imilo Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witam jestem zainteresowany autem kolegi z forum i prosił bym o opinie ten silnik wydaje mi się rzadko spotykany ktoś miał już z nim styczność chodzi mi o żywotność i dostępność części.pytanie_bmw BMW E39 2.2 170KM 2000 Lift, Navi (3756720969) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Kolega źle napisał w aukcji, to nie 2.2 tylko 2.3, standardowy silnik powszechnie wsadzany do 5er, oznaczenie auta 523, 170km. Idzie podobno lepiej niż m50b25 choć ma mniej o 22km, pewnie dlatego, że moment niżej dostępny. Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Kolega źle napisał w aukcji, to nie 2.2 tylko 2.3, standardowy silnik powszechnie wsadzany do 5er, oznaczenie auta 523, Ogloszenie jest dobrze napisane. Silnikiem i dostepnoscia czesci bym sie niemartwil. Krazy opinia, ze M54 lubi olej ale ile w tym prawdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Jeździłem E46 z 2.2 silnikiem na temat oleju nie mogę się wypowiedzieć ale paliwa to ssa sporo. Z tym że tam był automat. Wysłano z Sony S za pomocą TapaTalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Ogloszenie jest dobrze napisane. Silnikiem i dostepnoscia czesci bym sie niemartwil. Krazy opinia, ze M54 lubi olej ale ile w tym prawdy... Kurde, gdyby to ktoś inny napisał to kłóciłbym się, że nie ma racji, ale aż sprawdziłem i rzeczywiście to 2.2. Człowiek uczy się całe życie. Także cofam co pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki2007 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Ja mam auto z tym silnikiem już ponad 3 lata i jestem bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o silnik to jest bezawaryjny, co do osiągów to już zależy. Na początku było super (poprzednie auto passat 1.6 szału nie ma), ale teraz chętnie bym się zamienił na 530 lub nawet 540 (apetyt rośnie w miarę jedzenia). Co do spalania to moja pali średnio 12l/100 lpg, 40%miasto 60%poza. Z dostępnością części nigdy nie miałem problemów, chociaż niezbyt często były mi potrzebne bo autko praktycznie bezawaryjne. Edytowane 12 Grudnia 2013 przez miki2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi