Piotrek20Tg Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Witam mam OBC z 7 przyciskami chce zamienić na takie z 18 przyciskami mam opis z forum jak to przerobic ale mam pytanie czy wyjmując OBC 18 z innego auta w którym jest fabrycznie zamontowane da się wypiąć to z wiązka czy tak czy tak trzeba będzie coś ciąć pytam bo OBC które chce kupić jest jeszcze w aucie i dlatego pytam z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Z pewnością nie wyciągniesz całej wiązki bez cięcia za dużo przewodów najważniejsze z tego wszystkiego są kostki oraz komputer który zakupisz . Pamiętaj o tym że OBC od R4 oraz R6 różnią się od siebie i szukaj komputera pod swoją wersje silnikową bo potem możesz mieć problem z ustawieniem np spalania . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 R4 oraz R6 różnią się od siebie wystarczy przekodować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Jak brać to z manetką przy kierownicy aby to miało ręce i nogi ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek20Tg Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 ok dziękuje bardzo. Szkoda ze moja wersja choć jest z 99r czyli ostatnie sztuki prod. nie ma jakiejś rozbudowanej instalacji najlepiej by było przerzucić instalacje pod kokpitem z wypasionej wersji ale to chyba tez ciężko dostać nie pocięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 wystarczy przekodować OBC 18 z R6 nie przekodujesz do R4 bo są za wysokie wartości . Możliwe że na odwrót będzie działać . Czytałem kiedyś o tym na jakimś forum , osobiście kupowałem pod swoją wersje silnikową . Jak brać to z manetką przy kierownicy aby to miało ręce i nogi ... Popieram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 przekoduję nie mam na myśli ręczną zmiane wartości w OBC ale o kodowanie disem lub ncsem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 W takiej sytuacji to tak ale dodatkowa zabawa , trzeba kombinować osobę co ogarnia DIS-a lub NCS-a jak ty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedi Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 a podłączjąc się pod temat, kupiłem e36 coupe i po obc została sama wtyczka, czy jest jakiś sposób jak dopasować co powinno tam siedzieć ? Z po vinie wychodzi coś takiego: [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=align: center]S542A[/TD] [TD=align: left] CHECK CONTROL[/TD] [/TR] [/TABLE] znalazłem w sieci zdjęcie auta z rozkodowanym vinem i ten sam kod obc wygląda tak: Image - TinyPic - bezpłatny hosting obrazów, udostępnianie zdjęć i hosting filmów wideo czy to coś mówi, czy jest to kwestia trudna do ustalenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 OBC 18- przyciskowe ma dwie kostki białą i czarną natomiast OBC-7 przyciskowe posiada jedynie kostkę czarną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedi Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 W takim razie muszę jeszcze pogrzebać, bo widziałem tylko białą... dzięki, dużo to pomogło. Gorzej jak nie znajdę czarnej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Wszystko można dorobić jak nie znajdziesz , osobiście dorabiałem białą . Powinna być o ile komuś nie zawadzała w czarnej jest zasilanie o ile dobrze pamiętam . Edytowane 12 Stycznia 2014 przez hall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 poczytaj mój temat w buma design, tam opisałem jak przekładałem z 11 na 18 a z tego co wiem to musisz dorzucić tylko check control jeszcze i gong też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi