenie na drodze to godzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi