Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam OBC z 7 przyciskami chce zamienić na takie z 18 przyciskami mam opis z forum jak to przerobic ale mam pytanie czy wyjmując OBC 18 z innego auta w którym jest fabrycznie zamontowane da się wypiąć to z wiązka czy tak czy tak trzeba będzie coś ciąć pytam bo OBC które chce kupić jest jeszcze w aucie i dlatego pytam z góry dziękuje

Z pewnością nie wyciągniesz całej wiązki bez cięcia za dużo przewodów najważniejsze z tego wszystkiego są kostki oraz komputer który zakupisz .

Pamiętaj o tym że OBC od R4 oraz R6 różnią się od siebie i szukaj komputera pod swoją wersje silnikową bo potem możesz mieć problem z ustawieniem np spalania .

• Lubię 1

ok dziękuje bardzo. Szkoda ze moja wersja choć jest z 99r czyli ostatnie sztuki prod. nie ma jakiejś rozbudowanej instalacji najlepiej by było przerzucić instalacje pod kokpitem z wypasionej wersji ale to chyba tez ciężko dostać nie pocięte ;)

wystarczy przekodować

OBC 18 z R6 nie przekodujesz do R4 bo są za wysokie wartości . Możliwe że na odwrót będzie działać .

Czytałem kiedyś o tym na jakimś forum , osobiście kupowałem pod swoją wersje silnikową .

Jak brać to z manetką przy kierownicy aby to miało ręce i nogi ...

Popieram

• Lubię 1

• 1 miesiąc temu...

a podłączjąc się pod temat, kupiłem e36 coupe i po obc została sama wtyczka, czy jest jakiś sposób jak dopasować co powinno tam siedzieć ? Z po vinie wychodzi coś takiego: [TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=align: center]S542A[/TD]

[TD=align: left] CHECK CONTROL[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

znalazłem w sieci zdjęcie auta z rozkodowanym vinem i ten sam kod obc wygląda tak:

Image - TinyPic - bezpłatny hosting obrazów, udostępnianie zdjęć i hosting filmów wideo

czy to coś mówi, czy jest to kwestia trudna do ustalenia ?

poczytaj mój temat w buma design, tam opisałem jak przekładałem z 11 na 18 a z tego co wiem to musisz dorzucić tylko check control jeszcze i gong też może być