bleki853 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witam mam mały problem postanowiłem rozkręcić felgi i pochromować srubki problem polega na tym ze na tych śrubkach jest gruba warstwa farby i nasadki nie wchodzą czym najlepiej usunąc tą farbe ze srubek nie uszkadzając lakiery na feldze wygląda to tak [ATTACH=CONFIG]27713[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27714[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27715[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27716[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27717[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 jest zmywacz do lakieru pól litra kosztuje około 10 zł cały lakier zejdzie do gołego amelinium czy też metalu tylko musisz uważać aby nie dotknąć felgi bo lipa najlepiej malutkim pędzelkiem ale na fotkach widzę polerkę to żaden problem później tylko przelecisz autosolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Kupujesz zmywacz do starych powłok w żelu w każdym z farbami mają , teraz zeby nie zniszczyc felgi musisz poszukać sobie rurek plastikowych albo węzyka o odpowiedniej średnicy jak łeb śruby nakładasz rurkę i do rurki nakapiesz troche tego zmywacza :lol: kilka godzin i ładnie zejdzie bez uszkodzenia felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M!R@S Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Bricomarche, castorama i kiedyś w tesco nawet widziałem SCANSOL. Jest to taki żel na pędzel... przelewasz do szklanki, wrzucasz do niej wszystkie śrubki i potem płukasz je i masz gotowe oczyszczone. Ja u siebie całą farbę z 3kolorami zdarłem po poprzednich malowaniach do gołego metalu, a teraz z wypolerowanymi felgami pokrytymi lakierem poradził sobie w 5minut kosztuje 27zł, ale warto, jest go chyba pół litra a to wystarczy na naprawdę sporo... uważaj na oczy bo piecze :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 przelewasz do szklanki, wrzucasz do niej wszystkie śrubki ale właśnie o to chodzi że on nie mógł odkręcić śrubek :4::4::4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Jak dla mnie to nie obejdzie się bez start lakieru na feldze, chyba że bardzo malutki pędzelek i każdą po kolei dokładnie smarować którymś z tych mazideł co chłopaki polecają, ale wydaje mi się, że zawsze gdzieś coś przypadkowo maźniesz i będzie strata na lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 zawsze gdzieś coś przypadkowo maźniesz i będzie strata na lakierze. ma spolerowaną felgę to nie ma problemu tak jak mówiłem zmywacz do lakieru pędzelek posmaruj 30 min i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Spolerowany to on ma chyba rant a rotor jest w kolorze Dudku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleki853 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Spolerowany jest rant rotory niedawno malowane takie kupiłem chce tylko odkręcić te śrubki i je pochromować żeby to jakoś wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Patent Slodkiego ma sens Moze sie udac. Ja uzywalem czegos takiego i sie sprawdzilo. Konsystencja budyniu, dosc mocno zrace. Zmywacz Starych Powłok Lakierniczych Lakieru 0.5L (3767491627) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M!R@S Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 no ok, ale skoro ma wypolerowaną felgę to naniesie w miejsca śrubek, lakier z nich zejdzie i potem przepoleruje felgi, lekko tylko zmatowieją od tego, ale to nie jest duży problem, większym problemem są np. moje chromowane imitacje śrubek z których nie zchodzi to badziewie hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviek Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 ja usuwałem takim środkiem w sprayu Paint Remover koszt ok 20zł, spryskujesz, czekasz kilka minut i ściągasz lakier stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleki853 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Śruby są czarne jak rotory chce żeby wyglądały jak przed malowaniem czyli tak[ATTACH=CONFIG]27759[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 To jeśli chcesz to zrobić bez wchodzenia w koszty to bierz to co chłopaki radzą i cierpliwa praca to zrob. Oklej dokładnie felge w miejscach srubek dziurki i jazda. Albo uzbieraj pieniążki i oddaj do renowacji, np matrixowi. Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 hmm myszle ze jak spryszkasz i wyczyscisz srubki od tyłu wd40 szczotka to jak kluczem pneumatycznym szarpniesz od srodla to odkrecisz bez przytrzymywania z góry:):wink::wink::wink::wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsiwek Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Matrix do Ciebie sie dodzwonić to graniczył cudem... próbuje od kilku tygodni. ( sry za OT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 REM LAK sprawnie radzi sobie z usuwaniem lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi