Bimmer92 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Panownie mam pod podwoziem w 3 miejsach rdzę,chciałbym to zakonserwować.. Zakupilem środek BOLL do konserwacji podwozia w Spreyu ''Baranek'' lecz mechanik mówi pierw pasowało by dać jakiś podkład,co się wżera w blachę i dopiero ten baranek i tu pytanie jaki pokład? jaka ta farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Pierw to oczysc ze rdzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrycu Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Brunox preparat na rdze. Pierw oczysc tak jak Jabol mowi a potem pomaluj powierzchnie brunoxem on wchodzi w reakcje z rdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 i potem na końcu barankiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 tak jak piszesz i koledzy pędzelek na rdzę Brunox coś koło 30 pln i spokojnie na to baranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 a ten Brunox idzie kupić w sklepie z farbami,motoryzacyjnym? czy tylko alledrogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 pojedz do mieszalni lakierów i da ci wszystko co potrzeba bez kombinacji;) 1 czyszczenie(szlifowanie) do gołej blachy bez rdzy 2 odtłuszczamy 3 podkład 4 baranek bozy ktory gładzi grzechy swiata:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 hah to 4 dobre:lol: tylko ja nie wiem czy u mnie jest wgl mieszalnia lakierów.A tam gdzie farby nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 tam gdzie farby do samochodów to napewno bedzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Bimmer92 piekny slang uzywasz Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 przyjedz do mnie to zakonserwujemy całe podwozie barankiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimmer92 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 w sensie,z farbami takimi no zwykly sklep bo do samochodu to w okolicy nie kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 a to nie wiem.. ale mozliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zamiast Brunoxa można zastosować zwykły podkład antykorozyjny śnieżki. Ja kupuje zawsze biały i czarny podkład firmy śnieżka- potocznie nazywany minia. Najpierw oczewiście czyszczenie, potem na biało minią- widać czy rudy dobrze się wytrawił, potem czerwona minia i na końcu czarny jak smoła baranek. Podkłady śnieżki dostępne wszędzie w każdym sklepie z farbami, a baranek w motoryzacyjnym. Dodatkowo jak wszystko zaschnie a miejsce konserwacji lubi byc odwiedzane przez wodę, owe miejsce smaruję zwykłym smarem- tawot lub litowy. Zgodnie z zasadą iż tłuste miejsca nie rdzewieją, oczywiście dotyczy to tylko podwozia o nadwoziu niema mowy. Nie polecam, wręcz odradzam preparat Cortanin F, tworzy on chwilową warstwę epoksydową z rdzą, potem i tak rudy dalej chrupie w głąb- wiem z własnych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi