BartE46 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Czesc drodzy forumowicze,jakis czas temu padl mi tempomat w mojej E46 320d 2003r.Wlacza sie kontrolka tempomatu i na tym koniec,nie chce trzymac predkosci. Troche sie zorientowalem w tym temacie i dostalem sie do tego czujnika polozenia pedalu sprzegla o nr 6905898.9 ,okazalo sie ze jest zalany plynem z wysprzeglika.Teraz moje pytanie brzmi czy ma ktos Was przypadkowo taki czujnik lub ma do sprzedania badz tez czy nie znalazlby ktos kilku chwil zeby sie spotkac we wrocku i podmienic te czujniki zebym sie upewnil ze to on jest przyczyna niedzialajacego tempomatu. Pozdro 4all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Cześć Bartek nie znam się na tym kompletnie ale jeżeli pasuje od mojego e36 to nie ma problemu można się ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartE46 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Kurde w e36 nie ma takiego czujnika,ale dzieki za checi bo widze ze nikt inny nie pomorze i szalu chyba z podmianka nie zrobie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Tempomat nie działa Ci na każdym biegu czy tylko na najwyższym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartE46 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Na kazdym nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Daj znać czy wymiana tego czujnika coś dała bo mam podobny problem, z tym że u mnie działa na 3 a na 4 i 5 już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartE46 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Panowie i Panie tyle naszych wspanialych beemek smiga po Wrocku i okolicach i nikt nie jest w stanie pomoc?!Nie chcialbym w ciemno wyrzucic 160zl gdyz jeszcze robie zawieche i wiadomo ze pare PLNow poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Noo a sprawdzałeś ten czujnik o którym mowa powyżej? Jeżeli tak to daj znać czy to pomogło,w dalszym ciągu czekamy na TWoją odpowiedź,w sumie to i tak warto byłoby go wymeinić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartE46 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 15 minut temu przyjechal kurier z czujnikiem,jako ze nikt nie chcial zrobic na chwile podmianki to zaryzykowalem i kupilem uzywke na alledrogo za 60zl z przesylka.(O ile dobrze wiem to gosciu ma jeszcze taki czujnik gdyby ktos potrzebowal).Warto bylo gdyz tempomat DZIALA jak dawniej :Dhappy_bmw.Jesli ktos podrzebowalby jakiej kolwiek pomocy w tym temacie chetnie pomoge. Pozdro 4all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartE46 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Daj znać czy wymiana tego czujnika coś dała bo mam podobny problem, z tym że u mnie działa na 3 a na 4 i 5 już nie NIE JESTEM PEWIEN ale to chyba nie wina tego czujnika,on jest od polozenia pedalu sprzegla i jesli jest uszkodzony to bys nie mial wogole tempomatu,gdyz ECU dostaje informacje tak jakby pedal byl wcisniety. Pozdro 4ll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi