saneczek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Witam Niedawno wymieniłem visco na ber hella oraz dwa czujniki odpowiadające za temperaturę, bodajże czarny i niebieski. Zauważyłem, że w chłodnicy z drugiej strony gdzie się wlewa płyn chłodniczy jest jakaś wtyczka podpięta.. z tego co patrzę na realoem to jest to włącznik wentylatora chłodnicy.. RealOEM.com * BMW E36 318i Radiator są 3 rodzaje a nie wiem jaki wybrać, samochód z 95 roku z klimatyzacją. Normalnie jeżdząc w taką pogodę jaką mamy temperatura silnika wynosi około 92-93 stopnie, czy to normalne ? Wentylatora ani razu nie słychać aby dawał jakąś mocną dawkę powietrza... czy mam się czego obawiać ?? Edytowane 16 Grudnia 2013 przez saneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 visko nie ma czujnika, ten czujnik z boku jest zapewne od wiatraka klimy, temperatura normalna w bmw to wskazówka w pionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 mnie sie wydaje ze sie zalaczy wentylator dopiero jak wlaczysz klime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saneczek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Owszem, drugi wentylator się załącza jak włączę klimę. Po prostu chciałem sprawdzić ten "podmuch" kiedy wisko działa na pełnych obrotach.. kupiłem nowe wisko jakieś miesiąc temu i jeszcze tego efektu "nie doznałem" :biggrin::biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster_e30 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam, to że nie słyszysz podmuchu visco jest normalne, bo sprzęganie następuje przy 95'C jak się nie mylę, ale przy rozruchu zimnego silnika powinno przez chwilę ryczeć przynajmniej przy takiej temp. otoczenia jak mamy teraz czyli do 5'C. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi