loki530 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Witam mam zapytanie w sprawie xenonów w mojej buni od kilku dni przestały się regulować jest tylko lekkie drgnięcie przy włączeniu świateł i nic więcej co może być tego przyczyną?!?!?!?! wiem że są czujniki na wahaczach od poziomu lamp ale na podnośniku przy opuszczonych wahaczach nie reagowały lampy ----------HELP HELP HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 może jakiś kabelek się przetarł od czujników, albo poleciał bezpiecznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki530 Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 A jest bezpiecznik od tego samopoziomowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 A regulatory w lampach masz sprawne, nie połamały się z wiekiem i czasem? Skoro drgają, to prąd do nich dochodzi, tylko coś je blokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Tak teraz nasunęło mi się na myśl, skoro masz orig. xenony i samo poziomowanie, to podepnij Beatris pod kompa, może coś podpowie, gdzie tkwi problem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek530d Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 mało prawdopodobne ale jesli nie działa samo poziomowanie to tez silniczek może paść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek530d Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 jak sprawdzić czujniki poziomowania?... to jak pamietam to wchodzą tam dwa kable sprawdz czy działa potencjometr który jest w środku miernikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Chyba bez komputera się nie obejdzie. Można by ewentualnie zdjąć czujnik i poruszać dźwigienką, czy wypoziomuje wtedy lampy, ale nie wiem na ile byłaby to skuteczna metoda. Na pewno komputer pokaże jeśli czujnik jest uszkodzony, jeśli nie pokaże nic to klasyka w E39 - regulatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek530d Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Wiadomo jak sprawdzić czy padły słynne regulatory, jak lampa nisko swieci i na dodatek jest luzna. ja teraz grzebie z wylnim zawieszeniu w touringu to moge odpiąć czujnik i sprawdzić go miernikiem i podam parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi