zuku1987 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Witam mam pytanie, bo jestem jeszcze zielony :lol: . Czy w tym modelu 318is m42 07/93 jest juz lancuch rozrzadu. Dzieki z gory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitro Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 O ile pamietam to tam jest pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 w is'ach łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 pewnie że łańcuch ( lepiej niech nie znający sie nie piszą :evil: ) proponuję lekturę naszego forum i strony www.realoem.com a wygląda to tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jay Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Piotr już rozwiał wszelkie wątpliwości na temat łańcucha rozrządu.Ja jedynie jako posiadacz dokladnie tego modelu silnika mogę to potwierdzic.Z tego co czytałem łancuch sprawiał o wiele mniej problemów niż pasek,który dość czesto bywał przyczyną poważnych awarii;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 pewnie że łańcuch ( lepiej niech nie znający sie nie piszą :evil: )proponuję lekturę naszego forum i strony www.realoem.com a wygląda to tak : Obrazek Z tą lekturą forum to bywa różnie, bo w dziale artykuły kiedyś zwróciłem uwagę że w danych technicznych właśnie ISa je błąd(jest napisane że pasek, a powinien być właśnie łańcuch), i niestety dalej jest on nie poprawiony.Ale w ISach jest na bank łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 tak jest lancuch (2 wałki na pasku to nawet nie wiem czy bywaja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 a wogole to z lancuchem to wypas jest 500000km spisz spokojnie. a pasior to 60000km i juz trzeba cos z tym zrobic. ja mam w mojej 256000km przywiozlem z niemiec nie dawno i ***j wie kiedy byl zmieniany.mam koszmary po nocach noi musze wkrotce zrobic . Z tym łańcuche to faktycznie tak jest że powinien być do końca żywota auta.Jednak w ISach niestety nie jest to regułą, i zdarza się że trzeba wymieniać, bo zaczyna łomotać.Ja musiałem wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitro Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 sory moj blad faktycznie lancuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 tak jest lancuch (2 wałki na pasku to nawet nie wiem czy bywaja) Wszystkie ople, fordy itp. z 16v silnikami chodza na paskach:) Tu należy się pokłon inzynierom z BMW za ten łańcuch uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi