zaba84 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Siemka... Mam problem z tylnymi lampami w e90 po lifcie. Lawa lampa swieci ok ale kierunkowskaz mruga szybko i nie cały. Prawa lampa swieci ok ale kierunkowsaz w ogole nie mruga .... Da sie coś z tym zrobic, gdzie szukac przyczyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Sprawdź instalacje przy lampie czy wszystko się trzyma. Co do lewej lampy wydaje mi się że spalily się LEDy a to jest raczej nie naprawialne. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 A da sie jakos to sprawdzic miernikiem? Jak tak to jak bo wszystko wyglada ok .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Sprawdź który pin odpowiada za kierunek i zobacz czy idzie tam jakiś prąd. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 czyli jeden przewod od miernika w pin we wtyczce a drugi do masy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dokładnie tak Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 No i lipa chyba... Prawa lampa zaczela swiecic ale swieca ok tylko 3 diody, inne 4 leciutko swieca nieraz mocniej a reszta w ogole nie swieci. Lewa lampa to polowy mruga ok a 2 polowa mruga slabiej .... Wnioskuje ze diody popalone.... Naprawiał ktoś juz kiedyś te diody ? Czy tylko wymiana lamp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Raczej tylko wymiana lamp jeśli to same diody bo diod o takich parametrach nie znajdziesz w sklepie. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 ajjj... ;/ tak to wyglada => led e90 - YouTube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Niektóre ledy delikatnie się zapalają? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dokładnie, w jednej lampie polowa ledow swieci elegancko a druga polowa delikatie tylko. Natomiast w 2 lampie normalnie swieca chyba tylko 3 diody, kilka delikatnie swieci a reszta w ogole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Nie wygląda to na spalone diody. Ale raczej bez wymiany lamp się nie obejdzie. Chyba że masz jakiegoś dobrego elektronika top może by to sprawdził. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 aj.. a juz myslalem ze masz jakas wizje i nie bedzie trzeba wymienac lamp... nic bede gdzies szukal sprawnych uzywek... Dzieki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietekk Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Mój ojciec ma E90 M3 po lifcie i też ma problem z lewym tylnym kierunkiem tylko jest jedno małe ale, raz świeci dobrze, normalnie, wyraźnie i nie wyskakuje błąd, a raz jakby sie poprzepalały albo miały zwarę, szybko migają i wyskakuje błąd żarówki - wszystko to dzieje się zupełnie przypadkowo, bywa, że przez dłuższy czas jest albo tak albo tak lub też bywa i tak, że nie zdąrzę kierunku wyłączyć a samo się "zmieni" parę razy. Czytając wyżej co napisaliście raczej sama lampa nie jest winna temu ? Gdzie zacząć szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twarzu Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Witam, problem z kierunkami LED przerabiałem w lutym. Dokładnie prawy tył. Objawy jak w/w. Próbowałem znaleźć elektronika, ale bez rezultatu. Skończyło się na zakupie nowej lampy. Włoski zamiennik MAGNETI MARELLI koszt 464zł. Wymiana bez problemowa, można samemu, czas to 15min łącznie ze sprawdzeniem. Co ciekawe na oryginalnej lampie napis MADE IN ITALY ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi