box-e Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Siemka, niestety mam niezbyt ciekawy problem z którym nie mogę sobie poradzić. Mianowicie, w moim e46 328ci jakiś czas temu(2-3miesiące wstecz) padło wspomaganie. Do wymiany poszła pompa wspomagania. Kupiłem nową firmy LUKa, i no właśnie-po przejechaniu 500km znów odcięło mi wspomaganie, lecz tym razem zaczęło wywalać płyn z odpowietrznika. Pojechałem do mechanika, gdzie wyszło że z jednej strony maglownicy(pod tą gumową karbowaną osłoną) znajduje się rdza i wrzery, co jak powiedział mechanik, pewnie dostało się do przewodów i je zapchało. Zaznacze, że z maglownicy nie ma żadnych wycieków ani luzów. W serwisie BMW w Lubinie powiedzieli mi, że nie stawiali by na ten objaw, ponieważ tak jak pisałem wcześniej-nie było żadnych wycieków. Wspomnieli też że możliwe że poprzedni właściciel albo mechanik za mocno dokręcił regulację w przekładni kierownicy co powodowało dodatkowy opór. Sam już nie wiem co robić, może ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 pisz do Nema miał podobny problem też czekam na info prawdopodobnie wystarczy taką śrubę o 2-3 mm przekręcić i już jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 no właśnie coś z tym maglem musi być -- kumpel ma po regeneracji i wspomaganie ma słabe-wymieniliśmy pompe na nową i dalej lipa---pewnie to samo bedzie że zamocno skręcony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
box-e Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 No i już wiadomo, co się stało w moim przypadku. Zajechałem na kanał, w celu sprawdzenia, czy wogóle pompa daje ciśnienie. Niestety, pompa wspomagania nie dawała znaku życia więc ją wymontowałem. Co się okazało - ukręcona ośka . Po spuszczeniu całego oleju z układu w zbiorniczku była "kasza" i jakby szlam. I tu pytanie - co mogło być tego przyczyną? Czy ośka mogła się ukręcić od jakiegoś zanieczyszczenia? I skąd ono się tam mogło wziąść? Jak pisałem wcześniej, pompa wymieniona została 2 mieśiące temu, po zmianie pompy wymieniłem olej na nowy. Jak pisałem, na maglownicy z jednej strony ukazała się rdza i wrzery, czy to mogło się dostać do pompy wspomagania? Poniżej zdjęcia zbiorniczka i magla(sorka za jakość zdjęć, ale w kanale ciężko coś dobrze uchwycić mam nadzieję że będzie widać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi